Bioresonantie

Yolande van Bilderbeek, natuurgeneeskundig therapeut
Rijnsburg

Bioresonantie is een vriendelijke diagnose- en behandelmethode. Het activeert het zelfgenezende vermogen van het lichaam. Er wordt naar het totale energiebeeld gekeken, oftewel de gezondheidstoestand in biologisch, chemisch en fysiologisch opzicht.

Met Bioresonantietherapie (electro-acupunctuur) wordt allereerst het functioneren van de lichaamssystemen gemeten. Een verstoring kan al zichtbaar worden voordat de functie van het orgaan zelf is verstoord. Zo kan een niet goed functionerend orgaan dikwijls al worden opgespoord voordat de afwijking met laboratoriumtesten kan worden aangetoond. Als er een verstoring naar voren komt, wordt de oorzaak hiervan achterhaald door te kijken welke trillingsfrequenties van mogelijke veroorzakers resoneren met de lichaamseigenfrequenties.

Wat kan er worden gemeten? 

Te meten zijn onder andere ziekteverwekkers (virussen, bacteriën, schimmels, wormen en parasieten), allergieën, toxines, tekort aan voedingsstoffen, hormonen, littekenstoorvelden, wervelkolomproblemen, stress en onverwerkte emoties, elektromagnetische straling en geopatische stress, chakra’s, miasma’s (overgeërfde storende signalen vanuit het DNA en de celinhoud) enzovoorts.

Vervolgens kan met de apparatuur worden behandeld. Het lichaam kan worden ondersteund in het zelfgenezend vermogen door helende frequenties van homeopatische middelen, kruiden, vitamines en mineralen, kleuren, bloesems enzovoorts in het programma te laten meelopen. Allergenen en ziekteverwekkers kunnen worden geneutraliseerd zodat de energiestroom in het lichaam wordt hersteld en de klachten kunnen afnemen.

De behandeling is vriendelijk en pijnloos en daarom geschikt voor alle leeftijden, ook voor heel jonge kinderen. Vaak ervaart men al na de eerste behandeling een verbetering van de klachten.

Bioresonantie kan goed worden gecombineerd met andere therapieën, zowel regulier als complementair. Het is bovendien heel geschikt voor het uitzoeken van allergieën en overgevoeligheden, de juiste suppletie en littekenstoorvelden. Er kan tevens worden gemeten welke reguliere medicatie (bijv. de pil, antibiotica of tandheelkundige materialen) het beste bij u past.

Over Yolande van Bilderbeek, natuurgeneeskundig therapeut

Mijn naam is Yolande van Bilderbeek. In mijn praktijk bundel ik mijn voorliefde voor het werken met mensen, de natuur en de (semi)medische wereld met mijn natuurgeneeskundige visie op ziekte en gezondheid.

Ziekte zie ik als een signaal van ons lichaam dat er een verstoring is opgetreden op een of meer van de niveaus waarop een mens functioneert, namelijk fysiek, psychisch en sociaal. Door onbalans op te heffen, wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam ondersteund en kan er heling plaatsvinden.

Ontwikkeling
Ik werkte lange tijd in de administratieve en organisatorische sector. Mijn levenspad heeft een andere wending gekregen toen er binnen mijn gezin gezondheidsproblemen ontstonden, waarvoor de reguliere geneeskunde niet afdoende oplossingen kon bieden. Op mijn zoektocht naar gezondheid ben ik terecht gekomen bij alternatieve geneeskunde of, naar mijn mening een betere term, complementaire geneeskunde als aanvulling op het reguliere veld. Deze ontmoeting veranderde mijn kijk op ziekte en gezondheid! Hier begreep ik dat wij zelf verantwoordelijk zijn voor onze gezondheid.Genezing, ontwikkeling en verandering zijn mogelijk als mensen daadwerkelijk verantwoordelijkheid willen nemen voor hun eigen proces en naar zichzelf willen en durven te kijken.

Met mijn opgedane levenswijsheid en kennis wil ik vanuit persoonlijke aandacht, een wederzijds respect en vertrouwen mijn cliënten graag begeleiden met een behandelingstraject ‘op maat’ om vanuit hun natuurlijke kracht de eigen weg (weer) te kunnen bewandelen.

 


Yolande van Bilderbeek, natuurgeneeskundig therapeut

Yolande van Bilderbeek

Elzenlaan 6
2231 XE Rijnsburg

Bioresonantie