Universel

Soefitempel
Katwijk

De tempel wordt naast diverse soefi bijeenkomsten ook gebruikt voor andere activiteiten die passen bij de sfeer van deze unieke plek, denk hierbij aan: yoga, muziek concerten, meditatie, satsang, stiltedagen en meer.

De Universel tempel Murad Hassil is een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ernaar verlangen om vanuit liefde, harmonie en schoonheid te leven, universeel soefisme. Deze eigentijdse vorm van soefisme noemen we universeel omdat het de mystieke kern van alle religies eert als inspiratiebron. Het is religie, filosofie, psychologie en méér dan dat: voedsel voor de ziel.

De tempel wordt naast diverse soefi bijeenkomsten ook gebruikt voor andere activiteiten die passen bij de sfeer van deze unieke plek, denk hierbij aan: yoga, muziek concerten, meditatie, satsang, stiltedagen en meer. Denk hierbij aan: uitvaartdienst, herdenkingceremonie en huwelijk.

De tempel is sinds 1 september 2023 op maandagmiddag, woensdagmiddag en vrijdagmiddag open voor bezoek. Tussen 13:00 - 17:00  Soms ook op zondag een aantal uur open maar checkt u daarvoor de website: universel

Over Soefitempel

De naam Murad Hassil betekent wens vervuld. Het gebouw bevindt zich ook op een bijzondere plek. Vermoedelijk stond hier in de Romeinse tijd al een tempel voor Apollo. Feit is dat de Indiase mysticus Hazrat Inayat Khan tot deze plek werd aangetrokken en er een bijzondere ervaring had in 1922. Inayat Khan gaf in dat jaar een zomerschool in Katwijk; op die manier zette hij zich in om de wijsheid van het oosterse soefisme te vertalen naar de moderne westerse cultuur. Op een middag trok hij zich terug in de duinen en kwam stralend terug. Hij vertelde niets over zijn bijzondere ervaring, behalve dat we deze plek in ere moesten houden en Murad Hassil moesten noemen: wens vervuld. Er zou een gelijknamige tempel moeten komen waar iedereen welkom zou zijn – een universele tempel, of in zijn woorden: een Universel . Wie een diepe wens had zou er op deze plek vervulling voor kunnen vinden.


Universel soefitempel

Murad Hassil

Zuidduinseweg 7
2225 JS Katwijk

Universel