Petra van Oorschot

Petra van Oorschot
Sassenheim

Als iets liefs je verlaat, blijft nog altijd de liefde. Wil jij via verdriet weer de mooie kanten van het leven zien? Verdriet wordt minder als je het deelt. Wie weet kan ik iets voor je betekenen!

Omgaan met verdriet 
voor kinderen, jongeren en volwassenen

In ons leven krijgen we allemaal te maken met verdriet, gemis en rouw. Verlies van een dierbare, verlies van gezondheid, een baan, je thuisland, een scheiding, een onvervuld verlangen, etc. Verlies is er in vele vormen, het hoort bij het leven.

We spreken vaak over 'verlies verwerken'. Verlies verwerk je echter niet, het zal altijd in een bepaalde vorm aanwezig blijven. De kunst is juist om het verlies te gaan leren verdragen, zodat ook het leven weer draaglijk en hopelijk weer fijn wordt!

Leren omgaan met een groot verlies of gemis gaat niet vanzelf en is hard werken. Het vraagt tijd, aandacht en energie. Het vraagt om zoeken naar een nieuw evenwicht, om weer opnieuw te ontdekken wat belangrijk is. Dit is niet makkelijk en kun je niet alleen. Bij verlies hoort steun en troost en soms is deze niet beschikbaar of sluit deze niet aan op jouw behoeftes. 
Lekker buiten tijdens een wandeling, in mijn praktijk of bij jou thuis, neem ik graag de tijd om te luisteren naar je verhaal en samen te zoeken naar wat nodig is om de balans weer terug te vinden. 

Neem gerust contact op om te bekijken of ik iets voor je kan betekenen!

Petra van Oorschot- Suringa

 

 

Over Petra van Oorschot

Als iets liefs je verlaat, blijft nog altijd de liefde

Mijn naam is Petra van Oorschot. In februari 2020 heb ik mijn praktijk geopend voor verlies- en rouwbegeleiding. Ik doe nu dát wat ik het liefste doe: luisteren naar het verhaal van de ander, samen op zoek gaan naar de veerkracht om op die manier weer een ingang te vinden om van de mooie dingen in het leven te kunnen genieten. Kinderen, jongeren en volwassenen die vastlopen in hun verdriet zijn bij mij welkom om op verhaal te komen krijgen handvatten om om te gaan met het grote gemis. 

Al van kleins af aan ben ik geboeid door het verhaal van de ander. Waarom doet iemand wat hij doet? Wat motiveert hem of haar? Waarom reageren mensen verschillend op eenzelfde situatie? Ik verwonderde me vaak over de enorme veerkracht die mensen tonen en wilde daar graag ‘iets’ mee gaan doen. Dat heb ik gevonden in de verlies en rouwbegeleiding! Leren omgaan met een gemis of groot verdriet vraagt om het aanboren van eigen veerkracht. Wat is er nodig om deze weer te vinden en er (weer) optimaal gebruik van te kunnen maken? 

Het mooie werk als verlies- en rouwbegeleider combineer ik met een functie als intern begeleider in het onderwijs. Waar ik in het onderwijs te maken heb met kinderen en ouders voor wie een verlies meestal nog recent is, zie ik in mijn praktijk vaak mensen waarbij het verlies al langer geleden is. Door deze combinatie kom ik in aanraking met alle aspecten die te maken hebben met verlies en rouw bij zowel kinderen als volwassenen. Ik zie wat een ingrijpende gebeurtenis met iemand individueel kan doen, maar ook met een gezin of binnen scholen of andere organisaties.

Door deze afwisseling ben ik gespecialiseerd in het op maat aanbieden van mijn ondersteuning. Ik ben creatief en zoek opdrachten uit die passen bij wie jij bent of wat jullie organisatie nodig heeft. Ik ben geduldig en probeer ook te horen wat niet uitgesproken wordt.

Bel of mail gerust om te bekijken of we de ondersteuning ook op jouw wensen kunnen afstemmen!

Hartelijke groet, Petra

 

 

 

 

                                                                  


Petra van Oorschot

Petra van Oorschot- Suringa

Parklaan 8
2171 EE Sassenheim

Petra van Oorschot