Sacrale Dans | Hillegom

Sacrale dans is ontstaan in Findhorn, een spirituele gemeenschap in Engeland.

Bernard  Wosien, een balletdanser en choreograaf, begon hier dansen te maken waarin hij een verbinding wilde leggen tussen dans en religieuze ervaring. Hij had jarenlang volksdansen bestudeerd en had daar symboliek in ontdekt.

 

Je hoeft niet actief met religie bezig te zijn om sacrale dans te kunnen doen, want in de dansen wordt gebruik gemaakt van universele symbolen zoals cirkel, spiraal en kruis en van universele thema’s als liefde, verbinding, moed en overgave.

Iedereen heeft daarbij zijn eigen beleving en die beleving kan ook per keer verschillen.

 

Er wordt gedanst in een kring rond een midden. Dat midden kan symbool staan voor je eigen kern, je diepste wezen, maar ook voor de Bron, het licht, of wat voor naam je daaraan wilt geven.

Onze rechterhand met de palm omhoog is de ontvangende hand, onze linkerhand met de palm naar beneden is de gevende hand. De rechterhand ontvangt het licht, de linkerhand geeft het door. Zo ontstaat een gevoel van verbinding als je met de handen verbonden staat.

 

Door de herhaling van patronen in de dans kun je het denken loslaten en komt er ruimte voor het verbinding maken met je gevoel.

Dat betekent niet dat je je nu continu af moet vragen wat je voelt of wat de dans je te zeggen heeft. Maar als er iets raakt, kun je daar voor jezelf wel iets mee doen.

 

Moeilijk is het niet, iedereen die kan lopen kan ook dansen.

Over Joke la Roi | Hillegom

Ik ben Joke la Roi.

Vanaf mijn eerste contact met sacrale dans, zo’n 20 jaar geleden, heeft het me niet meer losgelaten. Het brengt me bij mijn gevoel, geeft rust en energie en soms ook inzichten. Eigenlijk helpt het me op mijn levensweg.

Wat denk ik belangrijk is, is dat de dans je in een verstilling kan brengen, waardoor je open staat voor de verbinding met je Zelf.

 

Na mijn opleiding tot volksdansdocent heb ik twee jaar een verdiepingsopleiding sacrale dans gevolgd.

Sinds 2010 geef ik regelmatig avonden en middagen sacrale dans.

Ik volg regelmatig dansdagen bij andere docenten zodat steeds nieuwe dansen aan de reeds bestaande worden toegevoegd.

Die dansen kan ik dan weer delen met de deelnemers van mijn eigen groep.

 

In 2016 ben ik met mijn partner verhuisd naar Hillegom zodat ik deze cursus nu hier kan aanbieden.

 

Naast gediplomeerd volksdansdocent heb ik bevoegdheid Reiki 1 en 2.

Ik heb de opleiding esotheric healing gevolgd en sinds 2014 ben ik energetisch therapeut.

Dansen met Joke
Joke la Roi

Ademtherapie Astrologie Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Creativiteit Dans & Beweging Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Haptonomie Healing en reading Homeopathie Kindertherapie Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Massage Mindfulness & Compassie Natuurgeneeskunde Orthomoleculaire therapie in {{plaats}} Psychologische hulp Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Relatietherapie Retraites Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sociaal ondernemen Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Wellness Winkels Yoga Zijnsgeörienteerde begeleiding


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Bollenstreek