Natuurgeneeskunde en voeding

Yolande van Bilderbeek, natuurgeneeskundig therapeut
Rijnsburg

Natuurgeneeskunde gaat uit van het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Met behulp van natuurlijke middelen (bijv. voeding, supplementen) en methoden (bijv. detoxen, ontspanning, bioresonantie) creëer je de juiste omstandigheden hiervoor.

Denk jij soms: "als het maar ooit over gaat?" Of nog erger: "het gaat nooit over?" Samen gaan we kijken naar de juiste voorwaarden voor bevordering van jouw gezondheid op een natuurlijke manier! Zodat je weer vertrouwen krijgt in je eigen lichaam.

Natuurlijk werken aan gezondheid en balans.

Als natuurgeneeskundige kijk ik niet alleen naar iemands klachten, maar eveneens naar de totale mens met zijn eigen unieke verhaal en levensstijl. Deze benadering gaat veel verder dan het bestrijden van alleen ziekten of kwalen. Met natuurgeneeskunde wordt de natuurlijke neiging van het lichaam tot zelfgenezing gestimuleerd. Wat dit blokkeert, is volgens de natuurgeneeskunde verontreiniging in de brede zin van het woord. Zowel in eten, omgeving (milieu, sociaal) als psychisch (stress, gedachten). De therapieën berusten op het afvoeren van afvalstoffen en het stimuleren van de vitale kracht.

Voor welke klachten kunt u bij mij terecht? 

Als er op fysiek, psychisch of sociaal niveau een disbalans optreedt, kan dit gevolgen hebben voor de algehele gezondheid met heel uiteenlopende klachten. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak als je geconfronteerd wordt met ziekte of bent vastgelopen in je ontwikkelingsproces. Voeding(ssupletie), darmtherapie, bioresonantie en leefstijl nemen hierin een belangrijke plek in. 

Ik begeleid veel mensen met cleansings zoals leverreiniging, colonhydrotherapie (hoge darmspoeling), algehele cleansing en emotioneel loslaten. 

Natuurgeneeskunde geeft goede mogelijkheden om preventief aan gezondheid te werken, zodat je zo sterk bent dat je bij ziekte sneller herstelt en je letterlijk en figuurlijk goed in je vel zit. Voorkomen is altijd beter dan genezen!

Over Yolande van Bilderbeek, natuurgeneeskundig therapeut

Mijn naam is Yolande van Bilderbeek. In mijn praktijk bundel ik mijn voorliefde voor het werken met mensen, de natuur en de (semi)medische wereld met mijn natuurgeneeskundige visie op ziekte en gezondheid.

Ziekte zie ik als een signaal van ons lichaam dat er een verstoring is opgetreden op een of meer van de niveaus waarop een mens functioneert, namelijk fysiek, psychisch en sociaal. Door onbalans op te heffen, wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam ondersteund en kan er heling plaatsvinden.

Ontwikkeling
Ik werkte lange tijd in de administratieve en organisatorische sector. Mijn levenspad heeft een andere wending gekregen toen er binnen mijn gezin gezondheidsproblemen ontstonden, waarvoor de reguliere geneeskunde niet afdoende oplossingen kon bieden. Op mijn zoektocht naar gezondheid ben ik terecht gekomen bij alternatieve geneeskunde of, naar mijn mening een betere term, complementaire geneeskunde als aanvulling op het reguliere veld. Deze ontmoeting veranderde mijn kijk op ziekte en gezondheid! Hier begreep ik dat wij zelf verantwoordelijk zijn voor onze gezondheid.Genezing, ontwikkeling en verandering zijn mogelijk als mensen daadwerkelijk verantwoordelijkheid willen nemen voor hun eigen proces en naar zichzelf willen en durven te kijken.

Met mijn opgedane levenswijsheid en kennis wil ik vanuit persoonlijke aandacht, een wederzijds respect en vertrouwen mijn cliënten graag begeleiden met een behandelingstraject ‘op maat’ om vanuit hun natuurlijke kracht de eigen weg (weer) te kunnen bewandelen.

 


Yolande van Bilderbeek, natuurgeneeskundig therapeut

Yolande van Bilderbeek

Elzenlaan 6
2231 XE Rijnsburg

Natuurgeneeskunde en voeding