05nov 2023
Opstellings-workshop 'Afscheid nemen'

Familieopstellingen aan Zee
Leiden

Echt afscheid nemen zodat er weer ruimte komt om te genieten van de kleine dingen in je leven.

Iedereen kent het, gevoelens van verlies en rouw. Of het nu gaat om het verliezen van dierbaren, gezondheid of werk; door alles wat je verliest kom je in een rouwproces terecht. In deze hectische maatschappij kan het ingewikkeld zijn om met rouw om te gaan. Er lijkt geen tijd meer voor te zijn. Ook veel rituelen, die kunnen helpen bij rouwen zijn verdwenen of worden afgedaan als onbelangrijk of zelfs als toneel.
Maar hoe moet het dan wel?

In het sjamanisme kijken we op een andere manier naar rouw. Wat doet rouw met je ziel? Hoe ga je ermee om? Wat kun je doen om je niet helemaal te laten overspoelen door je gevoelens? Hoe kun je steun ontvangen?
Deze en andere vragen komen in de workshop voorbij. We doen rituelen en opstellingen, zodat we inzicht krijgen in ons eigen rouwproces en in wat ons kan helpen. De steun van het medicijnwiel in deze opstellingen is onontbeerlijk en  heel bijzonder.
 

Van tevoren krijgt iedereen de gelegenheid zijn/haar omstandigheden per mail toe te lichten. De dag zelf beginnen we met uitleg over het medicijnwiel en een kleine ritueel voor iedereen. Daarna werken we in constellaties van 4 of 6 personen. We sluiten de dag weer af met een ritueel rond het medicijnwiel.
De kosten zijn € 55,--. Voor leden van Bewust Bollenstreek en Bewust Leiden is dat € 45,--
Er kunnen maximaal 12 deelnemers meedoen, dus heb je belangstelling, geef je dan snel op!

Datum: Zondag  5 november  2023

 

Informatie

05 nov 2023
10.00 - 16.00
55,00 € 10,-- korting voor leden van Bewust Bollenstreek en Bewust Leiden
Minimaal 4 deelnemers.
Maximaal 12 deelnemers.

Waar?

Praktijk Jan van Hout
Jan van Houtkade 42
2311 PE Leiden

Opstellings-workshop 'Afscheid nemen'