Bewust Bollenstreek » Nieuwsbrief » Vrij?+ agenda Bewust Bollenstreek

Heerlijk, de zomervakantie is aangebroken. Mijn jongste dochter is vrij van school. Deze week ben ik nog aan het werk, maar dan start ook mijn vakantie. Afgelopen weekend hebben we al kunnen genieten van vrije tijd, zon en water. We lieten ons drijven op het water van het Oosterduinse Comomeer in Noordwijkerhout. Het voelde heerlijk! Vrij van zorgen, onzekerheden, gedachten, verantwoordelijkheden. Er was alleen water, de zon op mijn gezicht en dat heerlijke gevoel van gewichtloosheid. Ik liet me dragen. Dragen in het NU.

In de inspirerende blog van Debby van Paridon kun je lezen welk effect je psyche heeft op lichamelijke klachten. Hoe gedachten klachten in stand kunnen houden of zelfs verergeren. Gedachten gaan altijd terug naar vroeger, de toekomst, of hoe je zou willen dat iets was. Dat heeft niets te maken met NU! Een vaatwasser stond model...

Als we ons allemaal meer laten dragen, dragen door het nu... goh... dan lijkt het wel vakantie!

Hieronder tref je onze agenda voor Bewuster Leven aan. In de zomermaanden minder gevuld, want ook onze inmiddels 120 aangesloten professionals zoeken de zon en het water op. Dan kunnen zij daarna met frisse energie, gedragen door het nu, weer mooie activiteiten aanbieden in onze eigen Bollenstreek.

Wil jij graag andere mensen ontmoeten die, net als jij, ook bewuster willen leven? Het is ondersteunend om samen te komen met gelijkgestemden! Daarom organiseren we met Bewust Bollenstreek o.a.:

 

Vind je het leuk om deze zomer een aantal professionals van Bewust Bollenstreek te ontmoeten? Kom dan naar de Gezond & Gelukkig Markt op 7 augustus in Katwijk aan Zee. Daar kun je je laten masseren, inzicht krijgen bij een coach, kennismaken met Familieopstellingen, vragen stellen en nog veel meer!

Hartegroet,

Angela Roelen

inspirator/coördinator

 

 

Angst voor.... een dichtklappende vaatwasser?                    BLOG

(Door Debby van Paridon van DebHelpt)

Wij hebben ongeveer 10 maanden geleden een inbouwvaatwasser gekocht, maar een grotere dan dat we al hadden. Op deze vaatwasser paste ons te kleine frontje dus niet. Met als resultaat dat we bijna 10 maanden een vaatwasser hebben gehad zonder frontje.

En dat was echt niet fijn! De klep is gemaakt om te gebruiken met een frontje, waardoor de klep te licht was en nu dus iedere keer keihard dichtklapte. Dit gebeurde inclusief vaat, wat een enorme herrie maakte. Regelmatig zat er ook een scheenbeen, vinger, knie of hoofd tussen.

Een hoop gescheld, blauwe plekken en soms zelfs bloed hebben ervoor gezorgd dat we steeds beter op onze hoede waren. We moesten altijd zorgen dat de klep open gehouden werd door zware vaat, of we moesten met een been de klep openhouden.. De vaatwasser inruimen was geen ‘stressvrije’ activiteit (meer).

Maar gelukkig! Sinds een week heeft mijn man de tijd gevonden om het frontje te maken en te installeren! Super blij zijn we ermee. Los van dat het er veel beter uitziet, klapt de klep niet meer keihard dicht. Een hoop stress minder, zou je denken…

Maar dat is nu dus niet het geval! Want ik ben dus nog steeds constant bang dat de klep dicht klapt. Ik ben gespannen en bang voor mijn scheenbeen! Mijn lichaam is in een complete stressmodus, ‘wat als…’.        Lees hier verder!

 

AGENDA VOOR EEN BEWUSTER LEVEN                    

Angela Roelen Online

BewustCafé Live Online 'Je leven als reis': info, tips én je kunt al je vragen stellen!
WO 27 mei | 13.00-13.45

Online | Angela Roelen
Wekelijks ONLINE CAFÉ van Bewust Bollenstreek voor inspiratie, tips & waar je je vragen kunt stellen rondom een thema. Dit keer: Je leven als reis! Over onbewuste patronen, het effect van vorige levens op dit leven & meer!
Lees verder →

Jan Velsen Internet

Online Opleiding Familieopstellingen
DI 02 jun | 20.-20.00

Internet | Jan Velsen

Lees verder →

Angela Roelen Online

BewustCafé Live Online 'Gedachten': Wat denk je? Wat is helpvol? Wat niet? Tune in op onze FBpagina!
WO 03 jun | 13.00-13.45

Online | Angela Roelen
Wekelijks ONLINE CAFÉ van Bewust Bollenstreek voor inspiratie, tips & waar je je vragen kunt stellen rondom een thema. Dit keer: 'gedachten'. Wat denk je? Hoe kun je anders omgaan met je gedachten? Stel je vragen en krijg tips!
Lees verder →

Willianne van Strijen Hillegom

Inzicht gesprek
WO 03 jun | 10.00-12.00

Hillegom | Willianne van Strijen
Heb je een vraag? Wil je weten wat coaching, een reading of een (familie)opstelling voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom! Gratis, op afspraak. Voorlopig telefonisch of via videobellen / skype. Mail via inzicht-in-jezelf of bel.
Lees verder →

Angela Roelen / Judith Jansen Online

ZenZondag 'Hartmeditatie' met Judith van Juna yoga!
ZO 07 jun | 11.00-11.30

Online | Angela Roelen / Judith Jansen
Doe mee! Iedere zondag van 11.00-11.30u kun je even opladen, ontspannen, nog meer tot je kern komen met de ZenZondag van Bewust Bollenstreek. Met meditatie, yoga, ademoefeningen en bewuste dans. Tune in op onze FBpagina!
Lees verder →

Angela Roelen Online

Ondernemerscafé Online: Maak kennis met elkaar en met BewustBollenstreek!
MA 08 jun | 10.00-11.30

Online | Angela Roelen
Ben jij ondernemend in het 'aanzetten' van mensen in bewuster leven? Ben je coach, therapeut, yogadocent? Heb je een biologisch eetcafé, zet jij je in voor duurzaamheid, of...? Maak kennis met Bewust Bollenstreek!
Lees verder →

Annemiek Wijnbergen Lisse

Een middag de diepte in! (andere data ook mogelijk)
MA 08 jun | 13.00-16.30

Lisse | Annemiek Wijnbergen
Heb je een verlangen naar inzicht, naar helderheid over iets in jezelf, je relatie, je werk? Tijdens deze Coaching Intensive 1-op-1 ga je je onderdompelen in de essentie van jouw vraag, en ga je voelen en ervaren wat er nodig is om verder te komen.
Lees verder →

Annette Damman Hillegom

Informatieavond. Als kinderen anders leren: problemen en oplossingen.
DI 09 jun | 19.30-22.00

Hillegom | Annette Damman
Tijdens deze informatie avond wordt uitgelegd hoe en waarom de Kernvisie methode jouw kind kan helpen. Deze avond wordt gepresenteerd door Wim Bouman, ontwikkelaar van de Kernvisie methode en auteur van het boek Krachtig anders leren
Lees verder →

Annette Oppenberg-Buijsman Voorhout

Omarm je emoties en bevrijd jezelf van blokkades, overtuigingen en oude pijn (elke dag mogelijk)
DI 09 jun | 00.00-00.00

Voorhout | Annette Oppenberg-Buijsman
Druk je bepaalde emoties zoals o.a. boosheid, verdriet, blijdschap weg? Mogelijk heb je angst ontwikkeld voor het ervaren van je werkelijke gevoelens. Onder begeleiding je angst aangaan helpt je om weer helemaal in verbinding te komen met je gevoel.
Lees verder →

Angela Roelen Online

BewustCafé Live Online 'Stress'. Hoe begint het en waar eindigt het? Waar krijg jij stress van? Tune in!
WO 10 jun | 13.00-13.45

Online | Angela Roelen
Wekelijks ONLINE CAFÉ van Bewust Bollenstreek voor inspiratie, tips & waar je je vragen kunt stellen rondom een thema. Dit keer: 'stress'. Wat is stress, hoe begint het en waar eindigt het? Stel je vragen en krijg tips!
Lees verder →

Angela Roelen Online

Bewust Bollenstreek Leeskring: 'De meeste mensen deugen' van Rutger Bregman'
DO 11 jun | 19.30-21.00

Online | Angela Roelen
Lees je graag? Boeken in de filosofie, esoterie, psychologie? Wil je het leven doorgronden? Vind je het leuk om dat samen met anderen te doen? Doe een keer mee met de ONLINE Bewust Bollenstreek Leeskring!
Lees verder →

Marleen Dijkdrent Katwijk

Filosofisch Cafe
WO 17 jun | 19.45-22.00

Katwijk | Marleen Dijkdrent
Orthomoleculair therapeut Nienke van de Giessen en kunstenares Marleen Dijkdrent laten u zien hoe mannen en vrouwen weer in hun kracht kunnen komen en de positieve gevolgen daarvan voor een duurzame samenleving!
Lees verder →

Marleen Dijkdrent Katwijk

Open Atelier
ZA 20 jun | 10.00-17.00

Katwijk | Marleen Dijkdrent
‘Ontmoet Jouw Wilde Zelf’ tijdens het Open Atelier van kunstenares Marleen Dijkdrent! Haar kunstproject gaat over intuïtie en onze verbinding met natuur. Kun jij voelen wanneer het gaat stormen?
Lees verder →

Lisanne van Beelen Online

Voeding- en Leefstijladvies
MA 22 jun | 08.00-18.00

Online | Lisanne van Beelen
Je bent net begonnen met je weg naar een gezondere leefstijl of al een tijdje bezig en je wilt graag weten of je goed op weg bent. Of je hebt een specifieke vraag over voeding waar je graag antwoord op wilt hebben.
Lees verder →

Trudy van der Helm / Marja Krieger Hillegom

Relatiecursus Houd Me vast
ZA 27 jun | 09.00-18.00

Hillegom | Trudy van der Helm / Marja Krieger
Relatie-cursus HOUD-ME-VAST (EFT)Voor diepere emotionele verbondenheid met je partner. Jullie krijgen handvatten om negatieve patronen te stoppen en je leert om onderliggende emoties en behoeftes te herkennen.
Lees verder →

Lisanne van Beelen Noordwijk

Powerwalken op strand
ZO 28 jun | 09.30-10.30

Noordwijk | Lisanne van Beelen
Ik neem jou mee naar buiten, ja naar buiten! Je hoeft namelijk niet de sportschool in om meer te bewegen. We zoeken de natuur op; de duinen dn het strand. We gaan Powerwalken.
Lees verder →

Gonny Méjan Coullons, Frankrijk

Cultuur- en Expressieweken Frankrijk
ZA 11 jul | 00.00-00.00

Coullons, Frankrijk | Gonny Méjan
Dagelijkse workshops theater, zang, dans, toneel, schrijven en wat er verder wordt aangeboden zoals o.a. fotografie en filosofie. Er is ook elke week een masseur aanwezig. Aparte kleuter-,kinder- en jongerengroepen. Daarnaast jong-volwassen groepen.
Lees verder →

Lisanne van Beelen Noordwijk

Powerwalken op strand
ZO 26 jul | 09.30-10.30

Noordwijk | Lisanne van Beelen
Ik neem jou mee naar buiten, ja naar buiten! Je hoeft namelijk niet de sportschool in om meer te bewegen. We zoeken de natuur op; de duinen dn het strand. We gaan Powerwalken.
Lees verder →

Jose Kortekaas Lisse

Individuele Training Levensinitiaties op iedere dag en tijd af te spreken
DO 30 jul | 00.00-00.00

Lisse | Jose Kortekaas
Tijdens 4 individuele sessies van 2 uur, word je bewust hoe jij anders kan omgaan met de uitdagingen van het leven.De training rekent af met wat je belemmert en werkt ondersteunend om vol energie, plezier en licht in het leven te staan.Gratis intake.
Lees verder →

Gerry Boots Noordwijk

jaartraining Natural Health (geneeskrachtige kruiden)
ZA 29 aug | 10.00-16.00

Noordwijk | Gerry Boots
De jaartraining bestaal uit zes weekenden van maart tot november 2020. Ieder weekend staat er 1 thema centraal. Planten leren her-kennen, verwerken. Afwisselend op een inspirerende locatie. Ook los te volgen. Module 4
Lees verder →

 Noordwijkerhout

Theater Improvisatie Bewust Bollenstreek, 5 lessen
DI 01 sep | 20.00-21.30

Noordwijkerhout
Maak plezier én leer jezelf spelenderwijs (nog beter) kennen tijdens deze cursus Theater Improvisatie van Bewust Bollenstreek! Ruimte innemen, uitvergroten, verkleinen, afstemmen op elkaar... Speel je mee?
Lees verder →

Annette Damman Hillegom

Verrijkingsgroepen voor (vermoedelijk) begaafde kinderen 7-9 jaar / 10-12 jaar
DO 17 sep | 16.00-17.30

Hillegom | Annette Damman
HB groep voor kinderen die meer uitdaging nodig hebben. Anderhalf uur samen dingen ontdekken, uitdagingen aangaan. Oefenen van leren leren. Lekker ‘out of the box’ denken. En dát samen met kinderen die ook jouw humor hebben.
Lees verder →

Lisette Goldman Noordwijk

Workshop Moodboard 'Wat is jouw verlangen'
VR 18 sep | 9.00-11.00

Noordwijk | Lisette Goldman
Jouw verlangens inzichtelijk maken? Een moodboard is een goede manier om dit visueel te maken. Let op het is meer dan alleen knippen en plakken, ik neem je na afloop mee in de analyse.
Lees verder →

Lisette Goldman Noordwijk

Training Persoonlijke ontwikkeling 'DISC'
MA 21 sep | 19.00-21.30

Noordwijk | Lisette Goldman
Wellicht heb je behoefte aan persoonlijke ontwikkeling, maar weet je niet zo goed waar te beginnen. Dit is je kans om een prachtige visuele weergave met persoonlijke uitleg te ontvangen zodat je communicatie met de ander soepel verloopt.
Lees verder →

Silvia Vink-Heemskerk Voorhout

Workshop: maak van hooggevoeligheid je kracht
VR 25 sep | 10.00-16.00

Voorhout | Silvia Vink-Heemskerk
In deze workshop ontdek je wat hooggevoelig zijn nu eigenlijk precies is.Een dag waarbij je de tijd krijgt om te ervaren, delen en te leren.Voor wie? Voor jou als je weet dat je hoog gevoelig bent maar er nog niet de waarde van inziet en voelt.
Lees verder →

Gerry Boots Noordwijk

workshop Natural Health (geneeskrachtige kruiden)
ZA 26 sep | 10.00-16.00

Noordwijk | Gerry Boots
De jaartraining bestaal uit zes weekenden van maart tot november 2020. Ieder weekend staat er 1 thema centraal. Planten leren her-kennen, verwerken. Afwisselend op een inspirerende locatie. Ook los te volgen. Module 5
Lees verder →

Annette Damman Hillegom

Blij met mij! training -voor kinderen van 7-12 jaar
WO 14 okt | 14.00-16.30

Hillegom | Annette Damman
Krachtige training voor kinderen van 7 tot 12 jaar en hun ouders. Kinderen leren kijken naar waar ze goed in zijn en wat kan helpen zelfvertrouwen te versterken. Ouders leren dit proces positief te bekrachtigen. Zo ben je samen een goed team.
Lees verder →

Gerry Boots Noordwijk

workshop Natural Health (geneeskrachtige kruiden)
ZA 31 okt | 10.00-16.00

Noordwijk | Gerry Boots
De jaartraining bestaal uit zes weekenden van maart tot november 2020. Ieder weekend staat er 1 thema centraal. Planten leren her-kennen, verwerken. Afwisselend op een inspirerende locatie. Ook los te volgen. Module 6
Lees verder →

Annette Damman Hillegom

Transformatiespel. Vanuit eigen kracht transformeren.
VR 06 nov | 8.45-12.45

Hillegom | Annette Damman
In deze workshop voor 2-4 mensen leer je jezelf kennen: je herkent jouw persoonlijke talenten en mogelijkheden. Je ervaart hoe jij door het leven beweegt en waar jouw kansen liggen. Hiermee komt jij vanzelf in beweging.
Lees verder →

Hartegroet,

Angela Roelen

Coördinator Bewust Bollenstreek

06-22329846
​info@bewustbollenstreek.nl
www.bewustbollenstreek.nl