Petra van Oorschot | Sassenheim

Omgaan met verdriet 
voor kinderen, jongeren en volwassenen

In ons leven krijgen we allemaal te maken met verdriet, gemis en rouw. Verlies van een dierbare, verlies van gezondheid, een baan, je thuisland, een scheiding, een onvervuld verlangen, etc. Verlies is er in vele vormen, het hoort bij het leven.

We spreken vaak over 'verlies verwerken'. Verlies verwerk je echter niet, het zal altijd in een bepaalde vorm aanwezig blijven. De kunst is juist om het verlies te gaan leren verdragen, zodat ook het leven weer draaglijk en hopelijk weer fijn wordt!

Leren omgaan met een groot verlies of gemis gaat niet vanzelf en is hard werken. Het vraagt tijd, aandacht en energie. Het vraagt om zoeken naar een nieuw evenwicht, om weer opnieuw te ontdekken wat belangrijk is. Dit is niet makkelijk en kun je niet alleen. Bij verlies hoort steun en troost en soms is deze niet beschikbaar of sluit deze niet aan op jouw behoeftes. 
Lekker buiten tijdens een wandeling, in mijn praktijk of bij jou thuis, neem ik graag de tijd om te luisteren naar je verhaal en samen te zoeken naar wat nodig is om de balans weer terug te vinden. 

Neem gerust contact op om te bekijken of ik iets voor je kan betekenen!

Petra van Oorschot- Suringa

 

 

Over Petra van Oorschot- Suringa | Sassenheim

Als iets liefs je verlaat, blijft nog altijd de liefde

Mijn naam is Petra van Oorschot. Met heel veel plezier werk ik al meer dan 25 jaar in het onderwijs. In mijn functie als intern begeleider werk ik dagelijks met kinderen en volwassenen die te maken hebben met een verliessituatie of groot gemis. Ik verwonder me vaak over de enorme veerkracht die tijdens gesprekken aan het licht komt en ben geboeid door de manier waarop mensen hun leven leven. Op school ontbreekt het mij helaas aan tijd om iemand die te maken heeft met een verliessituatie, langere periode te begeleiden. Sinds februari 2020 werk ik daarom als zelfstandig rouw- en verliestherapeut. Ik doe nu dát wat ik het liefste doe: luisteren naar het verhaal van de ander, samen op zoek gaan naar de veerkracht om op die manier weer een ingang te vinden om van de mooie dingen in het leven te kunnen genieten.

Mijn specialiteit ligt in het op maat aanbieden van ondersteuning. Ik ben creatief en zoek opdrachten uit die passen bij wie jij bent. Ik ben geduldig en probeer ook te horen wat niet uitgesproken wordt.

                                                                    


Foto 1 Petra van Oorschot- Suringa Klik om te vergroten

Petra van Oorschot
Petra van Oorschot- Suringa


Professionals in de categorie Verlies- en rouwbegeleiding

Ademtherapie Astrologie Bioresonantie Body Stress Release Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kruidentherapie Kunst Kunstzinnige therapie Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Persoonlijke verzorging Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Retraites Shiatsu Therapie Sjamanisme Sociaal ondernemen Sport en Beweging Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Bollenstreek
Bewust Bollenstreek

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!