Bewust Bollenstreek » Nieuwsbrief » Bewust buiten genieten...+ AGENDA!

Geniet jij er ook zo van om met zomers weer buiten te genieten van een lekkere lunch? Het is fijn toeven op het gezellige terras van eetcafé De Bonte Kraai aan het Andreasplein in Katwijk! Met de biologische producten én vega en vegan opties op de kaart passen zij goed bij Bewust Bollenstreek. De Bonte Kraai is bovendien het 100e lid dat is aangesloten bij Bewust Bollenstreek! Reden om een feestje te vieren op donderdag 12 juli van 10-12u, hopelijk op het terras in de zon! Je bent van harte welkom om dit met ons mee te vieren.

Een andere plek om bewust te genieten van een gezonde lunch is Qoffee & More in het gezellige winkelcentrum van Lisse. De vegan club sandwich met daarbij een Chai latte met amandelmelk is mijn persoonlijke favoriet. Kijk voor info over deze lunchroom op onze website, waar je een compleet overzicht vindt van onze aangesloten leden. Ken jij ook zo'n fijn bio/vega/vegan adresje, wat goed zou passen bij Bewust Bollenstreek? Laat het ons weten!

Andere activiteiten om buiten te ondernemen staan ook op onze agenda. Dit weekend is er een inspiratiemarkt op het terrein van Innerpeace in Noordwijkerhout. En wat dacht je van een wandeling op blote voeten, onder begeleiding van Marjan Suijten van het Gezondheidscentrum Lisse? Kom je het ervaren? We ontmoeten je graag. 

Daarnaast bieden een aantal van onze leden weer mooie evenementen aan op de agenda onder aan deze nieuwsbrief.

Hartegroet,

Angela Roelen

Inspirator/coördinator

PS: En... vind je deze nieuwsbrief leuk? Stuur hem door aan een vriend of vriendin! En heb je deze doorgestuurd gekregen? Geef je dan op om hem zelf te ontvangen. Dan maak je bovendien kans om een keuze te maken uit ons cadeaupakket.

ANDEREN ONTMOETEN

Als je bewuster gaat leven, verander je. Je komt steeds dichter bij jezelf. Eigenlijk word je niet anders, maar gewoon weer meer jezelf, dichter bij je eigen natuur en de natuur om je heen. Je hobby's kunnen veranderen, je eetgewoontes, de producten die je gebruikt, misschien start je een opleiding of verander je van baan of woning. Dat is niet altijd een gemakkelijke weg, omdat het soms betekent dat familie en vrienden je niet meer herkennen en misschien moeilijk kunnen wennen aan deze veranderende jij. Het is fijn om dan anderen te ontmoeten die diezelfde nieuwe hobby's, cursus of opleiding óók leuk vinden, waarbij je tips kunt uitwisselen en je je "nieuwe" zelf kunt zijn. Daarom organiseren we met Bewust Bollenstreek ook steeds meer evenementen om elkaar te kunnen ontmoeten. Behalve het feestje op donderdag 12 juli, kun je met ons wandelen, op blote voeten dansen, komen er in het najaar weer 2 filmavonden in de bios van Lisse én starten we met slow cafés. En op 4 oktober staat alvast een heel bijzondere avond gepland: een masterclass van Juno Burger! Hou de agenda in de gaten!

"Over tranen, verbazing, loslaten en BARS"                           BLOG

Onze aangesloten leden schrijven regelmatig inspirerende blogs, die te lezen zijn op onze website. Deze keer delen we de blog van Erna Zuidhoek van Gunjezelfhetbeste.nl uit Voorhout.

"Ik ben nog geen 10 minuten bezig met de sessie als ze in huilen uitbarst. De energie komt in beweging en het loslaten is begonnen. Ik pak de doos met tissues. Ik zeg haar dat het oké is, dat ze het allemaal mag laten stromen. Alles wat ze al die tijd onbewust heeft vastgehouden komt in beweging. Nog meer tranen stromen. Ondertussen ga ik door met de behandeling. Het is oké, alles mag er zijn. Door het slechte slapen heeft ze verschillende lichamelijke klachten ontwikkeld. Ik vertel haar dat dat te maken kan hebben met alles wat ze in haar hoofd heeft vastgezet. Het lijf zoekt een uitweg en dat heeft z’n uitwerking op het lichaam. Naarmate de sessie vordert zie ik dat ze meer ontspant. Soms schokt haar lijf en hoor ik haar diep zuchten. Als we na ruim een uur klaar zijn, deelt ze haar ervaring.

Ze vraagt zich af wat er allemaal gebeurde. Ik leg haar uit dat het niet echt belangrijk is om dat te weten. Er gebeurt altijd precies wat er mag gebeuren. We laten precies dat los wat we niet meer nodig hebben op het juiste moment. We hoeven niet te weten, hoe, wat en waarom."  Lees hier de complete blog

TIPS SPECIAAL VOOR ONDERNEMERS

Ben jij ondernemer én werkzaam op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, complementaire zorg/welzijn, pure en eerlijke voeding en producten of duurzaamheid? En heb je interesse om je aan te sluiten bij Bewust Bollenstreek? Meld je dan aan via onze website of stuur een mail naar info@bewustbollenstreek.nl. Binnenkort hebben we een speciale informatiebijeenkomst voor nieuwe en geïnteresseerde leden.

Ben je niet aangesloten bij Bewust Bollenstreek? Maar wel ondernemer? En wil je je ontwikkelen in je ondernemerschap? Daarvoor hoef je de Bollenstreek niet uit! We organiseren regelmatig workshops en cursussen ter bevordering van onze professionaliteit, waarbij ook niet-leden van harte welkom zijn.

Kijk op onze agenda voor:

- workshop "Aan de slag met je website"

- training "Bewust Ondernemen", compleet programma voor en door ondernemers in onze eigen Bollenstreek!

 

AGENDA voor BEWUSTER LEVEN

Angela Roelen Online

BewustCafé Live Online 'Je leven als reis': info, tips én je kunt al je vragen stellen!
WO 27 mei | 13.00-13.45

Online | Angela Roelen
Wekelijks ONLINE CAFÉ van Bewust Bollenstreek voor inspiratie, tips & waar je je vragen kunt stellen rondom een thema. Dit keer: Je leven als reis! Over onbewuste patronen, het effect van vorige levens op dit leven & meer!
Lees verder →

Jan Velsen Internet

Online Opleiding Familieopstellingen
DI 02 jun | 20.-20.00

Internet | Jan Velsen

Lees verder →

Angela Roelen Online

BewustCafé Live Online 'Gedachten': Wat denk je? Wat is helpvol? Wat niet? Tune in op onze FBpagina!
WO 03 jun | 13.00-13.45

Online | Angela Roelen
Wekelijks ONLINE CAFÉ van Bewust Bollenstreek voor inspiratie, tips & waar je je vragen kunt stellen rondom een thema. Dit keer: 'gedachten'. Wat denk je? Hoe kun je anders omgaan met je gedachten? Stel je vragen en krijg tips!
Lees verder →

Willianne van Strijen Hillegom

Inzicht gesprek
WO 03 jun | 10.00-12.00

Hillegom | Willianne van Strijen
Heb je een vraag? Wil je weten wat coaching, een reading of een (familie)opstelling voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom! Gratis, op afspraak. Voorlopig telefonisch of via videobellen / skype. Mail via inzicht-in-jezelf of bel.
Lees verder →

Angela Roelen / Judith Jansen Online

ZenZondag 'Hartmeditatie' met Judith van Juna yoga!
ZO 07 jun | 11.00-11.30

Online | Angela Roelen / Judith Jansen
Doe mee! Iedere zondag van 11.00-11.30u kun je even opladen, ontspannen, nog meer tot je kern komen met de ZenZondag van Bewust Bollenstreek. Met meditatie, yoga, ademoefeningen en bewuste dans. Tune in op onze FBpagina!
Lees verder →

Angela Roelen Online

Ondernemerscafé Online: Maak kennis met elkaar en met BewustBollenstreek!
MA 08 jun | 10.00-11.30

Online | Angela Roelen
Ben jij ondernemend in het 'aanzetten' van mensen in bewuster leven? Ben je coach, therapeut, yogadocent? Heb je een biologisch eetcafé, zet jij je in voor duurzaamheid, of...? Maak kennis met Bewust Bollenstreek!
Lees verder →

Annemiek Wijnbergen Lisse

Een middag de diepte in! (andere data ook mogelijk)
MA 08 jun | 13.00-16.30

Lisse | Annemiek Wijnbergen
Heb je een verlangen naar inzicht, naar helderheid over iets in jezelf, je relatie, je werk? Tijdens deze Coaching Intensive 1-op-1 ga je je onderdompelen in de essentie van jouw vraag, en ga je voelen en ervaren wat er nodig is om verder te komen.
Lees verder →

Annette Damman Hillegom

Informatieavond. Als kinderen anders leren: problemen en oplossingen.
DI 09 jun | 19.30-22.00

Hillegom | Annette Damman
Tijdens deze informatie avond wordt uitgelegd hoe en waarom de Kernvisie methode jouw kind kan helpen. Deze avond wordt gepresenteerd door Wim Bouman, ontwikkelaar van de Kernvisie methode en auteur van het boek Krachtig anders leren
Lees verder →

Annette Oppenberg-Buijsman Voorhout

Omarm je emoties en bevrijd jezelf van blokkades, overtuigingen en oude pijn (elke dag mogelijk)
DI 09 jun | 00.00-00.00

Voorhout | Annette Oppenberg-Buijsman
Druk je bepaalde emoties zoals o.a. boosheid, verdriet, blijdschap weg? Mogelijk heb je angst ontwikkeld voor het ervaren van je werkelijke gevoelens. Onder begeleiding je angst aangaan helpt je om weer helemaal in verbinding te komen met je gevoel.
Lees verder →

Angela Roelen Online

BewustCafé Live Online 'Stress'. Hoe begint het en waar eindigt het? Waar krijg jij stress van? Tune in!
WO 10 jun | 13.00-13.45

Online | Angela Roelen
Wekelijks ONLINE CAFÉ van Bewust Bollenstreek voor inspiratie, tips & waar je je vragen kunt stellen rondom een thema. Dit keer: 'stress'. Wat is stress, hoe begint het en waar eindigt het? Stel je vragen en krijg tips!
Lees verder →

Angela Roelen Online

Bewust Bollenstreek Leeskring: 'De meeste mensen deugen' van Rutger Bregman'
DO 11 jun | 19.30-21.00

Online | Angela Roelen
Lees je graag? Boeken in de filosofie, esoterie, psychologie? Wil je het leven doorgronden? Vind je het leuk om dat samen met anderen te doen? Doe een keer mee met de ONLINE Bewust Bollenstreek Leeskring!
Lees verder →

Marleen Dijkdrent Katwijk

Filosofisch Cafe
WO 17 jun | 19.45-22.00

Katwijk | Marleen Dijkdrent
Orthomoleculair therapeut Nienke van de Giessen en kunstenares Marleen Dijkdrent laten u zien hoe mannen en vrouwen weer in hun kracht kunnen komen en de positieve gevolgen daarvan voor een duurzame samenleving!
Lees verder →

Marleen Dijkdrent Katwijk

Open Atelier
ZA 20 jun | 10.00-17.00

Katwijk | Marleen Dijkdrent
‘Ontmoet Jouw Wilde Zelf’ tijdens het Open Atelier van kunstenares Marleen Dijkdrent! Haar kunstproject gaat over intuïtie en onze verbinding met natuur. Kun jij voelen wanneer het gaat stormen?
Lees verder →

Lisanne van Beelen Online

Voeding- en Leefstijladvies
MA 22 jun | 08.00-18.00

Online | Lisanne van Beelen
Je bent net begonnen met je weg naar een gezondere leefstijl of al een tijdje bezig en je wilt graag weten of je goed op weg bent. Of je hebt een specifieke vraag over voeding waar je graag antwoord op wilt hebben.
Lees verder →

Trudy van der Helm / Marja Krieger Hillegom

Relatiecursus Houd Me vast
ZA 27 jun | 09.00-18.00

Hillegom | Trudy van der Helm / Marja Krieger
Relatie-cursus HOUD-ME-VAST (EFT)Voor diepere emotionele verbondenheid met je partner. Jullie krijgen handvatten om negatieve patronen te stoppen en je leert om onderliggende emoties en behoeftes te herkennen.
Lees verder →

Lisanne van Beelen Noordwijk

Powerwalken op strand
ZO 28 jun | 09.30-10.30

Noordwijk | Lisanne van Beelen
Ik neem jou mee naar buiten, ja naar buiten! Je hoeft namelijk niet de sportschool in om meer te bewegen. We zoeken de natuur op; de duinen dn het strand. We gaan Powerwalken.
Lees verder →

Gonny Méjan Coullons, Frankrijk

Cultuur- en Expressieweken Frankrijk
ZA 11 jul | 00.00-00.00

Coullons, Frankrijk | Gonny Méjan
Dagelijkse workshops theater, zang, dans, toneel, schrijven en wat er verder wordt aangeboden zoals o.a. fotografie en filosofie. Er is ook elke week een masseur aanwezig. Aparte kleuter-,kinder- en jongerengroepen. Daarnaast jong-volwassen groepen.
Lees verder →

Lisanne van Beelen Noordwijk

Powerwalken op strand
ZO 26 jul | 09.30-10.30

Noordwijk | Lisanne van Beelen
Ik neem jou mee naar buiten, ja naar buiten! Je hoeft namelijk niet de sportschool in om meer te bewegen. We zoeken de natuur op; de duinen dn het strand. We gaan Powerwalken.
Lees verder →

Jose Kortekaas Lisse

Individuele Training Levensinitiaties op iedere dag en tijd af te spreken
DO 30 jul | 00.00-00.00

Lisse | Jose Kortekaas
Tijdens 4 individuele sessies van 2 uur, word je bewust hoe jij anders kan omgaan met de uitdagingen van het leven.De training rekent af met wat je belemmert en werkt ondersteunend om vol energie, plezier en licht in het leven te staan.Gratis intake.
Lees verder →

Gerry Boots Noordwijk

jaartraining Natural Health (geneeskrachtige kruiden)
ZA 29 aug | 10.00-16.00

Noordwijk | Gerry Boots
De jaartraining bestaal uit zes weekenden van maart tot november 2020. Ieder weekend staat er 1 thema centraal. Planten leren her-kennen, verwerken. Afwisselend op een inspirerende locatie. Ook los te volgen. Module 4
Lees verder →

 Noordwijkerhout

Theater Improvisatie Bewust Bollenstreek, 5 lessen
DI 01 sep | 20.00-21.30

Noordwijkerhout
Maak plezier én leer jezelf spelenderwijs (nog beter) kennen tijdens deze cursus Theater Improvisatie van Bewust Bollenstreek! Ruimte innemen, uitvergroten, verkleinen, afstemmen op elkaar... Speel je mee?
Lees verder →

Annette Damman Hillegom

Verrijkingsgroepen voor (vermoedelijk) begaafde kinderen 7-9 jaar / 10-12 jaar
DO 17 sep | 16.00-17.30

Hillegom | Annette Damman
HB groep voor kinderen die meer uitdaging nodig hebben. Anderhalf uur samen dingen ontdekken, uitdagingen aangaan. Oefenen van leren leren. Lekker ‘out of the box’ denken. En dát samen met kinderen die ook jouw humor hebben.
Lees verder →

Lisette Goldman Noordwijk

Workshop Moodboard 'Wat is jouw verlangen'
VR 18 sep | 9.00-11.00

Noordwijk | Lisette Goldman
Jouw verlangens inzichtelijk maken? Een moodboard is een goede manier om dit visueel te maken. Let op het is meer dan alleen knippen en plakken, ik neem je na afloop mee in de analyse.
Lees verder →

Lisette Goldman Noordwijk

Training Persoonlijke ontwikkeling 'DISC'
MA 21 sep | 19.00-21.30

Noordwijk | Lisette Goldman
Wellicht heb je behoefte aan persoonlijke ontwikkeling, maar weet je niet zo goed waar te beginnen. Dit is je kans om een prachtige visuele weergave met persoonlijke uitleg te ontvangen zodat je communicatie met de ander soepel verloopt.
Lees verder →

Silvia Vink-Heemskerk Voorhout

Workshop: maak van hooggevoeligheid je kracht
VR 25 sep | 10.00-16.00

Voorhout | Silvia Vink-Heemskerk
In deze workshop ontdek je wat hooggevoelig zijn nu eigenlijk precies is.Een dag waarbij je de tijd krijgt om te ervaren, delen en te leren.Voor wie? Voor jou als je weet dat je hoog gevoelig bent maar er nog niet de waarde van inziet en voelt.
Lees verder →

Gerry Boots Noordwijk

workshop Natural Health (geneeskrachtige kruiden)
ZA 26 sep | 10.00-16.00

Noordwijk | Gerry Boots
De jaartraining bestaal uit zes weekenden van maart tot november 2020. Ieder weekend staat er 1 thema centraal. Planten leren her-kennen, verwerken. Afwisselend op een inspirerende locatie. Ook los te volgen. Module 5
Lees verder →

Annette Damman Hillegom

Blij met mij! training -voor kinderen van 7-12 jaar
WO 14 okt | 14.00-16.30

Hillegom | Annette Damman
Krachtige training voor kinderen van 7 tot 12 jaar en hun ouders. Kinderen leren kijken naar waar ze goed in zijn en wat kan helpen zelfvertrouwen te versterken. Ouders leren dit proces positief te bekrachtigen. Zo ben je samen een goed team.
Lees verder →

Gerry Boots Noordwijk

workshop Natural Health (geneeskrachtige kruiden)
ZA 31 okt | 10.00-16.00

Noordwijk | Gerry Boots
De jaartraining bestaal uit zes weekenden van maart tot november 2020. Ieder weekend staat er 1 thema centraal. Planten leren her-kennen, verwerken. Afwisselend op een inspirerende locatie. Ook los te volgen. Module 6
Lees verder →

Annette Damman Hillegom

Transformatiespel. Vanuit eigen kracht transformeren.
VR 06 nov | 8.45-12.45

Hillegom | Annette Damman
In deze workshop voor 2-4 mensen leer je jezelf kennen: je herkent jouw persoonlijke talenten en mogelijkheden. Je ervaart hoe jij door het leven beweegt en waar jouw kansen liggen. Hiermee komt jij vanzelf in beweging.
Lees verder →

Hartegroet,

Angela Roelen

Coördinator Bewust Bollenstreek

06-22329846
​info@bewustbollenstreek.nl
www.bewustbollenstreek.nl