Onzekere tijden? Maak jouw plan B

Maak je je zorgen over jouw baan, de organisatie waar je werkt, wat deze crisis voor gevolgen heeft in de toekomst? Voor jouw toekomst? Wacht dan niet totdat de 'bijl valt', maar denk nu alvast na over jouw alternatieven. Als je jouw alternatieven goed in beeld hebt gekregen, geeft dat rust en vertrouwen, wat de toekomst ook brengt.


Ik help je bij deze zoektocht, zet jouw focus weer op jouw kracht en talenten en laat je zien waar de kansen liggen en hoe je daar terecht kan komen. Veel van mijn klanten (50-plussers) gingen er lang van uit, dat ze prettig en onbezorgd door kunnen werken, tot aan hun pensioen. Dat blijkt de afgelopen jaren helemaal niet zo’n zekerheid te zijn. En nu in de huidige omstandigheden groeit die onzekerheid alleen maar. Belangrijk is dat je de regie over jouw toekomst weer hebt. Dat je zelf het stuur weer in handen neemt, en niet wacht tot een ander over jou beslist.

 

Tijdens onze gesprekken, zoemen we juist in op jouw kenmerkende kwaliteiten en goede eigenschappen en onderzoeken we op welke wijze die nog meer ingezet kunnen worden. Kan dat binnen het bedrijf zelf, waar kan dat buiten de organisatie?

 

Vaak zie ik mijn klanten stralen als ze het hebben over het werk waar ze goed in zijn, waar ze energie van krijgen én gewaardeerd worden. Zo ook Mieke, die aangaf dat ze er trots op was dat ze slachtoffers van ongelukken heel goed hielp en bijstond met goede raad.

 

Mieke oriënteerde zich op andersoortige organisaties en ontdekte een bedrijf dat oudere mensen bijstaat die, in een moeilijke situatie terecht zijn gekomen, iemand verloren hebben, alleenstaand zijn en moeite hebben met officiële en praktische regelzaken. Tijdens de oriënterende gesprekken, die ze had met de oprichter en een medewerker, kreeg ze te horen: “je kan zo beginnen”. En dat geeft vertrouwen!

Mieke werkt nog steeds bij haar werkgever, maar heeft er vertrouwen in dat ze een mooie vervolgstap kan maken, als dat nodig is, óf als ze daar zelf voor kiest. Ondertussen volgt ze regelmatig een cursus die haar ook van pas komt, mocht ze die stap gaan zetten. Ze heeft haar plan B gemaakt en haar zelfvertrouwen is gegroeid.

 

Nog een voorbeeld. Petra was callcentermedewerker en had het gevoel dat haar gesprekken steeds efficiënter en korter moesten. Ze vond het juist het leukst echt contact te hebben. Petra besloot een opleiding voor Pedicure te gaan doen en is naast haar werk gestart met 1 dag in de week te werken als pedicure. Petra heeft inmiddels haar plan B gerealiseerd. Ze is steeds meer dagen als pedicure gaan werken en heeft haar baan bij het callcenter opgezegd. Ze heeft nu ruim de tijd om het goede gesprek te voeren met haar klanten.


Tegenwoordig spreek ik veel af voor wandel-coach-gesprekken.
Bel of mail me gerust voor een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

Simone Smit

Mijn naam is Simone Smit en ik woon in Lisse. Ik werk al sinds 2002 als loopbaancoach. Ruim 400 mensen heb ik  begeleid.  Mijn talenten die ik voor jou inzet zijn: Scherpe waarnemer. Goed luisteren en adviseren. Impactvolle interventies. Oog voor onderscheidend vermogen. Talentversterker. Duidelijke en heldere feedback. Geef vertrouwen. Breng mensen in beweging. Gestructureerde werker. Goede planner en organisator.

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...