Trauma heling + AGENDA!

Trauma krijgt meer aandacht dan ooit. En dat is niet voor niets. We leven in een tijd dat het anders moet. Anders mág. Dat we uit onze overlevingsstand komen en afgestemd, kloppend met het hart, gaan leven. Een tijd van heling. 

 Een groot deel van de mensen is getraumatiseerd. Hoe kunnen we daarvan helen? Ik raad je aan om 'Zomergasten' te kijken op NPO gemist. Psychiater en traumaspecialist Bessel van der Kolk vertelt daarin uitgebreid over trauma en de weg van heling. Naast lichaamswerk als regressietherapie, opstellingen en yoga, geeft hij ook het voorbeeld van Desmond Tutu. Die de kracht van samen zingen en samen dansen benadrukte. 

Als we als kind iets hebben ervaren, waarbij we ons gevoel hebben genegeerd, weggelachen, bevroren .... slaat dat op in je lichaam. Dat trauma (hoe groot of klein ook) kan bepalend worden in je latere leven. Dat GEVOEL wil GEVOELD worden. Al is het jaaaaren geleden. Het wacht op jou.

Kijk hier de uitzending 'Zomergasten' met Bessel van der Kolk 

We mogen onszelf bevrijden. Vrij gaan bewegen. Echt vrij. Als we onszelf helen, kunnen we ook weer beter afstemmen op elkaar én op moeder aarde. En dat is precies wat de wereld nu nodig heeft. 

In een onderzoek las ik dat 80% van trauma ontstaat in het gezin. Dat is niet om onze vaders en moeders 'de schuld' te geven. Wel is het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gevoel, je eigen verlangen, dat wat je als kind hebt moeten ontberen. Die ontmoeting met jezelf ... daar ligt het goud. Ik gun het je van harte.

Ja, voel je dat je vast zit en dat er iets los mag komen? Maar weet je niet bij wie of hoe? Naast regressietherapie, opstellingen en yoga, is er ook ademtherapie, truffelceremonies, stembevrijding, healing en meer. Neem gerust contact op voor een doorverwijzing naar een professional en werkvorm die past bij jou. 

En zo ... veranderen we de wereld.

Lieve groet,

Angela Roelen (LiefdeWerk)

namens 175 collega's

Bewust Bollenstreek

06 22329846

NIEUW BIJ BEWUST BOLLENSTREEK

AGENDA SEPTEMBER

Wil je verder vooruit kijken? Kijk dan op de agenda op onze website!