Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

05nov 2023
Opstellings-workshop 'Afscheid nemen'

Familieopstellingen aan Zee
Leiden

Echt afscheid nemen zodat er weer ruimte komt om te genieten van de kleine en mooie dingen in je leven.

Iedereen kent gevoelens van verlies. Of het nu gaat om verliezen van dierbaren, gezondheid of werk; door alles wat je verliest kom je in een (soms uitgesteld) rouwproces terecht. Dit wordt tegenwoordig niet zo snel meer herkend als rouw. Dat komt omdat daar in deze hectische maatschappij geen tijd meer voor lijkt te zijn. Helaas leidt het blijvend ontwijken van rouw vaak tot klachten mentaal of fysiek.  Om dat te voorkomen, kan ingewikkeld zijn. Veel rituelen, die kunnen helpen bij rouwen, zijn in onze maatschappij verdwenen.
Maar hoe moet het dan wel?

In het sjamanisme kijken we op een andere manier naar verlies. Wat doet verlies met je ziel? Hoe ga je ermee om? Wat kun je doen om je niet helemaal te laten overspoelen door je gevoelens? Hoe kun je steun ontvangen?
Deze en andere vragen komen in de opstellingendag voorbij. We doen rituelen en opstellingen, zodat we inzicht krijgen in ons eigen rouwproces en in wat ons kan helpen. De steun van het medicijnwiel in deze opstellingen is onontbeerlijk en  heel bijzonder.

Van tevoren krijgt iedereen gelegenheid zijn/haar omstandigheden per mail toe te lichten. De dag beginnen we met een ritueel rond het medicijnwiel. Daarna werken we in enkele grote opstellingen. We sluiten de dag met weer een ritueel rond het medicijnwiel.
De kosten zijn € 65,--. Voor leden van Bewust Bollenstreek en Bewust Leiden is dat € 55,--
Er kunnen maximaal 12 deelnemers meedoen, dus geef je snel op.

Datum: Zondag  5 november  2023

 

Informatie

05 nov 2023
10.00 - 16.00
65,00 € 10,-- korting voor leden van Bewust Bollenstreek en Bewust Leiden
Minimaal 4 deelnemers.
Maximaal 12 deelnemers.

Waar?

Praktijk Jan van Hout
Jan van Houtkade 42
2311 PE Leiden

Opstellings-workshop 'Afscheid nemen'