Bewust Bollenstreek » Nieuwsbrief » Hooggevoelig? Kom naar onze film/markt! + agenda!

Het nieuwe jaar is alweer 2 weken onderweg. Wat waren jouw intenties? Wat heb jij voor excuus om níet datgene te doen waar je hart naar verlangt? Onze HSP coach en trainer Guus Zijlstra schreef er een mooie blog over, die je in deze nieuwsbrief vindt.

Als je hooggevoelig bent, kun je dat óók als excuus gaan gebruiken, om maar niet te voelen, om maar geen contact te maken, om maar veel alleen te zijn, om maar aan te passen, om maar net te doen alsof....

Wat als je anders kan leren omgaan met jouw hooggevoeligheid? Wat als dat nou juist datgene is wat je te brengen hebt in de wereld? Wat als je goed bent, precies zoals je bent?!

Om al die hooggevoeligen in de Bollenstreek te inspireren, motiveren, verbinden organiseert Bewust Bollenstreek:

bijzondere filmavond + informatiemarkt

Donderdag 24 januari

Hooggevoeligheid

in De Muze in Noordwijk

Om 19.00u kun je bij tal van professionals terecht voor al je vragen, tips ontvangen, samen sparren, inspireren. Om 20.00u start de film Sensitive in de filmzaal. De film/documentaire is een echte eyeopener. Ook voor de hooggevoelige man! En voor al die ouders met die hooggevoelige, nieuwtijdse kinderen! Hooggevoelige jongeren lopen steeds vaker vast in wat oa het schoolsysteem van ze vraagt. Ook zij zijn van harte welkom op deze avond. Na de film is er nog volop gelegenheid om op de informatiemarkt (bijna) alles te ontdekken wat er aangeboden wordt voor de hooggevoelige in de Bollenstreek. BESTEL TIJDIG JE KAARTJE!

Word maar zichtbaar, mooi gevoelig mens, ontmoet elkaar en verbind!

Hartegroet,

Angela Roelen

inspirator/coördinator Bewust Bollenstreek

 

PS: Help jij onze missie van bewustzijn verspreiden? Stuur deze nieuwsbrief dan door naar een geïnteresseerde vriend/vriendin!

Heb jij hem doorgestuurd gekregen? Vraag dan hier jouw eigen nieuwsbrief+agenda aan!

Welk excuus heb jij?                                                             BLOG

(door Guus Zijlstra, HSP coaching en training)

Deze druilerige zondag zette mij aan het denken…..al lang voel ik in mij een diep en brandend verlangen. Een verlangen om impact te maken, om van betekenis te zijn voor anderen. Het vormgeven van dit verlangen heeft mij wel enige tijd gekost. Noem het een missie of levensdoel, in ieder geval 'iets' bedoeld om je leven richting te geven en hier vervolgens concrete acties aan te kunnen verbinden.

Erkenning zoeken

Wat ik alleen lang niet doorhad, was dat ik een alibi had om mijn missie niet te leven. Ik noem dit mijn angst alibi. Dit alibi zorgde ervoor dat ik altijd excuses verzon, veelal onbewust,  waardoor ik het besluit uitstelde te gaan leven naar mijn missie. Als ik voldoende zelfvertrouwen heb dan ga ik…..of als ik mezelf meer heb geaccepteerd dan kan ik…..Zo heb ik een reeks van alibi’s verzonnen die uiteindelijk allemaal zijn terug te voeren op een van de 6 belangrijkste angsten. Mijn belangrijkste angst is de angst voor afwijzing en kritiek. Voortgekomen uit mijn vroege behoefte om erkenning te krijgen en gezien te worden. Hierdoor heb ik een drijfveer ontwikkeld en omgezet naar een talent, noem dit mijn gedrevenheid en daadkracht. Dit verzekerde mij van zichtbaarheid en

..............lees hier verder!

Gratis spreekuur                                                                26 januari

Wil je bewuster leven? Bewuster van wie je bent, wat je doet, wat je eet? Wil je een luisterend oor? Een tip? Loop je vast, wil je het anders, maar weet je niet hoe? Vragen over gezondheid, voeding, welzijn, spiritualiteit? Vind je het fijn om te sparren met een van onze professionals? Wil je weten wat er naast de reguliere zorg aan aanbod is in de Bollenstreek? 

Kom naar het GRATIS SPREEKUUR van Bewust Bollenstreek. We denken graag met je mee! Iedere laatste zaterdag van de maand van 13.00-14.30u staat een wisselend team van 4 professionals voor je klaar in de bibliotheek van Lisse! Loop gerust even binnen.

Even voorstellen

Er zijn inmiddels bijna 150 professionals aangesloten bij Bewust Bollenstreek. Dat geeft een divers aanbod in de regio op gebied van bewuster leven. Hier stellen wij graag de nieuw aangesloten professional aan je voor. Het complete aanbod van professionals vind je op onze website.

krachtpatsers.nu
Juliëtte van Eeten Sassenheim

Krachtpatsers.nu
Juliëtte van Eeten

Hi! Ik ben Juliette, weerbaarheidstrainer en beweegcoach bij Krachtpatsers.

Lees verder →

Zelfoogsttuin: Pluk de oogst of tuinier ook mee!
Ingrid Verdegaal Voorhout

Elsgeesterhof
Ingrid Verdegaal

Zelfoogsttuin: Weten wat je eet, hoe het geteelt wordt én genieten van producten van het seizoen. Kies voor een oogstaandeel en deel mee in de oogst of word vrijwilliger en tuinier met ons mee!

Lees verder →

AGENDA VOOR BEWUSTER LEVEN                       t/m 16 febr

Angela Roelen Online

BewustCafé Live Online 'Je leven als reis': info, tips én je kunt al je vragen stellen!
WO 27 mei | 13.00-13.45

Online | Angela Roelen
Wekelijks ONLINE CAFÉ van Bewust Bollenstreek voor inspiratie, tips & waar je je vragen kunt stellen rondom een thema. Dit keer: Je leven als reis! Over onbewuste patronen, het effect van vorige levens op dit leven & meer!
Lees verder →

Jan Velsen Internet

Online Opleiding Familieopstellingen
DI 02 jun | 20.-20.00

Internet | Jan Velsen

Lees verder →

Angela Roelen Online

BewustCafé Live Online 'Gedachten': Wat denk je? Wat is helpvol? Wat niet? Tune in op onze FBpagina!
WO 03 jun | 13.00-13.45

Online | Angela Roelen
Wekelijks ONLINE CAFÉ van Bewust Bollenstreek voor inspiratie, tips & waar je je vragen kunt stellen rondom een thema. Dit keer: 'gedachten'. Wat denk je? Hoe kun je anders omgaan met je gedachten? Stel je vragen en krijg tips!
Lees verder →

Willianne van Strijen Hillegom

Inzicht gesprek
WO 03 jun | 10.00-12.00

Hillegom | Willianne van Strijen
Heb je een vraag? Wil je weten wat coaching, een reading of een (familie)opstelling voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom! Gratis, op afspraak. Voorlopig telefonisch of via videobellen / skype. Mail via inzicht-in-jezelf of bel.
Lees verder →

Angela Roelen / Judith Jansen Online

ZenZondag 'Hartmeditatie' met Judith van Juna yoga!
ZO 07 jun | 11.00-11.30

Online | Angela Roelen / Judith Jansen
Doe mee! Iedere zondag van 11.00-11.30u kun je even opladen, ontspannen, nog meer tot je kern komen met de ZenZondag van Bewust Bollenstreek. Met meditatie, yoga, ademoefeningen en bewuste dans. Tune in op onze FBpagina!
Lees verder →

Angela Roelen Online

Ondernemerscafé Online: Maak kennis met elkaar en met BewustBollenstreek!
MA 08 jun | 10.00-11.30

Online | Angela Roelen
Ben jij ondernemend in het 'aanzetten' van mensen in bewuster leven? Ben je coach, therapeut, yogadocent? Heb je een biologisch eetcafé, zet jij je in voor duurzaamheid, of...? Maak kennis met Bewust Bollenstreek!
Lees verder →

Annemiek Wijnbergen Lisse

Een middag de diepte in! (andere data ook mogelijk)
MA 08 jun | 13.00-16.30

Lisse | Annemiek Wijnbergen
Heb je een verlangen naar inzicht, naar helderheid over iets in jezelf, je relatie, je werk? Tijdens deze Coaching Intensive 1-op-1 ga je je onderdompelen in de essentie van jouw vraag, en ga je voelen en ervaren wat er nodig is om verder te komen.
Lees verder →

Annette Damman Hillegom

Informatieavond. Als kinderen anders leren: problemen en oplossingen.
DI 09 jun | 19.30-22.00

Hillegom | Annette Damman
Tijdens deze informatie avond wordt uitgelegd hoe en waarom de Kernvisie methode jouw kind kan helpen. Deze avond wordt gepresenteerd door Wim Bouman, ontwikkelaar van de Kernvisie methode en auteur van het boek Krachtig anders leren
Lees verder →

Annette Oppenberg-Buijsman Voorhout

Omarm je emoties en bevrijd jezelf van blokkades, overtuigingen en oude pijn (elke dag mogelijk)
DI 09 jun | 00.00-00.00

Voorhout | Annette Oppenberg-Buijsman
Druk je bepaalde emoties zoals o.a. boosheid, verdriet, blijdschap weg? Mogelijk heb je angst ontwikkeld voor het ervaren van je werkelijke gevoelens. Onder begeleiding je angst aangaan helpt je om weer helemaal in verbinding te komen met je gevoel.
Lees verder →

Angela Roelen Online

BewustCafé Live Online 'Stress'. Hoe begint het en waar eindigt het? Waar krijg jij stress van? Tune in!
WO 10 jun | 13.00-13.45

Online | Angela Roelen
Wekelijks ONLINE CAFÉ van Bewust Bollenstreek voor inspiratie, tips & waar je je vragen kunt stellen rondom een thema. Dit keer: 'stress'. Wat is stress, hoe begint het en waar eindigt het? Stel je vragen en krijg tips!
Lees verder →

Angela Roelen Online

Bewust Bollenstreek Leeskring: 'De meeste mensen deugen' van Rutger Bregman'
DO 11 jun | 19.30-21.00

Online | Angela Roelen
Lees je graag? Boeken in de filosofie, esoterie, psychologie? Wil je het leven doorgronden? Vind je het leuk om dat samen met anderen te doen? Doe een keer mee met de ONLINE Bewust Bollenstreek Leeskring!
Lees verder →

Marleen Dijkdrent Katwijk

Filosofisch Cafe
WO 17 jun | 19.45-22.00

Katwijk | Marleen Dijkdrent
Orthomoleculair therapeut Nienke van de Giessen en kunstenares Marleen Dijkdrent laten u zien hoe mannen en vrouwen weer in hun kracht kunnen komen en de positieve gevolgen daarvan voor een duurzame samenleving!
Lees verder →

Marleen Dijkdrent Katwijk

Open Atelier
ZA 20 jun | 10.00-17.00

Katwijk | Marleen Dijkdrent
‘Ontmoet Jouw Wilde Zelf’ tijdens het Open Atelier van kunstenares Marleen Dijkdrent! Haar kunstproject gaat over intuïtie en onze verbinding met natuur. Kun jij voelen wanneer het gaat stormen?
Lees verder →

Lisanne van Beelen Online

Voeding- en Leefstijladvies
MA 22 jun | 08.00-18.00

Online | Lisanne van Beelen
Je bent net begonnen met je weg naar een gezondere leefstijl of al een tijdje bezig en je wilt graag weten of je goed op weg bent. Of je hebt een specifieke vraag over voeding waar je graag antwoord op wilt hebben.
Lees verder →

Trudy van der Helm / Marja Krieger Hillegom

Relatiecursus Houd Me vast
ZA 27 jun | 09.00-18.00

Hillegom | Trudy van der Helm / Marja Krieger
Relatie-cursus HOUD-ME-VAST (EFT)Voor diepere emotionele verbondenheid met je partner. Jullie krijgen handvatten om negatieve patronen te stoppen en je leert om onderliggende emoties en behoeftes te herkennen.
Lees verder →

Lisanne van Beelen Noordwijk

Powerwalken op strand
ZO 28 jun | 09.30-10.30

Noordwijk | Lisanne van Beelen
Ik neem jou mee naar buiten, ja naar buiten! Je hoeft namelijk niet de sportschool in om meer te bewegen. We zoeken de natuur op; de duinen dn het strand. We gaan Powerwalken.
Lees verder →

Hartegroet,

Angela Roelen

Coördinator Bewust Bollenstreek

06-22329846
​info@bewustbollenstreek.nl
www.bewustbollenstreek.nl