Geuren en kleuren in januari

Grijze dagen in januari , thuiswerken en ook nog lockdown......het nodigt mij niet echt uit energiek uit bed te springen en aan de slag te gaan met mijn bedrijf. Als Shiasutherapeut kan ik nu niets doen, althans ik kan niet "hands on" met klanten in de praktijk werken.

Veel van mijn collega's nemen een time out onder het motto "het is toch winter en ik doe lekker even niets". Sommige vrienden bellen mij op en vragen dan of ik de dag een beetje door kan komen, nu iedereen weer thuis zit. Ik werk online, zeg ik dan, en geef consulten in Aromatherapie, Bloesemremedies, en zelfs Shiatsu kan ook, in de vorm van Zelfhulp behandelingen.

Grijze januari dagen in lockdown neigen bij mij soms ook om nog een keer om te draaien in mijn warme bed. Maar...

Ik spring onder de douche met een neutrale douchegel, waaraan ik druppels rozemarijnolie heb toegevoegd. De kruidige geur maakt mij wakker, het werkt verwarmend op mijn huid en sitmuleert de bloedsomloop. In de bodyolie heb ik ook rozemarijnolie toegevoegd en zelfs in de voetenolie. Ja, ik hou van pamperen!
Omdat ik ook van kleuren hou en een grijze regenachtige dag toch zonnig wil maken, kies ik voor rode, oranje of gele kleuren in mijn kleding. Dat kan ook een sjaal zijn of sokken. Ook kleuren hebben invloed op je gevoel van welbevinden.

Voor een goede start van het ontbijt pers ik felgele citroenen uit en maak ik een theepot met verse rozemarijn en thijm. Allebij stimulerend voor mijn brein en verwarmend voor mijn lichaam. Een huis zonder geur is voor mij geen thuis, dus doe ik de aromadiffusser aan en kies voor de frisse en opwekkende etherische oliën van grapefruit, mandarijn en citroen. Het is alsof de zon gaat schijnen en het houdt mij scherp en gefocust tijdens het werken op de computer.

Ook lichaamsbeweging is belangrijk en ik hou van yoga en natuur. Dus wandel ik iedere dag ook tussen de buien door. Ik hou niet van stortregen maar om er dan toch even uit te zijn ga ik voor een boodschap, al is het maar om gezellige voorjaarsbloemen in huis te halen.  Op grijze, sombere winterdagen kook ik vaak pompoensoep. De oranje kleur maakt blij en de pittige combinatie van pompoen met gember verwarmt mijn lichaam en geeft een boost.

Om 's avonds na het werk te ontspannen doe ik een andere etherische olie in de diffuser. Dat kan zijn sinaasappel, lavendel, mandarijn, citroen-petitgrain (zoete sinaasappel) Het is ook prettig combinaties te maken van verschillende etherische oliën, en je kunt ze ook gebruiken in een voetbad voor het slapen gaan.

Bij stressvolle  dagen waarin mijn gedachten soms blijven rondtollen, neem ik voor een goede nachtrust de aromadiffuser mee naar de slaapkamer. Zelfs in de slaap neemt de neus de geuren van de etherische oliën op via de reukzenuw naar de hersenen, en kan mijn immuunsysteem in een geheel ontspannen toestand weer opladen voor de volgende dag.

Ik hoop je in deze blog wat tips te hebben kunnen geven, hoe je op een grijze, regenachtige winterse dag de zon kunt laten schijnen met kleuren en de geuren van etherische oliën zoals ze in de Aromatherapie worden gebruikt.
De aromadiffusers en etherische oliën en ook andere producten zijn te bestellen in mijn webshop. Tevens geef ik online conulten in o.a. Aromatherapie gericht op jouw gezondheidsklachten, voor thuisgebruik. 

Ik wens je een zonnige dag!

 

PS: Wil je me nog wat beter leren kennen? Kijk en/of luister hier dan de Inspiratie Podcast, waarvoor ik werd geïnterviewd. 

Corine Fuchs

 Ik geef jou vanuit mijn opgedane kennis in mijn opleidingen en eigen levenservaringen een aanreiking ‘Just the Touch’ tot inzichten, groei en vitaliteit, zowel fysiek als mentaal. Om het zelfherstellend vermogen in jou aan te raken en te stimuleren. Dit doe ik met behulp van Shiatsumassage, Bloesemremedies, Aromatherapie, Aura-Soma Kleurenpunctuur. 

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...