Bewust Bollenstreek » Nieuwsbrief » Uitnodiging Slow Café + Agenda!

Hieronder vind je weer onze veelzijdige agenda met *Inzichtgesprekken *Ademcirkel *Wandelen op blote voeten en nog veel meer! Misschien zit er iets voor je bij?

Wil je graag anderen ontmoeten op je pad van bewustwording / verduurzaming? We organiseren regelmatig filmavonden en lezingen in de Bollenstreek. Ons eerstvolgende evenement is het

Slow Café!

Vrijdag 14 december vanaf 19.30u-22.00u

Met muziek van singer/songwriter Dennis Kivit

En lezing over liefde door Angela Roelen (20-2045u)

in het gezellige Qoffee and More in de Kanaalstraat in Lisse

Dennis Kivit speelt en zingt voor ons prachtige muziek! En Angela Roelen, coördinator Bewust Bollenstreek én coach praktijk LiefdeWerk, geeft op de bovenverdieping een lezing over liefde, relaties en verbindende communicatie. Hoe kunnen we de liefde meer laten stromen? Jezelf niet meer in de steek laten én je kunnen verbinden met anderen? Hoe communiceren we met elkaar? Kan dat ook ánders? Een warme lezing, passend bij de decembermaand.

Voor en na de lezing is het fijn toeven in het café. Biologische sapjes, heerlijke huisgemaakte taartjes, bijzondere koffie en thee en.... het is zó fijn om met anderen te zijn die, net als jij, ook bewuster willen leven.

Tot de 14e?!

Kijk voor meer informatie in onze AGENDA!

 

NIEUW AANGESLOTEN

Wat heeft de Bollenstreek een mooie groep professionals die ondersteunen om bewuster te leven; coaches, yogadocenten, therapeuten, voedingsdeskundigen enz. Afgelopen maand is weer een nieuw lid aangesloten bij ons groeiende netwerk: Isabelle Groenstege van MyFoodstyle. Ze heeft direct speciaal voor jou een mooie blog geschreven, die je ook aantreft in deze nieuwsbrief.

GOEDE VOORNEMENS ECHT DUURZAAM MAKEN          BLOG

(Door: Isabelle Groenstege van MyFoodstyle)

Het einde van 2018 nadert en dat doet wat met me. Net als velen, denk ik vaker aan wat er het afgelopen jaar is gebeurd. En neem ik mij voor dingen duurzamer en gezonder te gaan doen. Maar niet te veel dingen. Dan daalt mijn aandacht snel en zijn veranderingen van korte duur. Door mij te richten op een paar goede voornemens en die naar buiten uit te dragen, bereik ik meer.

Het afgelopen jaar heb ik mij gericht op twee doelen. Geen mineraalwater drinken en aangeven waarom ik dat niet doe. En met iedereen die mijn dochter snoep aanbiedt, een gesprek over suiker aangaan. In het begin voelde ik een best grote drempel. Ik wilde niet zeurend overkomen. Maar doordat ik nog sterker voelde dat het juist goed was om dit te doen, deed ik het toch. Dit resulteerde in mooie gesprekken en zelfs nieuwe zakelijke opdrachten voor mijn bedrijf My FoodStyle. Waardoor ik meer kan werken aan waar ik voor sta; een wereld waarin iedereen geniet van duurzaam en gezond eten.

Focus op wat voor jou belangrijk en haalbaar is

Aan deze droom werk ik met ondernemers en consumenten. Daarbij zie ik, dat zij veelal dezelfde drempels ervaren bij het maken van gezondere en duurzamere keuzes. Bijvoorbeeld dat zij de mogelijkheden niet kennen, dat deze niet goed bereikbaar zijn en dat ze deze als te duur ervaren. Het zijn vaak ambitieuze mensen deze drempels als te hoog ervaren. Zij willen het gelijk volledig goed doen.

Als we drempels ervaren, is het een natuurlijke reactie om afstand te nemen en de verantwoordelijkheid bij een ander te leggen. Ondernemers vertellen mij dat zij wel duurzamer en gezonder willen, maar dat consumenten het niet zullen kopen. Terwijl consumenten aan mij vertellen dat ondernemers vooral een ongezond aanbod hebben, waardoor zij geen duurzamere en gezondere keuzes maken. Ondertussen gebeurt er dan weinig.

Maak daarom je goede voornemens behapbaar. Kies ............Lees hier verder!

 

krachtpatsers.nu
Juliëtte van Eeten Sassenheim

Krachtpatsers.nu
Juliëtte van Eeten

Hi! Ik ben Juliette, weerbaarheidstrainer en beweegcoach bij Krachtpatsers.

Lees verder →

Zelfoogsttuin: Pluk de oogst of tuinier ook mee!
Ingrid Verdegaal Voorhout

Elsgeesterhof
Ingrid Verdegaal

Zelfoogsttuin: Weten wat je eet, hoe het geteelt wordt én genieten van producten van het seizoen. Kies voor een oogstaandeel en deel mee in de oogst of word vrijwilliger en tuinier met ons mee!

Lees verder →

AGENDA VOOR EEN BEWUSTER LEVEN

Angela Roelen Online

BewustCafé Live Online 'Je leven als reis': info, tips én je kunt al je vragen stellen!
WO 27 mei | 13.00-13.45

Online | Angela Roelen
Wekelijks ONLINE CAFÉ van Bewust Bollenstreek voor inspiratie, tips & waar je je vragen kunt stellen rondom een thema. Dit keer: Je leven als reis! Over onbewuste patronen, het effect van vorige levens op dit leven & meer!
Lees verder →

Jan Velsen Internet

Online Opleiding Familieopstellingen
DI 02 jun | 20.-20.00

Internet | Jan Velsen

Lees verder →

Angela Roelen Online

BewustCafé Live Online 'Gedachten': Wat denk je? Wat is helpvol? Wat niet? Tune in op onze FBpagina!
WO 03 jun | 13.00-13.45

Online | Angela Roelen
Wekelijks ONLINE CAFÉ van Bewust Bollenstreek voor inspiratie, tips & waar je je vragen kunt stellen rondom een thema. Dit keer: 'gedachten'. Wat denk je? Hoe kun je anders omgaan met je gedachten? Stel je vragen en krijg tips!
Lees verder →

Willianne van Strijen Hillegom

Inzicht gesprek
WO 03 jun | 10.00-12.00

Hillegom | Willianne van Strijen
Heb je een vraag? Wil je weten wat coaching, een reading of een (familie)opstelling voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom! Gratis, op afspraak. Voorlopig telefonisch of via videobellen / skype. Mail via inzicht-in-jezelf of bel.
Lees verder →

Angela Roelen / Judith Jansen Online

ZenZondag 'Hartmeditatie' met Judith van Juna yoga!
ZO 07 jun | 11.00-11.30

Online | Angela Roelen / Judith Jansen
Doe mee! Iedere zondag van 11.00-11.30u kun je even opladen, ontspannen, nog meer tot je kern komen met de ZenZondag van Bewust Bollenstreek. Met meditatie, yoga, ademoefeningen en bewuste dans. Tune in op onze FBpagina!
Lees verder →

Angela Roelen Online

Ondernemerscafé Online: Maak kennis met elkaar en met BewustBollenstreek!
MA 08 jun | 10.00-11.30

Online | Angela Roelen
Ben jij ondernemend in het 'aanzetten' van mensen in bewuster leven? Ben je coach, therapeut, yogadocent? Heb je een biologisch eetcafé, zet jij je in voor duurzaamheid, of...? Maak kennis met Bewust Bollenstreek!
Lees verder →

Annemiek Wijnbergen Lisse

Een middag de diepte in! (andere data ook mogelijk)
MA 08 jun | 13.00-16.30

Lisse | Annemiek Wijnbergen
Heb je een verlangen naar inzicht, naar helderheid over iets in jezelf, je relatie, je werk? Tijdens deze Coaching Intensive 1-op-1 ga je je onderdompelen in de essentie van jouw vraag, en ga je voelen en ervaren wat er nodig is om verder te komen.
Lees verder →

Annette Damman Hillegom

Informatieavond. Als kinderen anders leren: problemen en oplossingen.
DI 09 jun | 19.30-22.00

Hillegom | Annette Damman
Tijdens deze informatie avond wordt uitgelegd hoe en waarom de Kernvisie methode jouw kind kan helpen. Deze avond wordt gepresenteerd door Wim Bouman, ontwikkelaar van de Kernvisie methode en auteur van het boek Krachtig anders leren
Lees verder →

Annette Oppenberg-Buijsman Voorhout

Omarm je emoties en bevrijd jezelf van blokkades, overtuigingen en oude pijn (elke dag mogelijk)
DI 09 jun | 00.00-00.00

Voorhout | Annette Oppenberg-Buijsman
Druk je bepaalde emoties zoals o.a. boosheid, verdriet, blijdschap weg? Mogelijk heb je angst ontwikkeld voor het ervaren van je werkelijke gevoelens. Onder begeleiding je angst aangaan helpt je om weer helemaal in verbinding te komen met je gevoel.
Lees verder →

Angela Roelen Online

BewustCafé Live Online 'Stress'. Hoe begint het en waar eindigt het? Waar krijg jij stress van? Tune in!
WO 10 jun | 13.00-13.45

Online | Angela Roelen
Wekelijks ONLINE CAFÉ van Bewust Bollenstreek voor inspiratie, tips & waar je je vragen kunt stellen rondom een thema. Dit keer: 'stress'. Wat is stress, hoe begint het en waar eindigt het? Stel je vragen en krijg tips!
Lees verder →

Angela Roelen Online

Bewust Bollenstreek Leeskring: 'De meeste mensen deugen' van Rutger Bregman'
DO 11 jun | 19.30-21.00

Online | Angela Roelen
Lees je graag? Boeken in de filosofie, esoterie, psychologie? Wil je het leven doorgronden? Vind je het leuk om dat samen met anderen te doen? Doe een keer mee met de ONLINE Bewust Bollenstreek Leeskring!
Lees verder →

Marleen Dijkdrent Katwijk

Filosofisch Cafe
WO 17 jun | 19.45-22.00

Katwijk | Marleen Dijkdrent
Orthomoleculair therapeut Nienke van de Giessen en kunstenares Marleen Dijkdrent laten u zien hoe mannen en vrouwen weer in hun kracht kunnen komen en de positieve gevolgen daarvan voor een duurzame samenleving!
Lees verder →

Marleen Dijkdrent Katwijk

Open Atelier
ZA 20 jun | 10.00-17.00

Katwijk | Marleen Dijkdrent
‘Ontmoet Jouw Wilde Zelf’ tijdens het Open Atelier van kunstenares Marleen Dijkdrent! Haar kunstproject gaat over intuïtie en onze verbinding met natuur. Kun jij voelen wanneer het gaat stormen?
Lees verder →

Lisanne van Beelen Online

Voeding- en Leefstijladvies
MA 22 jun | 08.00-18.00

Online | Lisanne van Beelen
Je bent net begonnen met je weg naar een gezondere leefstijl of al een tijdje bezig en je wilt graag weten of je goed op weg bent. Of je hebt een specifieke vraag over voeding waar je graag antwoord op wilt hebben.
Lees verder →

Trudy van der Helm / Marja Krieger Hillegom

Relatiecursus Houd Me vast
ZA 27 jun | 09.00-18.00

Hillegom | Trudy van der Helm / Marja Krieger
Relatie-cursus HOUD-ME-VAST (EFT)Voor diepere emotionele verbondenheid met je partner. Jullie krijgen handvatten om negatieve patronen te stoppen en je leert om onderliggende emoties en behoeftes te herkennen.
Lees verder →

Lisanne van Beelen Noordwijk

Powerwalken op strand
ZO 28 jun | 09.30-10.30

Noordwijk | Lisanne van Beelen
Ik neem jou mee naar buiten, ja naar buiten! Je hoeft namelijk niet de sportschool in om meer te bewegen. We zoeken de natuur op; de duinen dn het strand. We gaan Powerwalken.
Lees verder →

Gonny Méjan Coullons, Frankrijk

Cultuur- en Expressieweken Frankrijk
ZA 11 jul | 00.00-00.00

Coullons, Frankrijk | Gonny Méjan
Dagelijkse workshops theater, zang, dans, toneel, schrijven en wat er verder wordt aangeboden zoals o.a. fotografie en filosofie. Er is ook elke week een masseur aanwezig. Aparte kleuter-,kinder- en jongerengroepen. Daarnaast jong-volwassen groepen.
Lees verder →

Hartegroet,

Angela Roelen

Coördinator Bewust Bollenstreek

06-22329846
​info@bewustbollenstreek.nl
www.bewustbollenstreek.nl