OnlineYoga & andere Tips in deze Bewust Corona Special! + AGENDA!

Wat leven we in een bijzondere tijd! Een tijd die vraagt om mee te bewegen, of we nu willen of niet. Met het verbreken van routines, wordt onze automatische piloot uitgeschakeld en dát biedt kansen op bewustwording. 

Ben je altijd druk? Laat je verwonderen door ontstane rust en ruimte...

Ben je altijd routinematig bezig? Laat je verwonderen door een nieuwe bezigheid...

Ben je veel achter je beeldscherm? Laat je verwonderen in de natuur...

Ben je altijd bezig met anderen? Laat je verwonderen hoe het is om op jezelf te zijn...

Ben je altijd op jezelf? Laat je verwonderen hoe het is naar anderen uit te reiken...

Kijk je altijd het nieuws? Laat je verwonderen wat het je brengt als je een dagje overslaat

Je bent meer dan wat je altijd DOET

Je BENT!

Laat je verwonderen...

En zo geeft deze tijd een kans voor ons allemaal om meer te komen tot onze essentie en daar naar te leven, voorbij wat we dachten te zijn, wat we altijd deden. 

We geven je in deze nieuwsbrief heel praktische tips! Van gezonde drankjes tot supplementen, van onlinelessen van yogadocenten tot bezorging van onbespoten groente en fruit. Wat hebben we een bevlogen professionals in onze Bollenstreek! Professionals die meebewegen...

Natuurlijk wensen we een ieder een goede gezondheid. Doe wat je kunt hierin, maar probeer je over te geven aan waar je geen invloed op hebt. Stress is een aanval op je weerstand, dus erken áls je bang bent én doe wat jou helpt om hierbij zo goed mogelijk te ontspannen. Zoek je yogamatje op, maak een wandeling in de duinen, lees een goed boek of bak koekjes... Zorg voor een goede nachtrust, door de tv en social media regelmatig uit te zetten. Doe ook dingen waar je blij van wordt! Ja, dat mag... Ook nu. Juist nu.

Heb je praktische hulp nodig? Wil je sparren of een doorverwijzing? Bewust Bollenstreek is een beweging van professionals en vrijwilligers. Neem gerust contact op: 06 22329846.

Hartegroet,

Angela Roelen

Inspirator Bewust Bollenstreek

06 22329846

PS: Veel evenementen op de agenda zijn geannuleerd. Voor die er nu nog wél opstaan, adviseer ik je om kort van tevoren contact op te nemen met de betreffende professional of het wél doorgaat. 

FILMAVOND 'WOMAN' VERZET!

We hopen met heel ons hart dat vrouwen elkaar in goede gezondheid kunnen ontmoetend én omarmen tijdens onze bijzondere filmavond 'Woman"! Deze stond gepland op maandag 6 april in Floralis in Lisse, maar is nu verzet naar donderdag 14 mei in De Muze in Noordwijk. Wie al een ticket had gekocht voor 6 april, kan contact opnemen met Floralis voor teruggave! 

Lees hier meer over 'Woman", de eerstvolgende Bewust Bollenstreek Filmavond! 

YOGA ONLINE! 

Yoga ontspant, verstilt, versterkt je immuunsysteem en helpt je om angsten los te laten. De yogascholen zijn gesloten, maar deze BewustBollenstreek Yogadocenten zijn daarom gestart met online lessen! Klik op de link om je aan te melden. We wensen je heerlijke ontspanning toe op je yogamatje, thuis. Gun het jezelf.

==> Inschrijven voor online lessen van Marjan Suijten van Gezondheidscentrum

==> Inschrijven voor online lessen van Michelle Braams van YogaBeach

==> Inschrijven voor online lessen van Esti Rotteveel van Yoga Centrum Voorhout

==> Online workouts van Yolande van Kesteren Yoga & Pilates Studio op YouTube


 

COACHING / THERAPIE ONLINE!

Heb je behoefte aan een coaching of therapie sessie? Maar wil je niet naar buiten? Beweeg mee! Neem contact op met je therapeut of coach en informeer naar wat er wél mogelijk is! Professionals die online sessies (per Skype, WhatsApp..) aanbieden zijn o.a.:

Petra Meiburg, Mirjam Rieken, Mirjam Ruigrok, Willianne van Strijen, Gabie Devaney en Angela Roelen.

MEDITATIE OEFENINGEN

(Met dank aan Esther Augustinus van YogaByEsther)

MEDITATIE

Meditatie kan een rustgevende uitwerking op je hebben. Je kunt mediteren op je gezondheid door gezonde en helende energie in te ademen, negatieve en zware energie uit te ademen. 

REIKI

De Reiki traditie heeft een mooie oefening waarbij je helende energie stuurt naar de Aarde. Zie voor je dat je de aarde tussen je handen hebt, en de Universele levensenergie via de kruin bij jou naar binnenkomt. Je geeft deze energie via de handen door aan de Aarde. Zie voor je dat de Aarde, en daarmee alles wat leeft, gevoed wordt met gezonde en vitale energie.

NADI SHODHANA

Ademoefening met een reinigende en versterkende uitwerking op het gehele ademhalingsstelsel. 

Neem een rechte ontspande zithouding aan, je wervelkolom lang.

Met je rechterduim sluit je straks het linker- of rechterneusgat af. Doe dit in een gelijkmatig ritme, de in- en uitadem is zacht en soepel. Adem uit, sluit daarna met de duim het rechterneusgat af. De inademing is door het linkerneusgat, je sluit daarna het linkerneusgat af. Adem uit èn in door het rechterneusgat. Wissel, met de duim sluit je het rechterneusgat af, adem uit èn in door links. Je blijft wisselen en aandachtig volg je de adem. Kalmeer in de adembeweging en voel dat je dieper gaat ademen, je buik meegaat met ademen. Je ademt wisselend door links en rechts, net zolang als goed voor je voelt. Je sluit de oefening af door uit te ademen door het linkerneusgat.

Leg de handen op de benen en voel de uitwerking van deze oefening.

 

SUPPLEMENTEN

(Met dank aan specialisten Yvonne Kuijpers van Your Natural Life en Bianca Hermans van Compleat Coaching en Juglen Zwaan)

Zink zuigtabletten kunnen de ernst van virale infecties in de keel tegengaan. Het gaat hierbij expliciet om zuigtabletten! Tabletten die je moet doorslikken zijn minder effectief en neussprays kunnen zorgen voor permanent verlies van de reukzin. Meer is overigens niet altijd beter, het heeft geen zin om meer dan 100 mg zink per dag te nemen.

Vitamine D is in staat om infecties van de bovenste luchtwegen tegen te gaan. Deze vitamine maken we uit zonlicht, maar in de winter schijnt de zon niet krachtig genoeg en zitten de meeste mensen binnen. 

Vitamine C kan de duur van verkoudheid verkorten. Je moet het dan wel nemen voordat je ziek wordt. Bovendien werkt het beter bij sporters en ouderen. Dit laatste is vooral interessant bij COVID-19, omdat het vooral ouderen hard raakt. 

Astragalus en Probiotica ondersteunt je weerstand.

***Kies voor hoogwaardige kwaliteit zoals Solgar, Vitakruid of Bonusan***

 

GEZONDE DRANKJES

l(Met dank aan Voedingscoach Lisanne) 

Golden Latte: 

Beker melk (kan ook plantaardig, bijv havermelk of amandelmelk), tl kurkuma (ontstekingsremmend), 0.5 tl kaneel (ontstekingsremmend), zwarte peper, geraspte gember naar smaak (goed voor maag en spijsvertering) en 1 tl honing (fijn voor de keel).

Spicy thee:

Schijfje citroen (vitamine C), 1 cm gember (ontstekingsremmend), groene thee (versterkt de weerstand),1 tl honing (fijn voor de keel), 0.5 tl cayenne (opkikker).

BEZORGING GROENTE EN FRUIT

(Met dank aan Gerardo van Egmond van gezondergroen.nl uit Rijnsburg)

Je hoeft niet meer de straat op. Gezondergroen.nl uit Rijnsburg breidt tijdelijk de bezorging uit van ONBESPOTEN en PURE producten in de regio.

In ieder geval tot en met 31 maart a.s. bezorgen zij nu ook op dinsdagavond en woensdagavond. Als extra service ook in Noordwijkerhout (voor maandag 21.00 uur bestellen).

Vrijdagavond blijft de bezorging zoals het is: Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg, Noordwijk, Voorhout, Oegstgeest, Sassenheim en Warmond (voor donderdagavond 21:00 uur bestellen).

De bezorging is vanaf € 15,00 GRATIS!

Kijk op www.gezondergroen.nl voor het assortiment! Een aanrader...

AGENDA VOOR BEWUSTER LEVEN

AGENDA VOOR BEWUSTER LEVEN