Ik voel me niet gezien en gehoord

(Door Mary-Lou Kruijer van Bodybrainbalance)

Ik zie haar zitten, woest, gespannen en met haar rug naar me toe. Ze wil me niet in haar buurt schreeuwde ze net, het vuur spuwde uit haar ogen. En ze draaide zich om. Ik bleef staan en bedacht me hoe ik contact met haar kon maken en besloot haar even te laten uitrazen

Ik begreep haar wel. Jarenlang vond ik haar een lastpak en probeerde ik haar vooral te negeren en van me af te duwen. Ik kon haar aanwezigheid dicht bij mij niet verdragen en vond dat ze zich aanstelde en veeleisend was. Dat ik nu, jaren later opeens wel contact zocht en oprecht geïnteresseerd was dat geloofde ze nu niet meer.

Ik besloot stil naast haar te gaan zitten, rug tegen rug. Te gaan voelen wat zij voelde en de tranen stroomde over mijn wangen. Wat voelde dit kleine meisje zich eenzaam, niet gezien en in de steek gelaten en wat deed het pijn om te beseffen dat ze me nu niet toe liet om haar te troosten.

Ik begon tegen haar te praten. ‘Wat moet jij je eenzaam gevoeld hebben al die jaren, eenzaam en alleen. Ik besef me nu pas hoe dat voelt. Ik ben er nog geen ster in, maar ik ben aan het leren om er voor je te zijn. Je te koesteren, te troosten en te verstaan. Wil jij die reis met mij aan gaan?’

Ze aarzelde in eerste instantie, zuchtte diep en draaide zich toen om. Als een aapje aan haar moeder klampte ze zich aan mij vast. Ik voelde haar gespannen lijfje verzachten en ineens begon ze te snikken en even later huilde zij tranen met tuiten.

En ik ook

Want dat kleine meisje

Dat kleine meisje dat zich niet gezien, gehoord en geliefd voelde..

Dat was ik

———————————————————————

Dat wat je zoekt in je omgeving en verwacht van een ander aan bevestiging, veiligheid en liefde, dat is de reflectie van leegtes in jezelf. Door de behoefte aan liefde, erkenning en bevestiging extern te halen, maak je jezelf onbewust afhankelijk van je omgeving; relatie, werkgever, familie en vrienden. Je hebt ze nodig om jou te geven waar je zo naar verlangt. Als je zelf de behoeftes leert te zien, voelen en vullen zul je zien dat er een enorme rust over je heen valt.

Zie jij jezelf?
Waardeer jij jezelf?
Hou je onvoorwaardelijk van jezelf? Niet alleen van je mooie kanten, maar ook je schaduwzijde?

Zie en hoor jij het kleine meisje / jongetje in jezelf?

Mary-Lou Kruijer

Mijn missie is om mensen vanuit liefde en wijsheid te laten ervaren dat ze hun klacht, lijf, liefde en daardoor hun eigen leven, zelf in de hand hebben.De sleutel ligt in een combinatie van kennis, bewustwording en met liefde naar jezelf leren kijken. Ik geloof er in dat iedereen kan loskomen van het verleden en mijn missie is om een stuk op dat pad mee te lopen naar een fijne, vrije en vooral plezierige toekomst.

 Ik wil mijn hulp aanbieden vanuit verbinding en kwetsbaarheid. Je echt zien voor wie je bent en jou en je klacht vanuit eerlijkheid en integriteit benaderen.

Kijk hier voor meer informatie over mij en mijn praktijk Bodybrainbalance!

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...