Yoga saswitha style / yoga voor senioren

Yoga met Jan
Katwijk

Hatha yoga saswitha style, yoga voor ouderen, 1 op 1 fysioyoga en ayurvedische massage.

Saswitha Yoga is een vorm van hatha yoga, waarbij de āsana’s (yoga­houdingen) en variaties zorgvuldig worden opgebouwd en je bewust contact maakt met je lichaam, maar ook met je gevoel en met je bewustzijn. De adem wordt gebruikt om je bewegingen te begeleiden en je aandacht te bundelen. Saswitha Yoga brengt je op subtiele wijze bij je eigen innerlijke ervaring. Je aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.

Klassieke hatha yoga zonder attributen en zonder muziek, old school hatha yoga. Een Saswitha Yogales bevat staande, zittende en liggende houdingen. Alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom komen aan bod.

De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Steeds ga je op zoek naar wat voor jou het juiste evenwicht is tussen ontspanning en kracht. Gedurende de les ontstaat een meditatieve concentratie die leidt tot verstilling.

Bij de yoga voor senioren is mijn saswitha opleiding ook de basis. Alleen is de les aangepast aan de deelnemers. Ook wordt er gebruik gemaakt van een stoel en eventueel kussen e.d. als extra ondersteuning. 

Over Yoga met Jan

Ik ben Jan Vlasman, 42 jaar, woonachtig in Katwijk en sinds 2016 helemaal happy met yoga. Ik ben getrouwd met Gina (haptotherapeut in Katwijk), samen hebben wij 2 dochters en een zoon. In het dagelijks leven ben ik inmiddels 20 jaar werkzaam als politieagent en geef ik yogalessen in het vitaliteit centrum Katwijk a/d Rijn. Daar geef ik hatha yoga, yoga voor senioren en 1 op 1 fysioyoga.
Voorheen was ik 5 jaar werkzaam bij de luchtmobiele brigade. Tijdens een uitzending naar voormalig Joegoslavië kwam ik er achter hoe zeer ik de zee miste, de zee die daarvoor altijd binnen bereik was. Dus als het weer het toe laat geef in van mei t/m september yoga op het strand van Katwijk bij Beachhouse Keywest.

Ik volg de 4-jarige yogaopleiding bij Saswitha en zit nu in het 4e lesjaar, chakrapsychologie. En ik heb ook diverse cursussen afgerond zoals yoga en anatomie, yoga voor ouderen en ayurvedische beginselen en ayurvedische massage.

Naast dit alles besteed ik veel aandacht aan mijn vitaliteit en gezondheid, dit vanwege de diagnose MS. Ik ben overtuigd van het zelfgenezend vermogen, ik gebruik daar na een lange weg geen medicatie meer voor en wil het levende bewijs zijn dat het ook anders kan. Ik hoop daar andere bij de inspireren en wie weet er ooit een mooi boek over te schrijven om het te delen.


Yoga met Jan

Jan Vlasman

Helm 1
2224GW Katwijk

Lid van beroepsvereniging

Yoga saswitha style / yoga voor senioren