Bewust Bollenstreek » Nieuwsbrief » Ontvangen | + agenda!

Ik bevind mij in een bijzondere fase van mijn leven. Ik heb afgelopen vrijdag mijn huis verkocht en de sleutels overgedragen aan de nieuwe eigenaren. We (ik en mijn dochter van 17) staan op het punt om komend jaar te reizen met een Volkswagen buscamper. Wonen en werken in een bus, onderweg zijn, mensen ontmoeten, ervaringen opdoen bij andersoortige woongemeenschappen bezoeken. Het is mijn weg. Dat valt niet altijd uit te leggen. Maar in de stilte, hoorde ik het fluisteren van mijn hart. Het was de bedoeling om los te laten en onderweg te gaan. Levend vanuit mijn hart, mijn intuïtie steeds weer volgend, heeft mij veel gebracht. Daaruit is mijn praktijk LiefdeWerk en Bewust Bollenstreek ontstaan. Daar kwam weinig 'planning' en 'ratio' aan te pas. Het werd gewild. Zo ook dit aanstaand reizen.

Maandag staat onze camper klaar, waarmee we dinsdag op pad zullen gaan. Plaats van bestemming is nu nog steeds onbekend. We laten het ontstaan op het moment zelf, dan klopt het. Deze dagen logeer ik bij een lieve vriend. Daar mogen we 'zijn', onze wasjes draaien, wat spullen opslaan, bijkomen van de verhuizing. Onze reis heeft mij nu al veel opgeleverd, terwijl we nog moeten (mogen!) vertrekken. Het ontspullen leerde mij nog meer onthechten. Het verblijf bij en de goede zorg van lieve vriend Jan leert mij ontvangen. Een mooie levensles, die lang niet altijd meevalt... Dank je wel, Jan!

 

Ontvangen

Het lijkt zo eenvoudig

een compliment te ontvangen

Het lijkt zo handig

hulp te aanvaarden

Het lijkt zo vanzelfsprekend

om liefde te ontvangen

Maar

Het is soms een hele kunst

dat ontvangen in dit mens-zijn

Niets is wat het lijkt

soms, vaak

We zijn allemaal onderweg en we leren, we leren...

 

Hartegroet,

Angela Roelen

inspirator Bewust Bollenstreek

06 22329846


Wat heb jij te leren? Waar wil jij je van bevrijden? Onderaan deze nieuwsbrief vind je  onze agenda met workshops, lezingen en andere activiteiten in onze mooie Bollenstreek, die je kunnen helpen dit mens-zijn te ontdekken. Ook vind je op deze agenda de evenementen van Bewust Bollenstreek zelf, waarbij je anderen kunt ontmoeten die ook bewuster willen leven. Ontmoeten we elkaar daar?

TIP uit onze AGENDA:

Pamela Kribbe lezing: Je zielspad herkennen!
ZA 14 sep | 13.30-17.00

De Muze, Noordwijk
Welke diepe verlangens heb jij? Herken je zielspad via je gevoelens! Pamela Kribbe geeft gechannelde boodschap door van Jeshua. We zijn heel blij dat zij naar de Bollenstreek komt. Ze beantwoordt ook (gechanneld) vragen uit het publiek!

Wil je meer luisteren naar het fluisteren van je hart? Lees dan hieronder de blog met tips om meer te leven vanuit je hart van Judith Jansen van Juna yoga.

Leven vanuit je hart                                                             BLOG

(door Judith Jansen van Juna yoga in Hillegom)

Vorig weekend ben ik op een magische plek geweest.Voor een reis naar binnen, daar waar het stil is. En in de stilte hoorde ik mijn hart fluisteren. "Stop eens met zoveel (je best) te doen voor anderen, je hoeft alleen maar te Zijn, want alles is er al! En zo kwam het grote inzicht: zet zelfliefde en zelfzorg op 1,  zo zorg je voor alle mensen om je heen. 

Heb jij al contact met je hart en durf jij ernaar te leven? En wat is dat dan: leven vanuit je hart?

Om met een wetenswaardigheid te beginnen: "Lef" bekent in het Hebreeuws Hart ☺  En volgens mij is leven vanuit je hart; jezelf zijn. Je laat je mee stromen met de rivier, in plaats van dat je er tegenin zwemt. Je gaat voor dat wat je raakt en belangrijk vindt. En daar is een flinke dosis moed/lef voor nodig. Lef is in dit geval niet de afwezigheid van angst en twijfel, maar de moed om je angsten, twijfels en demonen in de ogen te kijken. 

Toch is je hart volgen niet altijd makkelijk. Want wat doe je als je (net zoals ik een paar jaar geleden) een leuke goed betaalde baan hebt, maar je ook als zelfstandig coach mensen wilt begeleiden? Blijf je waar bent, omdat je verstand zegt dat je zo veel financiële zekerheid nergens meer vindt? Of volg je je gevoel, omarm je je twijfels en angsten en ga je stappen zetten richting zelfstandig ondernemerschap? 

Of wat doe je als je een wereldreis wilt maken, en ===> lees hier verder

AGENDA VOOR BEWUSTER LEVEN               T/M SEPTEMBER

Angela Roelen Online

BewustCafé Live Online 'Je leven als reis': info, tips én je kunt al je vragen stellen!
WO 27 mei | 13.00-13.45

Online | Angela Roelen
Wekelijks ONLINE CAFÉ van Bewust Bollenstreek voor inspiratie, tips & waar je je vragen kunt stellen rondom een thema. Dit keer: Je leven als reis! Over onbewuste patronen, het effect van vorige levens op dit leven & meer!
Lees verder →

Jan Velsen Internet

Online Opleiding Familieopstellingen
DI 02 jun | 20.-20.00

Internet | Jan Velsen

Lees verder →

Angela Roelen Online

BewustCafé Live Online 'Gedachten': Wat denk je? Wat is helpvol? Wat niet? Tune in op onze FBpagina!
WO 03 jun | 13.00-13.45

Online | Angela Roelen
Wekelijks ONLINE CAFÉ van Bewust Bollenstreek voor inspiratie, tips & waar je je vragen kunt stellen rondom een thema. Dit keer: 'gedachten'. Wat denk je? Hoe kun je anders omgaan met je gedachten? Stel je vragen en krijg tips!
Lees verder →

Willianne van Strijen Hillegom

Inzicht gesprek
WO 03 jun | 10.00-12.00

Hillegom | Willianne van Strijen
Heb je een vraag? Wil je weten wat coaching, een reading of een (familie)opstelling voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom! Gratis, op afspraak. Voorlopig telefonisch of via videobellen / skype. Mail via inzicht-in-jezelf of bel.
Lees verder →

Angela Roelen / Judith Jansen Online

ZenZondag 'Hartmeditatie' met Judith van Juna yoga!
ZO 07 jun | 11.00-11.30

Online | Angela Roelen / Judith Jansen
Doe mee! Iedere zondag van 11.00-11.30u kun je even opladen, ontspannen, nog meer tot je kern komen met de ZenZondag van Bewust Bollenstreek. Met meditatie, yoga, ademoefeningen en bewuste dans. Tune in op onze FBpagina!
Lees verder →

Angela Roelen Online

Ondernemerscafé Online: Maak kennis met elkaar en met BewustBollenstreek!
MA 08 jun | 10.00-11.30

Online | Angela Roelen
Ben jij ondernemend in het 'aanzetten' van mensen in bewuster leven? Ben je coach, therapeut, yogadocent? Heb je een biologisch eetcafé, zet jij je in voor duurzaamheid, of...? Maak kennis met Bewust Bollenstreek!
Lees verder →

Annemiek Wijnbergen Lisse

Een middag de diepte in! (andere data ook mogelijk)
MA 08 jun | 13.00-16.30

Lisse | Annemiek Wijnbergen
Heb je een verlangen naar inzicht, naar helderheid over iets in jezelf, je relatie, je werk? Tijdens deze Coaching Intensive 1-op-1 ga je je onderdompelen in de essentie van jouw vraag, en ga je voelen en ervaren wat er nodig is om verder te komen.
Lees verder →

Annette Damman Hillegom

Informatieavond. Als kinderen anders leren: problemen en oplossingen.
DI 09 jun | 19.30-22.00

Hillegom | Annette Damman
Tijdens deze informatie avond wordt uitgelegd hoe en waarom de Kernvisie methode jouw kind kan helpen. Deze avond wordt gepresenteerd door Wim Bouman, ontwikkelaar van de Kernvisie methode en auteur van het boek Krachtig anders leren
Lees verder →

Annette Oppenberg-Buijsman Voorhout

Omarm je emoties en bevrijd jezelf van blokkades, overtuigingen en oude pijn (elke dag mogelijk)
DI 09 jun | 00.00-00.00

Voorhout | Annette Oppenberg-Buijsman
Druk je bepaalde emoties zoals o.a. boosheid, verdriet, blijdschap weg? Mogelijk heb je angst ontwikkeld voor het ervaren van je werkelijke gevoelens. Onder begeleiding je angst aangaan helpt je om weer helemaal in verbinding te komen met je gevoel.
Lees verder →

Angela Roelen Online

BewustCafé Live Online 'Stress'. Hoe begint het en waar eindigt het? Waar krijg jij stress van? Tune in!
WO 10 jun | 13.00-13.45

Online | Angela Roelen
Wekelijks ONLINE CAFÉ van Bewust Bollenstreek voor inspiratie, tips & waar je je vragen kunt stellen rondom een thema. Dit keer: 'stress'. Wat is stress, hoe begint het en waar eindigt het? Stel je vragen en krijg tips!
Lees verder →

Angela Roelen Online

Bewust Bollenstreek Leeskring: 'De meeste mensen deugen' van Rutger Bregman'
DO 11 jun | 19.30-21.00

Online | Angela Roelen
Lees je graag? Boeken in de filosofie, esoterie, psychologie? Wil je het leven doorgronden? Vind je het leuk om dat samen met anderen te doen? Doe een keer mee met de ONLINE Bewust Bollenstreek Leeskring!
Lees verder →

Marleen Dijkdrent Katwijk

Filosofisch Cafe
WO 17 jun | 19.45-22.00

Katwijk | Marleen Dijkdrent
Orthomoleculair therapeut Nienke van de Giessen en kunstenares Marleen Dijkdrent laten u zien hoe mannen en vrouwen weer in hun kracht kunnen komen en de positieve gevolgen daarvan voor een duurzame samenleving!
Lees verder →

Marleen Dijkdrent Katwijk

Open Atelier
ZA 20 jun | 10.00-17.00

Katwijk | Marleen Dijkdrent
‘Ontmoet Jouw Wilde Zelf’ tijdens het Open Atelier van kunstenares Marleen Dijkdrent! Haar kunstproject gaat over intuïtie en onze verbinding met natuur. Kun jij voelen wanneer het gaat stormen?
Lees verder →

Lisanne van Beelen Online

Voeding- en Leefstijladvies
MA 22 jun | 08.00-18.00

Online | Lisanne van Beelen
Je bent net begonnen met je weg naar een gezondere leefstijl of al een tijdje bezig en je wilt graag weten of je goed op weg bent. Of je hebt een specifieke vraag over voeding waar je graag antwoord op wilt hebben.
Lees verder →

Trudy van der Helm / Marja Krieger Hillegom

Relatiecursus Houd Me vast
ZA 27 jun | 09.00-18.00

Hillegom | Trudy van der Helm / Marja Krieger
Relatie-cursus HOUD-ME-VAST (EFT)Voor diepere emotionele verbondenheid met je partner. Jullie krijgen handvatten om negatieve patronen te stoppen en je leert om onderliggende emoties en behoeftes te herkennen.
Lees verder →

Lisanne van Beelen Noordwijk

Powerwalken op strand
ZO 28 jun | 09.30-10.30

Noordwijk | Lisanne van Beelen
Ik neem jou mee naar buiten, ja naar buiten! Je hoeft namelijk niet de sportschool in om meer te bewegen. We zoeken de natuur op; de duinen dn het strand. We gaan Powerwalken.
Lees verder →

Gonny Méjan Coullons, Frankrijk

Cultuur- en Expressieweken Frankrijk
ZA 11 jul | 00.00-00.00

Coullons, Frankrijk | Gonny Méjan
Dagelijkse workshops theater, zang, dans, toneel, schrijven en wat er verder wordt aangeboden zoals o.a. fotografie en filosofie. Er is ook elke week een masseur aanwezig. Aparte kleuter-,kinder- en jongerengroepen. Daarnaast jong-volwassen groepen.
Lees verder →

Hartegroet,

Angela Roelen

Coördinator Bewust Bollenstreek

06-22329846
​info@bewustbollenstreek.nl
www.bewustbollenstreek.nl