Ontspanning van lichaam en geest door bewust te zijn van adem en beweging. | Rijnsburg

Hatha yoga is een van de oudste vormen van yoga. Oorspronkelijk werden de houdingen beoefend om lang in de juiste zithouding "de lotus" te kunnen mediteren. 
In  Hatha yoga  wordt de nadruk gelegd op de asana's ( de yogahoudingen).
Men gaat uit van de eenheid van lichaam en geest waarbij de adem de verbinding vormt. 
Het is de dragende kracht van de beweging.
De beweging welke helpt het lichaam soepeler en krachtiger te maken.
Het helpt de aandacht naar binnen te brengen en te voelen.
Wat gebeurt  er in het lichaam en in de geest?
Hoe voelt het lichaam, zijn er gedachten of kun je stil worden in de houding?

Yin yoga is een rustige, zachte manier van yoga waarbij de klassieke asana’s (houdingen) langer aangenomen worden dan in bijvoorbeeld Hatha yoga.
De houdingen worden 3 tot 5 minuten aangenomen waarin je zo stil mogelijk blijft liggen.
De werking is op het stugge bindweefsel, de banden en pezen gericht.
Bindweefsel heeft tijd nodig om te kunnen ontspannen. Zo’n anderhalve minuut.
Om een aantal minuten in de houding te kunnen blijven wordt er gebruik gemaakt van ondersteunend materiaal zoals props, blokken, bolsters of een opgerold dekentje.
Door de adem te voelen, de aandacht naar binnen te brengen, de geest stil te laten worden, kun je in een meditatieve staat komen.
Het  lichaam  kan dan weerstand en spanningen los laten op een dieper gelegen niveau wat  een positief effect heeft op de gezondheid.

 

Over Laurenne Caspers | Rijnsburg

Ik ben ongeveer 18 jaar geleden begonnen met yoga om ontspanning te vinden in mijn drukke bestaan. Na een hectische periode heb ik besloten om de opleiding tot yogadocent te volgen bij Saswitha "opleiding voor yoga en wijsbegeerte". In 2010 ben ik begonnen met lesgeven en sinds 2013 heb ik mijn eigen yogastudio aan huis. Mijn passie is yogales geven aan iedereen die bewust bezig is/ wil zijn met lichaam en geest.

De lessen zijn voor iedereen toegankelijk. Yoga is prestatieloos, ieder doet het naar zijn/haar kunnen.

Hatha yoga docent:  Saswitha "opleiding voor yoga en wijsbegeerte"
Specialisatiejaar: Yoga voor doelgroepen
Modules:  anatomie-fysiologie
                 adem en adem therapie
                 adem en pranayama
                 mantra-Yantra
                 ayurvedische beginselen
                 diverse meditatie technieken
                 ayurvedische massage
                 yoga-nidra
Yin Yoga docent: Stillnessinyoga, Anoshe en Nigam Overington

De yogastudio is gelegen op de eerste verdieping van ons huis en bied ruimte voor 6 deelnemers. Door deze kleine groep is er aandacht voor iedereen. In de zomer geef ik, bij goed weer, de lessen in de tuin. Dit wordt door de deelnemers als zeer prettig ervaren. De geurende bloemen en de vogels op de achtergrond zorgen voor een diepe ontspanning. 

De yogastudio is gelegen in Rijnsburg, in het tuinbouwgebied 'Kloosterschuur'. Dit is een rustige omgeving. Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. 

Ik ben lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) en volg onder andere hier regelmatig bijscholingen. 


Foto 1 Laurenne Caspers Foto 4 Laurenne Caspers Foto 5 Laurenne Caspers Foto 6 Laurenne Caspers Klik om te vergroten

Yogastudio Laurenne
Laurenne Caspers


Professionals in de categorie Yoga

Ademtherapie Astrologie Bioresonantie Body Stress Release Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kruidentherapie Kunst Kunstzinnige therapie Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Persoonlijke verzorging Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Retraites Shiatsu Therapie Sjamanisme Sociaal ondernemen Sport en Beweging Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Bollenstreek
Bewust Bollenstreek

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!