Danscoaching

Open in Beweging
Leiden

Bij deze vorm van lichaamsgerichte coaching wordt het gesprek afgewisseld met fysiek in beweging komen. Op die manier versterken het verbale en non-verbale elkaar. Dit brengt bewustzijn, inzicht en een antwoord op de door jouw geformuleerde coachings

Wat is danscoaching?

Een coach begeleidt je bij het zoeken naar antwoorden op (levens)vragen. In een gesprek wordt een coachingsvraag geformuleerd. De coach ondersteunt je bij het behalen van je doel(en).

Bij danscoaching / lichaamsgerichte coaching wordt het gesprek afgewisseld met fysiek in beweging komen. Op die manier versterken het verbale en non-verbale elkaar. Dit brengt bewustzijn, nieuwe inzichten en antwoord op de door jouw geformuleerde coachingsvraag.

In een sessie kunnen verschillende vormen van bewustzijn aan bod komen. Wat voel je bijv.:

* fysiek (waar voel je blokkades, spanning, ontspanning)

* emotioneel (welke emoties voel je, waar in je lichaam)

* mentaal (zelfkritiek, herhalende gedachten)

* zingevend (mag je zijn wie je wilt zijn, wat is jouw pad, voel je je deel van het geheel)

Het fysiek in beweging komen, begeleid ik met diverse soorten muziek en lichaamswerk. Je hebt geen (dans)ervaring nodig om op deze manier gecoacht te worden.

In mijn manier van werken staat het openen in beweging - beweging brengen in dat wat vast zit, het weer laten stromen -  centraal. Ik werk daarbij graag met de combinatie gesprek & dans omdat het één het ander versterkt en kan leiden tot werkelijke verandering van binnenuit en authentieke antwoorden op jouw coachingsvraag. 

Tijdsduur en prijs

Een sessie van 1,5 uur: € 85

Bij een traject van meerdere sessies kan een prijsafspraak gemaakt worden.

De sessies vinden plaats bij mijn praktijk-aan-huis in Leiden.

Over Open in Beweging

Toen ik jaren geleden deze bewuste vorm van bewegen en dans ontdekte, voelde het als thuiskomen. Even niet in woorden hoeven uitleggen hoe ik me voelde maar alles alleen maar in beweging brengen, noem het dansen. Heerlijk!

Na veel jaar zelf te hebben gedanst, voelde het helemaal kloppend om deze mooie vorm van bewegen uit te dragen als Open Floor Movement teacher. Sinds 2015 geef ik groepslessen in Oegstgeest, Leiden en Noordwijkerhout. Daarnaast begeleid ik mensen op individuele basis.

In mijn lessen en begeleiding probeer ik op een lichte en speelse manier een veilige ruimte te bieden voor ieders eigen, vrije beweging.

Ik hoop je snel tegen te komen op een dansvloer in de Bollenstreek, regio Leiden of bij mijn praktijk-aan-huis!

Hartelijke groet,

Corrie Drijver


Open in Beweging

Corrie Drijver

Meerburgerstraat 4
2314 AX Leiden

Lid van beroepsvereniging

Danscoaching