Vocal Coaching: Leer je stem goed gebruiken én inzetten en straal met jouw stem!

Ruby van Urk - House of Vocals
Noordwijk

Of je nu wilt zingen, moet spreken voor een groep, gehoord wilt worden in een vergadering of na een avondje stappen de volgende dag nog een stem over wilt hebben. Als je je stem goed leert gebruiken én inzetten kan iedereen stralen met zijn stem!

Ik heb goed nieuws voor iedereen die het horen wil: Iedereen heeft een prachtige unieke stem!

Maar weet jij hoe jij jouw stem het best kunt gebruiken?
Hoe werkt je stemapparaat eigenlijk? Hoe ziet het eruit?

Als we opgroeien leren we lopen, fietsen, zwemmen,…maar spreken en zingen leren we niet. En dat terwijl we onze stem iedere dag gebruiken. We doen maar wat. Als je erover nadenkt is het niet gek dat er dan wat foutjes in het “gebruik” kunnen insluipen. Bij ieder apparaat ontvangen we een gebruiksaanwijzing. Bij ons stem apparaat helaas niet.

Door te zingen uiten we onszelf, laten we ons gevoel spreken.

Als ik zing dan voel ik mij vrij, vallen alle zorgen van mij af en voel ik dat ik alles aankan.

Ik straal van binnen en van buiten. Dat gevoel van stralen gun ik iedereen.

 Ik hoor mensen vaak zeggen: “Ik kan niet zingen”. Ik vraag me dan direct af; “Heb je het dan ooit geleerd hoe het moet?”. Als je in een veilige omgeving leert hoe je je stem kan gebruiken blijkt dat je veel meer kan met je stem dan je dacht en dat iedereen kan leren zingen. Oefening baart kunst.

Vocal coaching is een op maat traject voor jou waarbij wij samen:

  • jouw persoonlijke behoefte verkennen
  • werken aan het optimaal gebruiken van jouw stem
  • op zoek gaan naar jouw echtheid
  • werken aan gezien en gehoord worden

Dus of je nu lekker een nummer wilt meezingen, een keer het podium op wilt met een band, moet spreken voor een groep, gehoord wilt worden in een vergadering of na een avondje stappen de volgende dag nog een stem over wilt hebben. Als je je stem goed leert gebruiken en goed leert inzetten dan kan iedereen stralen met zijn stem. Dat is wat vocal coaching voor jou kan doen.

Over Ruby van Urk - House of Vocals

ZANGERES - PERFORMER - VOCAL COACH

 

Al vanaf dat ik een klein meisje was wilde ik zingen en juf worden. Mijn passie voor zingen en fascinatie voor de stem  is er zolang ik me kan herinneren. De prachtig gecaste stemmen bij de Disney-films van vroeger hebben diepe indruk gemaakt. En ook de mooie voorlees-stem van de juf op de basisschool. Als ik dit toch eens zou kunnen leren? Dat zou toch geweldig zijn!


Volg je droom

Een stap richting mijn droom kwam uit door het volgen van zang- en toneel lessen aan de Muziek-en Theater opleiding aan het Conservatorium. Leergierig  als ik was, en nog steeds ben wilde ik alles leren over  zingen en de stem. Want wat is dat toch een prachtig instrument.


Hard lopen

Na mijn opleiding wilde ik zoveel mogelijk optreden en zingen. Ik vind het heerlijk om te stralen op het podium.

Naast mijn optredens gaf ik Vocal Coaching. Ik werk nu al meer dan 20 jaar met stemmen. Door al mijn enthousiasme, drive, werklust en levensstijl kreeg ik stemproblemen. Overbelasting met alle gevolgen van dien. Ik kon plotseling niet meer vertrouwen op mijn stem. Ik heb ervaren hoe het is om op een podium te staan en je stem niet doet wat je wilt. Angst en onzekerheid namen het van me over. Er moest iets gebeuren.

Ik ben op onderzoek gegaan naar een passende oplossing voor mijn probleem. Ik kwam terecht in een jungle van stemtherapeuten, logopedisten , zangpedagogen en andere hulpverleners. Ik ben bij veel mensen geweest die mij niet konden helpen.  Zij konden mijn niet helpen omdat er bijvoorbeeld geen klik was of omdat ik na een aantal afspraken geen enkele verbetering merkte.  Ik werd wanhopig. Het leek of niemand mij echt begreep. Het stralen ging uit… ik straalde niet meer …


Stralen met je stem

Ik ontdekte dat ik beter voor mezelf en mijn stem moest zorgen De stem en ik zijn een totaal pakket. Je kunt STRALEN als alles in harmonie is. Denk hierbij aan lichaamstaal, stemtechniek, mindset en gevoel. Ik ben gaan onderzoeken en ervaren welke stem techniek het best mij resoneert. Hiervoor heb ik meerdere technieken bestudeerd zoals CVT en EVTS. Ik heb ook mijn levensstijl, mindset en gevoelskant onder de loep genomen.

Vandaag

Wil ik jou mijn lange zoektocht besparen. Graag wil ik je op weg helpen en je de weg wijzen zodat je snel kunt komen met je stem waar je wilt zijn. En jij weer kunt Stralen!


Ruby van Urk - House of Vocals

Ruby van Urk

Prins Bernhardstraat 10
2202LH Noordwijk

Vocal Coaching: Leer je stem goed gebruiken én inzetten en straal met jouw stem!