Bodybrainbalance:Het lichaam als kompas & het brein als medicijn~bij langdurige,fysieke klachten

Sisu training, coaching & paramedische begeleiding
Noordwijkerhout

Vaak komt er bij chronische (onbegrepen) lichamelijke klachten een moment dat je er mee moet leren leven.Hoe maak je weer ruimte voor geluk? Door bodybrainbalance te combineren met het bewust nemen van de regie,kun je weer gaan leven ipv overleven!

Bodybrainbalance is er voor mensen die worstelen met langdurige, fysieke klachten. Het is een aanpak dat alle elementen met elkaar verbindt; Ik kijk vanuit het nu, naar wat de invloed van het verleden is op het halen van je doelen in de toekomst, ondanks je klacht.

Het is een holistisch concept dat bestaat uit de volgende peilers; 

  • Je fysieke gesteldheid (wat voor klachten heb je, hoe is je levensstijl en voedingspatroon)
  • De balans van je fysieke brein en in hoeverre het (over)actief is
  • Je sociale omgeving;  (thuis, werk, vriendenkring)

We kijken samen naar al deze aspecten en evalueren hoe en in welke mate het bijdraagt aan jouw fysieke klacht. Ik leer je herkennen wat er wanneer gebeurt, zodat je daar inzicht en controle over krijgt en beter in balans kunt blijven. (bodybrainbalance)  en combineer dit daarna met de sisu actiemindset. Iedereen heeft dit in zich, het moet alleen wakker gemaakt en herkend worden.

Ik doe dit door uitleg over de werking van het brein en fysieke oefeningen (bewegen, ademhaling, lichaamsbewustwording) te combineren met coaching en begeleiding. 

Als je eenmaal door hebt welke (overlevings) systemen en (onbewuste) keuzes je levensvreugde beïnvloeden, kan je op elk vlak spongen vooruit maken. Het is een mindset die je de rest van je leven als toolbox in kunt zetten om je leven actief te leiden in plaats van te lijden. Het maakt niet uit met welke uitdaging je worstelt; langdurige fysieke klachten, onbegrepen fysieke klachten, niet-aangeboren hersenletsel, burn-out. Iedereen kan het toepassen, in elke situatie!

Over Sisu training, coaching & paramedische begeleiding

Ik ben Mary-Lou, oefentherapeut Mensendieck, (team) coach, communicatie trainer, dierenartsassistente en moeder van een dochter.​​


Dankzij mijn nieuwsgierigheid en liefde voor puzzels heb ik in mijn carrière meerdere paden bewandeld; paraveterinair dierenarts-assistent in gespecialiseerde dierenklinieken op het gebied van radiologie en orthopedie, oefentherapeut Mensendieck bij revalidatiecentra en in verschillende praktijken en later als communicatietrainer en teamcoach bij een internationale, medische helpdesk. Ik heb op alle paden van mijn carrière mijn nieuwsgierigheid kunnen voeden, maar begin 2020 voelde ik dat het tijd was geworden om mijn krachten te gaan bundelen en er 1 concept van te maken.

Sisu – training, coaching en paramedische begeleiding is geboren vanuit mijn kennis, paramedische expertise en vanuit mijn passie voor neurowetenschap en de werking van het brein. Maar ook vanuit mijn eigen levenservaring; uit wat ik graag had willen hebben, maar miste in de zorg, toen ik jarenlang worstelde met een langdurige, fysieke klacht. 

Ik wil mijn hulp aanbieden vanuit verbinding en kwetsbaarheid. Je echt zien voor wie je bent en jou en je klacht vanuit eerlijkheid en integriteit benaderen.
Mijn overtuiging is dat een lichaam een spiegel is van je mentale staat en de balans van je brein. Langdurige, fysieke klachten hebben vaak een oorsprong in bijvoorbeeld een emotionele gebeurtenis, mindset of overtuiging. Het vergt moed om daar naar te durven kijken en je angsten te onderzoeken, maar het zal zeker zijn vruchten afwerpen. Je hoeft niet meer alleen te vechten.

'Het lichaam vertelt je verhaal en je brein is het medicijn'


Sisu training, coaching & paramedische begeleiding

Mary-Lou Kruijer

Gladiator 2
2211 ZT Noordwijkerhout

Lid van beroepsvereniging

Bodybrainbalance:Het lichaam als kompas & het brein als medicijn~bij langdurige,fysieke klachten