Weblog auteurs Bewust Bollenstreek

blog icon

Angelique Dencker

Mijn naam is Angélique Dencker en ik ben sinds kort Happy met Tao gestart. Healing Tao & Qigong hebben al sinds 2010 mijn hart gestolen en ik heb begin van het jaar besloten dat ik deze passie graag wil doorgeven. Ik vind werken met mijn Qi heerlijk ontspannen en dat zou ik graag met jullie willen delen.

blog icon

Anne Ageeth Slegtenhorst

Ik coach met hart en ziel! Ik leerde mijzelf kennen toen ik net gescheiden was en alleen achterbleef met een baby van 1 jaar. Sindsdien heb ik mijzelf steeds meer ontwikkeld in bewustwording, liefde en geluk. Persoonlijk leiderschap en zelfstandig zijn is iets vanzelfsprekends geworden. In 2008 was Miss Coaching alleen nog een plannetje in mijn hoofd. Stap voor stap werd het werkelijkheid.

blog icon

Annette Damman

Annette is Talentcoach en Specialist Begaafdheid. In haar praktijk Licht-op-Talent heeft zij verschillende trainingen voor kinderen en jongeren gericht op jezelf zijn met zelfvertrouwen. Daarnaast heeft zij voor volwassenen diverse workshops en trainingen waarbij bewustwording van talenten de ingang zijn om op kracht te komen.

blog icon

Debby van Paridon

Debby van Paridon van DebHelpt is acceptatiecoach & ervaringsdeskundige.

 “De grootste dienst, die we iemand kunnen bewijzen, is haar helpen, zichzelf te helpen.”

blog icon

Erna Zuidhoek

Erna Zuidhoek van Gunjezelfhetbeste.nl heeft als uitgangspunt dat ieder mens van nature al compleet, heel en volmaakt is. Dat de mens aangeboren capaciteiten bezit om een leven te leiden met minder inspanning en minder stress. Ze werkt o.a. met Access Consciousness Bars, 3 Principles/3 princpes coaching, Emotion Code & Body Code en Essentiële oliën van Young Living.

blog icon

Esther Augustinus

Esther Augustinus is yogadocente en organiseert mindful walks bij Yoga by Esther in Noordwijk.

"Mijn Inspiratie voor de yoga lessen haal ik vooral uit al wat ik ervaar tijdens het leven van alledag. De Yogasutra’s van Patanjali vormen hierbij een houvast. Bepaalde aspecten van onszelf lijken onveranderlijk en diepgeworteld. Yoga helpt mij om het allemaal te zien en in een nieuw kader te plaatsen. Wij als mens zijn ons hele leven onderhevig aan veranderingen, van geboorte naar pubertijd, relatie aangaan, het ouderschap en het ouder worden.
Yoga zorgt voor bewustwording van jezelf, je eigen grenzen en mogelijkheden om al deze fase te doorlopen."

blog icon

Esti Rotteveel

Esti is yogadocente en eigenaar van Yoga Centrum Voorhout.

"Yoga is voor ons een weg naar bewustwording. Je wordt je bewust van je lichaam, je denken en je patronen. Je leert door verschillende oefeningen je grenzen kennen, aandachtig te zijn en onderscheid te maken tussen het denken en in het NU zijn. Door yoga krijg je respect voor je lichaam en steeds meer ruimte om te zijn zoals je bent. In onze lessen is er daarom altijd de mogelijkheid om te werken op je eigen niveau en geeft de docent daar waar nodig een aanpassing om toch hetzelfde effect van de oefening te kunnen ervaren. Wij hebben ervoor gekozen om in de yoga lessen een persoonlijke sfeer te creëren, waar je jezelf kunt zijn en een moment van rust kunt vinden. Daarom zijn onze groepen niet groter dan 12 personen en schrijf je je in principe in voor een vaste groep."

blog icon

Guus Zijlstra

Al vroeg in mijn leven had ik een gevoel van ‘anders’ zijn. Dit gevoel werd versterkt zodra ik uiting gaf aan mijn gevoel. Dit stuitte vaak op onbegrip bij de wereld om me heen. Hierdoor ‘leerde’ ik dat het beter was als ik mijzelf niet liet kennen. Ik kon dan immers niet meer in mijn kwetsbaarheid worden geraakt.

In plaats van te omarmen wie ik eigenlijk was vluchtte ik dus voor mijzelf. Mijn kracht, mijn gevoeligheid, kon letterlijk het daglicht niet verdragen uit diep gewortelde angst voor (zelf)afwijzing en spot. In plaats van mij raakbaar op te stellen, trok ik een muur op en deed zo veel mogelijk om erkenning te krijgen van mensen die juist ver van me af stonden.

Opgeleid als neurobioloog en uiteindelijk werkzaam in de ICT barstte bij mij op een gegeven moment de ‘bom’. Dit leidde tot een enorme ‘break-down’ waarvan ik me uiteindelijk realiseerde dat dit een ultieme kans was om het roer helemaal om te gooien. Ik gaf mezelf vervolgens de ruimte voor maximale persoonlijke ontwikkeling en groei. Ik volgde het jaarprogramma van David & Arjan (365dagensuccesvol), volgde verschillende trainingen / workshops op het gebied van o.a. systemisch werk (familieopstellingen), NLP, HSP, transformationeel coachen en volgde een opleiding tot transformationeel coach. Het belangrijkste inzicht dat ik heb opgedaan is dat ik een waanzinnig middel tot mijn beschikking heb om te komen tot mijn authentieke kracht; mijn hooggevoeligheid. Dit inzicht heeft mij inmiddels zo veel gebracht, dat gun ik andere (hoog)gevoelige mensen ook!

blog icon

Herman Steenvoorde

Herman Steenvoorde is coach en trainer in zijn praktijk Oase StressCoaching in Hillegom. Herman is gespecialiseerd in stress- en burnout klachten en begeleidt particulieren, instellingen en ook onderwijsgevenden. Zijn liefde voor het onderwijs is gebleven. Hij heeft lange tijd in het basisonderwijs gewerkt. Tot hij in een klooster in de buurt van Tegelen, De Leonardushoeve, leerde hij hoe je kunt werken zonder last te hebben van werkdruk. Je bent niet bezig met willen, moeten, bereiken of presteren. Je bent alleen maar bezig met….ja, met ‘bezig zijn’. Dat voelde als thuiskomen.

blog icon

Isabelle Groenstege

Al vanaf jongs af aan heb ik grote interesse in voeding en mensen. Mijn wens is dan ook dat iedereen geniet van gezond en duurzaam eten. En dat we elkaar en de wereld wat minder belasten. Daar werk ik aan met vanuit mijn bedrijf My FoodStyle.

Mijn opleiding Master Voeding & Gezondheid heb ik gecombineerd met een deel van de opleiding Communicatiewetenschappen aan de Wageningen Universiteit. Vervolgens heb ik aan vele communicatieprojecten mogen werken bij het advies- en communicatiebureau Schuttelaar & Partners, het guerrilla bureau voor duurzame communicatie GreenGraffiti en het goede doel The Hunger Project.

In 2015 ben ik met mijn bedrijf in Noordwijk gestart. Naast dat ik ondernemers help bij hun communicatievraagstukken, schrijf ik over voeding, geef ik lezingen, ben ik freelance docent en begeleid ik consumenten naar een gezonder en duurzamer voedingspatroon waarbij zij zich lekker voelen.

blog icon

Jacqueline van der Zalm

Mijn naam is Jacqueline van der Zalm. Ik leef in sterke verbinding met de natuur en vanuit het vertrouwen dat ieder mens zijn eigen pad heeft te bewandelen. Ik hecht aan het zelf genezend vermogen in de mens en zie dat ieder kind een eigen innerlijke wijsheid heeft.

Mijn passie is om kinderen en hun ouders te begeleiden als ze -tijdelijk- vastlopen door sociaal-emotionele problemen, echtscheiding, faalangst, of het gevoel anders te zijn dan andere kinderen.

blog icon

Judith Jansen

Judith Jansen "Leef je droomleven door vrede te hebben met wat er NU is"

Mensen begeleiden in hun persoonlijk ontwikkeling, met het accent op bewustwording en zingeving is haar passie. Als kind was zij al gefascineerd door wat mensen beweegt. Sinds 2013 werkt Judith als coach vanuit haar eigen bedrijf de ZIN studio en sinds 2 jaar is zij ook yogadocente bij Juna yoga in Hillegom.

blog icon

Judith van Kampen

"Ik wil mensen raken in hun hart en hen nabij zijn in hun ontdekkingstocht van het leven."

Mijn naam is Judith van Kampen. Het is mijn missie en dus de missie van Van Kampen Training en Coaching, om – in verbinding met hart hoofd, buik – enthousiast en energiek nieuwe dingen te creëren, verhalen te vertellen, er te zijn, er te zijn voor anderen, te luisteren, te coachen, te trainen, om zodoende bij te dragen aan Leven in Verbinding, in Liefde, in Vrijheid.

Hoe gaat het met jou? Hoe gaat het echt met jou? Waar sta je nu? Wat heb je nodig? Wie of wat zijn je hulpbronnen? Wat wil je bereiken en is je HART helemaal verbonden met je doel? Graag ga ik daarover met je in gesprek.

blog icon

Kirsty van de Vijver

Ik ben Kirsty van de Vijver (1984). De mens en wat hij/zij doet en denkt heeft me altijd gefascineerd. Het is mijn passie om iedereen zijn eigen kracht te laten vinden. En in volle potentie te gebruiken. Ik werk al jaren (vanaf 2005) in de gezondheids/ouderenzorg waar ik coach, begeleid en organiseer. Dat geeft mij voldoening. Toch hield ik altijd het gevoel dat er meer was onder de horizon. Op zoek naar verdieping en verbinding ben ik verder gaan studeren. Counselling heeft mijn (persoonlijke) leven verrijkt.

Na zes jaar verdieping in persoonlijke ontwikkeling, medische basiskennis en de menselijke psyche ben ik klaar voor de praktijk. In 2015 ben ik afgestudeerd als Body en Mind Therapeut aan de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde (Hippocrates).  Vanuit mijn eigen kracht heb ik het leven opgebouwd wat bij mij past. Gedachtes en overtuigingen dat ik faalde aan de kant gezet. Als Body en Mindcoach help ik jou graag hetzelfde te doen. Wees welkom!

blog icon

Lia Remmelzwaal

Als gecertificeerd Lifecoach empower ik vrouwen om met zelfvertrouwen, plezier en voldoening hun gelukkigste leven te creëren. Ik help vrouwen die zich nu nog klein houden. Die niet in zichzelf geloven. Maar stiekem weten dat ze zoveel te geven hebben. Potentie hebben. En iets houd je tegen. En dit wil je doorbreken. Je wilt geloven in jezelf. Je wilt groeien. Je wilt met (zelf)vertrouwen in het leven staan. En plezier maken. Genieten. En jij wilt er NU iets aan doen.

En ja, ik vind het megabelangrijk dat je in jezelf gaat geloven. Zodat je gaat groeien. Dat je gaat doen waar je gelukkig van wordt. Want je bent het zo waard! Want hier en nu heb je éénmaal dit leven en het leven is buitengewoon bijzonder. En hoe meer jij doet van waar jij van houdt, hoe meer positieve energie jij uitstraalt naar jouw omgeving. Hoe mooier het leven wordt.

Create A Life You Love

blog icon

Marieke Ringrose

Marieke Ringrose is een ervaren pubercoach!

"1 September 2018 opende ik de deuren van Blij Leven, coachpraktijk voor jongeren. De praktijk is gevestigd op een fantastische locatie in het hartje van Lisse, namelijk in het Medisch Centrum Lisse, een helemaal nieuw gebouw.

Door de jaren ervaring in het voortgezet onderwijs herken ik snel patronen waar jongeren in vast zitten, door deze te bespreken kunnen we ze doorbreken. De jongeren gaan zichzelf beter begrijpen, de ouders krijgen het inzicht dat hun kind echt wel wil, maar dan wel op hun eigen manier."

blog icon

Marjon Hornung

Marjon Hornung is klassiek homeopaat in Noordwijk. In haar praktijk wordt ook reiki en massage aangeboden.

blog icon

Marlene de Groot

blog icon

Max Ohlenschlager

Max Ohlenschlager is specialist in time management. Vol hoofd en geen overzicht? Vind je het lastig om prioriteiten te stellen en om realistisch te plannen? Kun je je slecht concentreren? Met Mentor Max biedt hij praktische tools en technieken om meer gedaan te krijgen en meer energie over te houden.

blog icon

Nathalie Koumans

Er was eens een Nathalie Koumans, een jonge vrouw, een informatiespecialist, een ervaringsdeskundige en een wandelgek die vanuit het niets in 2015 met Wandelen naar Werk begon.

Wandelen naar werk staat voor wandelen en netwerken met en vleugje humor en is er voor werkzoekenden en voor mensen die van wandelen houden Juist, omdat ik geloof in de kracht van het wandelen en van de natuur om stap voor stap in beweging te komen.

blog icon

Petra Turkenburg

Petra Turkenburg is coach in haar praktijk Artepp in Hillegom.

blog icon

Petra van den Berg

Petra van den Berg van PMC Consultancy houdt zich al jaren bezig met de ontwikkeling en groei van mensen en bedrijven en is een expert in bewustzijn en fysica én ervaringsdeskundige. Ondermeer doordat zij zelf in het verleden burn-out en diverse ziekten met succes heeft doorlopen is zij verder gaan onderzoeken. Petra geeft trainingen, lezingen en coaching sessies. Deze omvatten thema’s zoals onder andere creativiteit, manifesteren, zelfvertrouwen, talenten ontwikkelen, doelen behalen, innerlijke rust. Daarnaast is zij auteur van het boek “Handboek voor universele welvaart”.

Petra heeft veel onderzoek gedaan naar het mentale, universele en lichamelijke bewustzijn. Zij ontwikkelde hiermee haar eigen coaching en trainingstechnieken en werkt nu vanuit de visie dat je vanuit zelfreflectie en wat er innerlijk leeft met een positief gevoel iets sneller in werking kunt zetten om je doel te bereiken. Zij helpt dagelijks mensen gelukkiger en succesvoller te worden en stimuleert mensen om met plezier aan doelen te werken, zowel persoonlijke als zakelijk.

blog icon

Rebecca van Noort-Foyle

To Grow Coaching opgericht door Rebecca van Noort-Foyle vanuit het hart en de liefde voor kinderen.

"Groeien is springen in het onbekende, telkens weer"

Kinder en jeugdcoaching voor hooggevoelige kinderen

Tekening analyse

Rots en Water trainer weerbaarheidstrainer

Teken je gesprek coach

blog icon

Ruby Halfschepel

Ruby Halfschepel geeft in Hillegom een bijzondere vorm van yogalessen: YogAlign. Een vorm die extra aandacht besteedt aan de houding, waardoor deze verbetert en je kern spieren activeert. Daarnaast organiseert zij regelmatig yogaretraites.

blog icon

William Slotboom

Als Lifecoach, als ervaringsdeskundige, begeleidt William Slotboom van B-Lifecoaching met name mannen in het "mogen zijn wie je bent". Daarnaast is hij als relatiecoach actief op dit thema. Hij begeleidt partner en dierbaren van de man die zijn vrouwelijkheid graag uit, die op zoek is naar een voor hem passende genderexpressie. En het spreekt voor zich dat hij er als lifecoach ook is voor nabestaanden. Kijk op de agenda voor de eerstvolgende transgendercirkel!

blog icon

Yvonne Kuijpers

Yvonne Kuijpers is orthomoleculair therapeut/voedingscoach. In haar zoektocht naar een gezonde leefstijl voor haar gezin, is gezondheid een echte passie geworden. Het aanpassen van leefstijl heeft veel energie gegeven en bovendien een stuk minder chronische klachten. Ondanks het feit dat zij zichzelf niet als een keukenprinses beschouwde, heeft ze plezier gekregen in het samenstellen van gezonde maar vooral ook lekkere gerechten, zonder pakjes en zakjes.

Ademtherapie Astrologie Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Creativiteit Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kruidentherapie Kunst Kunstzinnige therapie Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Persoonlijke Begeleiding Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Retraites Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sociaal ondernemen Sport en Beweging Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Bollenstreek

Bewust Bollenstreek

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!