Boze meisjes en huilende jongens + AGENDA!

==> Onderaan deze nieuwsbrief vind je onze AGENDA!

 

Als meisjes boos mogen zijn

en jongens mogen huilen

....

Wat heb jij als kind geleerd? Hoe om te gaan met je emoties? Een emotie is niet anders dan een geraakt worden in het leven. Het is wat ons mens maakt en zet ons in beweging. De geraaktheid verlaat in korte tijd weer het lichaam, behalve ... als de emotie er niet he-le-maal mag zijn, of als de emotie er wel mag zijn maar er geen verbinding wordt gelegd met de behoefte die eronder ligt. 

In mijn praktijk merk ik dat veel vrouwen een ingehouden boosheid hebben. Alsof het niet netjes in. Ook hoor ik dat boosheid niet bij spiritualiteit zou passen, we zijn immers liefde? Ja, ik geloof zeker dat we in de kern gelijk zijn, van dezelfde sterrenstof gemaakt: liefde. Maar in dit menszijn worden we ook geraakt. Juist in die geraaktheid, kunnen we onze grenzen verkennen, worden we herinnerd aan wat we belangrijk vinden in dit leven, onze normen en waarden. En die mogen geleefd worden. Juist met het inhouden van de boosheid, wordt ook daadkracht ingehouden. En nemen vrouwen niet écht hun plek in. Dat mag stromen!

Mannen die niet mogen huilen, weten met hun gevoeligheid geen raad. Ze verliezen zich in hard werken, perfectionisme, weglachen, alcohol of ... Maar uiteindelijk wil een gevoel gevoeld worden. Als dat geen ruimte krijgt, kunnen mannen zich ook verliezen in irritatie naar hun omgeving. De enige weg is naar binnen ... jezelf toestaan ... te voelen wat je voelt. Als je ruimte geeft aan wat je voelt, krijg je ook meer ruimte voor de ander. En dat kan een prachtige verdieping geven in een liefdesrelatie. Ik gun het stellen die langer bij elkaar zijn, en langs elkaar heen leven, van harte!

Liefde is niet roze, zacht en poezelig
Liefde is ook hard en stekelig
Liefde stroomt als ALLES er mag ZIJN
Gewoon zoals het is. Echt is.

Wat mag er bij jou nog niet zijn? Dat kun je leren! In de GroeiGroepen van Bewust Bollenstreek oefenen we in het maskers afzetten en er Echt te Zijn. In deze tijd is dat precies wat er nodig is. Echt verbinding maken, met jezelf, met de ander. Wil je ook graag oefenen samen met anderen? Je bent van harte welkom!

In september start GroeiGroep #5. We komen 6x (1x per maand) samen, dagen/tijden in overleg. Lees hier meer!

Natuurlijk ontving ik de inspiratie voor deze nieuwsbrief in mijn eigen leven. Ik was boos. Op allerlei manieren werd ik hierin vorige week uitgedaagd. Wat een lessen! Ik stond de boosheid toe. Ik vond eindelijk de moed het uit te spreken. Ik voelde mij niet gehoord. Ook dat mocht ik voelen. En zo hoorde ik mijzelf. Weet ik weer mijn grenzen, weet ik weer wat ik wél wil én waar ik voor mag staan. Geef ik mijzelf meer ruimte én kan ik er ook meer zijn voor de ander. Zo echt mag het zijn.

En als meisje? Werd ik zelden boos, omdat anderen bozer waren, paste ik mij aan of ging ik mijn eigen gang. Uit verbinding dus ... En huilen? Dat heb ik mijn moeder nooit zien doen! Dat begon ik pas te leren rond mijn 40e. Ingeslikte boosheid en tranen zorgden voor galstenen en pijnlijke kolieken. Tot nu toe! Dat gaat nu veel beter!

Wat vertelt jouw lichaam je hoe jij omgaat met je gevoelens en emoties?
Geef jezelf de ruimte.

We leren ...

Vind je weg naar de aangesloten professionals van Bewust Bollenstreek die je kunnen helpen met dit leren.

Liefs,

Angela Maria (LiefdeWerk)

namens 175 collega's van Bewust Bollenstreek!

 

GEZOND GROEN IN DE BOLLENSTREEK

Wat fijn dat we steeds meer plekken krijgen in de Bollenstreek waar je onbespoten groenten en fruit kunt krijgen!

Kievit in Katwijk: groente- en fruitpakketten thuis laten bezorgen

GezonderGroen in Rijnsburg: voor je eigen indoorvolkstuintje of om in de webshop groente/fruit te bestellen en thuis laten bezorgen

Elsgeesterhof: een zelfoogsttuin in Voorhout

En nu is er ook NoordWIJde! Een zelfoogsttuin aan de Duinweg in Noordwijk. Op een práchtige plek. Wat een joy om je eigen onbespoten groenten uit de tuin te halen, zonder dat je zelf een hele moestuin hoeft te hebben. En, je mag, als je wilt, ook meehelpen als vrijwilliger, als je even zin hebt om op de tuin te zijn.

En, hou je van fietsen? Op zaterdag 2 juli is er een fietsroute in de Bollenstreek die je langs deze en meer mooie groene plekken leidt. Wat wonen we hier toch prachtig! 

GROEIGROEPEN

AGENDA komende maand