Yoga in Hillegom, ook buitenlessen in de zomer

Yoga Praktijk Hillegom
Hillegom

Yoga in Hillegom

Yoga is het oudste systeem voor persoonlijke ontwikkeling, maar is nog steeds van waarde in onze samenleving!

Door bewuste lichaamshoudingen aan te nemen en bewust te ademen krijgt het lichaam de ruimte en daarmee ook ruimte voor jou zelf.

Het lichaam zal krachtiger worden en de energie gaat beter stromen. Hierdoor zal het lichaam zal zich vrijer kunnen bewegen. Eventuele spanningen krijgen de kans om op te lossen, waardoor er ontspanning op alle lagen in jezelf ontstaat.

Ook zal ons denken (incl emoties) rustiger worden, wat uiteindelijk ook het doel is van yoga! Want hoe rustiger je denken is, hoe gelukkiger je je voelt. Naast lichaamshoudingen, ademtechnieken en ontspanning zit in elke les ook een moment van meditatie.

Met yoga ga je het contact aan met jezelf, de omgeving, maar ook met je diepste wezen. Hierdoor kom je steviger met beide benen op de grond te staan en ga je opener door het leven.

Uiteindelijk zullen je ervaringen van dit ene uurtje op de yogamat doorwerken naar je dagelijks leven!

Zin om een keer mee te doen?
Je bent van harte welkom voor een proefles!


 

Over Yoga Praktijk Hillegom

Wat in 2005 begon op een klein zolderkamertje is inmiddels een levendige praktijk geworden in een sfeervolle ruimte met goed opgeleide docenten. Steeds meer mensen weten de weg naar onze praktijk te vinden voor ontspanning, inspiratie of voor kennismaking met yoga en daar ben ik meer dan blij om. Mijn slogan is dat yoga voor jou werkt als je na de les met een (nog) beter gevoel de deur uit gaat dan dat je binnenkwam!

Van oorsprong ben ik (1973) technisch opgeleid en heb een aantal jaar met veel plezier als bouwkundige gewerkt. Daarnaast hield ik ook altijd veel van sport, zoals o.a. hockey, volleybal, squash, wielrennen en bergwandelen. Op een geven moment kreeg ik vage lichamelijke klachten waar de artsen ook geen raad mee wisten. Hierdoor kreeg ik van iemand eens de tip om eens yogales te volgen.

Zo ben ik 20 jaar geleden in aanraking gekomen met yoga en mijn klachten verdwenen! Ik kwam weer meer 'in mijn lichaam te zitten' door te leren voelen en te accepteren wat er is. Niet alleen werd de binding met mijn lichaam sterker, maar ook met de wereld om me heen. Daardoor leef ik nu veel intenser en bewuster dan voorheen. Yoga heeft mijn leven verrijkt en daarom wil ik dit graag doorgeven aan andere mensen. 

Ik heb de 4-jarige Hatha-yoga Docentenopleiding Samsara in Bilthoven gevolgd (samsara). Sindsdien volg ik jaarlijks diverse cursussen/bijscholingen en verdiepingsweekenden. Het meeste heb ik geleerd van Alberto Pagini, die mij leerde om creatief met asana's om te gaan en hij diende tevens als voorbeeld hoe te leven als een yogi in een Westerse samenleving. Daarnaast heb ik ook veel geleerd van Pieter Scheffe op het gebied van Raja-yoga, waardoor ik de weg naar verdieping heb gevonden.


Yoga Praktijk Hillegom

Cilla Klaver

Meerlaan 64
2181BT Hillegom

Lid van beroepsvereniging

Yoga in Hillegom, ook buitenlessen in de zomer