Weblog auteurs Bewust Bollenstreek

blog icon

blog icon

Angelique Dencker

Mijn naam is Angélique Dencker en ik ben sinds kort Happy met Tao gestart. Healing Tao & Qigong hebben al sinds 2010 mijn hart gestolen en ik heb begin van het jaar besloten dat ik deze passie graag wil doorgeven. Ik vind werken met mijn Qi heerlijk ontspannen en dat zou ik graag met jullie willen delen.

blog icon

Annette Damman

Annette is Talentcoach en Specialist Begaafdheid. In haar praktijk Licht-op-Talent heeft zij verschillende trainingen voor kinderen en jongeren gericht op jezelf zijn met zelfvertrouwen. Daarnaast heeft zij voor volwassenen diverse workshops en trainingen waarbij bewustwording van talenten de ingang zijn om op kracht te komen.

blog icon

Annette Oppenberg

Mijn naam is Annette Oppenberg, geboren in 1966 en liefhebbende moeder van 3 volwassen kinderen en een bonuskind. Ik woon in Voorhout, waar ik ook mijn praktijk aan huis heb.

In 2014 heb ik mijn HBO-opleiding tot Integratieve Counselor Coach afgerond. Als coach begeleid ik vooral in praktische zin, als counselor ga ik dieper in op wat er speelt. Ik ben de begeleidingsdeskundige, jij bent de ervaringsdeskundige. Jij weet diep van binnen hoe het zit, kan er alleen niet altijd bij of er zelf uitkomen.

Doordat ik het nodige heb meegemaakt, zoals de dood van mijn babyzusje, de scheiding van mijn ouders, na 20 jaar mijn eigen scheiding en in 2015 de zelfmoord van mijn geliefde middelste broer, ben ik ook ervaringsdeskundige.

Inleving, begrip en ruimte geven aan wat er is, of wat nog ontdekt mag worden, vind ik van cruciaal belang vind om succesvol te zijn. Ieder heeft zijn eigen pad te bewandelen, heeft zijn eigen tempo. Respect hebben voor jouw eigen manier van ont-wikkelen staat voorop.

blog icon

Erna Zuidhoek

Erna Zuidhoek van Gunjezelfhetbeste.nl heeft als uitgangspunt dat ieder mens van nature al compleet, heel en volmaakt is. Dat de mens aangeboren capaciteiten bezit om een leven te leiden met minder inspanning en minder stress. Ze werkt o.a. met Access Consciousness Bars, 3 Principles/3 princpes coaching, Emotion Code & Body Code en Essentiële oliën van Young Living.

blog icon

Esther Augustinus

Esther Augustinus is yogadocente en organiseert mindful walks bij Yoga by Esther in Noordwijk.

"Mijn Inspiratie voor de yoga lessen haal ik vooral uit al wat ik ervaar tijdens het leven van alledag. De Yogasutra’s van Patanjali vormen hierbij een houvast. Bepaalde aspecten van onszelf lijken onveranderlijk en diepgeworteld. Yoga helpt mij om het allemaal te zien en in een nieuw kader te plaatsen. Wij als mens zijn ons hele leven onderhevig aan veranderingen, van geboorte naar pubertijd, relatie aangaan, het ouderschap en het ouder worden.
Yoga zorgt voor bewustwording van jezelf, je eigen grenzen en mogelijkheden om al deze fase te doorlopen."

blog icon

Esti Rotteveel

Esti is yogadocente en eigenaar van Yoga Centrum Voorhout.

"Yoga is voor ons een weg naar bewustwording. Je wordt je bewust van je lichaam, je denken en je patronen. Je leert door verschillende oefeningen je grenzen kennen, aandachtig te zijn en onderscheid te maken tussen het denken en in het NU zijn. Door yoga krijg je respect voor je lichaam en steeds meer ruimte om te zijn zoals je bent. In onze lessen is er daarom altijd de mogelijkheid om te werken op je eigen niveau en geeft de docent daar waar nodig een aanpassing om toch hetzelfde effect van de oefening te kunnen ervaren. Wij hebben ervoor gekozen om in de yoga lessen een persoonlijke sfeer te creëren, waar je jezelf kunt zijn en een moment van rust kunt vinden. Daarom zijn onze groepen niet groter dan 12 personen en schrijf je je in principe in voor een vaste groep."

blog icon

Herman Steenvoorde

Herman Steenvoorde is coach en trainer in zijn praktijk Oase StressCoaching in Hillegom. Herman is gespecialiseerd in stress- en burnout klachten en begeleidt particulieren, instellingen en ook onderwijsgevenden. Zijn liefde voor het onderwijs is gebleven. Hij heeft lange tijd in het basisonderwijs gewerkt. Tot hij in een klooster in de buurt van Tegelen, De Leonardushoeve, leerde hij hoe je kunt werken zonder last te hebben van werkdruk. Je bent niet bezig met willen, moeten, bereiken of presteren. Je bent alleen maar bezig met….ja, met ‘bezig zijn’. Dat voelde als thuiskomen.

blog icon

Isabelle Groenstege

Al vanaf jongs af aan heb ik grote interesse in voeding en mensen. Mijn wens is dan ook dat iedereen geniet van gezond en duurzaam eten. En dat we elkaar en de wereld wat minder belasten. Daar werk ik aan met vanuit mijn bedrijf My FoodStyle.

Mijn opleiding Master Voeding & Gezondheid heb ik gecombineerd met een deel van de opleiding Communicatiewetenschappen aan de Wageningen Universiteit. Vervolgens heb ik aan vele communicatieprojecten mogen werken bij het advies- en communicatiebureau Schuttelaar & Partners, het guerrilla bureau voor duurzame communicatie GreenGraffiti en het goede doel The Hunger Project.

In 2015 ben ik met mijn bedrijf in Noordwijk gestart. Naast dat ik ondernemers help bij hun communicatievraagstukken, schrijf ik over voeding, geef ik lezingen, ben ik freelance docent en begeleid ik consumenten naar een gezonder en duurzamer voedingspatroon waarbij zij zich lekker voelen.

blog icon

Judith Jansen

Judith Jansen "Leef je droomleven door vrede te hebben met wat er NU is"

Mensen begeleiden in hun persoonlijk ontwikkeling, met het accent op bewustwording en zingeving is haar passie. Als kind was zij al gefascineerd door wat mensen beweegt. Sinds 2013 werkt Judith als coach vanuit haar eigen bedrijf de ZIN studio en sinds 2 jaar is zij ook yogadocente bij Juna yoga in Hillegom.

blog icon

Judith van Kampen

"Ik wil mensen raken in hun hart en hen nabij zijn in hun ontdekkingstocht van het leven."

Mijn naam is Judith van Kampen. Het is mijn missie en dus de missie van Van Kampen Training en Coaching, om – in verbinding met hart hoofd, buik – enthousiast en energiek nieuwe dingen te creëren, verhalen te vertellen, er te zijn, er te zijn voor anderen, te luisteren, te coachen, te trainen, om zodoende bij te dragen aan Leven in Verbinding, in Liefde, in Vrijheid.

Hoe gaat het met jou? Hoe gaat het echt met jou? Waar sta je nu? Wat heb je nodig? Wie of wat zijn je hulpbronnen? Wat wil je bereiken en is je HART helemaal verbonden met je doel? Graag ga ik daarover met je in gesprek.

blog icon

Kirsty van de Vijver

Ik ben Kirsty van de Vijver (1984). De mens en wat hij/zij doet en denkt heeft me altijd gefascineerd. Het is mijn passie om iedereen zijn eigen kracht te laten vinden. En in volle potentie te gebruiken. Ik werk al jaren (vanaf 2005) in de gezondheids/ouderenzorg waar ik coach, begeleid en organiseer. Dat geeft mij voldoening. Toch hield ik altijd het gevoel dat er meer was onder de horizon. Op zoek naar verdieping en verbinding ben ik verder gaan studeren. Counselling heeft mijn (persoonlijke) leven verrijkt.

Na zes jaar verdieping in persoonlijke ontwikkeling, medische basiskennis en de menselijke psyche ben ik klaar voor de praktijk. In 2015 ben ik afgestudeerd als Body en Mind Therapeut aan de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde (Hippocrates).  Vanuit mijn eigen kracht heb ik het leven opgebouwd wat bij mij past. Gedachtes en overtuigingen dat ik faalde aan de kant gezet. Als Body en Mindcoach help ik jou graag hetzelfde te doen. Wees welkom!

blog icon

Lia Remmelzwaal

Als gecertificeerd Lifecoach empower ik vrouwen om met zelfvertrouwen, plezier en voldoening hun gelukkigste leven te creëren. Ik help vrouwen die zich nu nog klein houden. Die niet in zichzelf geloven. Maar stiekem weten dat ze zoveel te geven hebben. Potentie hebben. En iets houd je tegen. En dit wil je doorbreken. Je wilt geloven in jezelf. Je wilt groeien. Je wilt met (zelf)vertrouwen in het leven staan. En plezier maken. Genieten. En jij wilt er NU iets aan doen.

En ja, ik vind het megabelangrijk dat je in jezelf gaat geloven. Zodat je gaat groeien. Dat je gaat doen waar je gelukkig van wordt. Want je bent het zo waard! Want hier en nu heb je éénmaal dit leven en het leven is buitengewoon bijzonder. En hoe meer jij doet van waar jij van houdt, hoe meer positieve energie jij uitstraalt naar jouw omgeving. Hoe mooier het leven wordt.

Create A Life You Love

blog icon

Marieke Ringrose

Marieke Ringrose is een ervaren pubercoach!

"1 September 2018 opende ik de deuren van Blij Leven, coachpraktijk voor jongeren. De praktijk is gevestigd op een fantastische locatie in het hartje van Lisse, namelijk in het Medisch Centrum Lisse, een helemaal nieuw gebouw.

Door de jaren ervaring in het voortgezet onderwijs herken ik snel patronen waar jongeren in vast zitten, door deze te bespreken kunnen we ze doorbreken. De jongeren gaan zichzelf beter begrijpen, de ouders krijgen het inzicht dat hun kind echt wel wil, maar dan wel op hun eigen manier."

blog icon

Marise Bartels

Mijn naam is Marise Bartels (1977) en ik heb mijn praktijk voor Massage, Healing en Do-In in mijn woonplaats Voorhout. 

Als kind al geïnteresseerd in de natuur, psychologie, spiritualiteit en hoe alles beweegt. Waarom wordt de één ziek en de ander niet, waarom trekken we allemaal bepaalde situaties naar ons toe. Maar alleen over problemen praten, dat vond ik niet voldoende. En die vragen moest ik uiteraard vooral aan mijzelf stellen, daarom heet mijn praktijk Het Leven Beweegt Je. 

blog icon

Marjon Hornung

Marjon Hornung is klassiek homeopaat in Noordwijk. In haar praktijk wordt ook reiki en massage aangeboden.

blog icon

Marlene de Groot

blog icon

Mirjam Ruigrok

“In het ziekenhuisbed kon ik niets. Alleen denken en ademen, fantaseren en visualiseren. Ik visualiseerde mijn leven ná mijn hartstilstand, zo mooi mogelijk. In gedachten wandelde ik, fietste ik, danste ik. Die beelden en de adem- en energieoefeningen versterkten mijn veerkracht. Ze hebben me geholpen om te herstellen.”

Na mijn hartstilstand in 2010 ben ik goed hersteld. Dankzij de goede zorg, met medicatie, maar ook door mijn eigen veerkracht. Ik vond mijn weg naar beter worden in het bouwen aan mijn vitaliteit en veerkracht, en merkte dat dat verder gaat dan gezonde voeding, voldoende beweging en ontspanning. 

Sindsdien heb ik me geschoold om mensen met (risico voor) hart- en vaatziekten te kunnen begeleiden om hun vitaliteit en veerkracht te vergroten en het zelfhelend vermogen van hun lichaam te stimuleren. Ik ben gediplomeerd stresscounselor, gecertificeerd hartcoherentiecoach met diploma medische basiskennis (HBO) én orthomoleculair epigenetisch therapeut. 

Ik heb geleerd hoe ik het zelfhelend vermogen van mijn lichaam kan stimuleren.  Mijn conditie is inmiddels 204%. De pompkracht van mijn hart is flink verbeterd en ik heb veel minder medicijnen nodig. En het allerbelangrijkst: ik voel me écht beter.

Het is mijn missie dat mensen geen hart- en vaatziekten meer krijgen. 

blog icon

Mirjam Rutten

Van kinds af aan heb ik mij thuisgevoeld bij de paarden. Sinds 2001 heb ik zelf paarden, sinds 2005 een eigen stal en in 2009 heb ik mijn diploma tot Allround Holistisch Paardrij-instructeur behaald bij Hofstede Oostrijk.Tevens heb ik bij Bureau de Verheldering de opleiding gedaan tot ‘familie- en organisatieopsteller’ en in dit werk masterclasses en verdiepingen gedaan. 
Ik ben een paardenvrouw en een natuurmens. Ik kan een uitstekende tussenpersoon zijn tussen mens en paard
Dit is een uitkomst wanneer je met paarden wilt sporten of werken, maar ook wanneer je paarden wilt inzetten voor programma’s rond persoonlijke ontwikkeling. Het spiegelen en het systemisch werk. 
Ik sta met beide benen op de grond, geloof in ieders autonomie en vind het fijn met mensen te werken.

blog icon

Nathalie Koumans

Er was eens een Nathalie Koumans, een jonge vrouw, een informatiespecialist, een ervaringsdeskundige en een wandelgek die vanuit het niets in 2015 met Wandelen naar Werk begon.

Wandelen naar werk staat voor wandelen en netwerken met en vleugje humor en is er voor werkzoekenden en voor mensen die van wandelen houden Juist, omdat ik geloof in de kracht van het wandelen en van de natuur om stap voor stap in beweging te komen.

blog icon

Patrick van Velzen

Mijn jeugd was dramatisch.  Ik heb het een groot deel van mijn jeugd zonder liefde en veiligheid moeten stellen. Ik heb voornamelijk overleefd, moest creatief zijn om onder van alles uit te komen. Ik ontwikkelde een 6e zintuig voor hoe anderen zich voelden. Als geen ander kon ik overleven, me aanpassen als een kameleon, daardoor ontwikkelde ik een talent om mezelf in te leven en mogelijkheden en kansen voor anderen te zien zodat ik uit de wind bleef en ik de “vrijheid” had om groot te dromen en me te richten op een toekomst waarin ik zelf de baas zou zijn. Noodgedwongen werd ik eindeloos creatief in het vinden van uitwegen en ontsnappingen. Ik kon geweldig navigeren om mezelf veilig te houden en vond altijd overal mogelijkheden en oplossingen. Alles wat ik deed was uitermate doelgericht en effectief. 

Daarom doe ik wat ik doe! JOU helpen om je leven op de juiste bestemming te krijgen zodat je optimaal je leven kunt leven. Je mooie en bijzondere dingen kunt doen, en voluit kunt genieten van het leven. En je dromen kunt en zult waarmaken.

blog icon

Petra Turkenburg

Petra Turkenburg is coach in haar praktijk Artepp in Hillegom.

blog icon

Petra van den Berg

Petra van den Berg van PMC Consultancy houdt zich al jaren bezig met de ontwikkeling en groei van mensen en bedrijven en is een expert in bewustzijn en fysica én ervaringsdeskundige. Ondermeer doordat zij zelf in het verleden burn-out en diverse ziekten met succes heeft doorlopen is zij verder gaan onderzoeken. Petra geeft trainingen, lezingen en coaching sessies. Deze omvatten thema’s zoals onder andere creativiteit, manifesteren, zelfvertrouwen, talenten ontwikkelen, doelen behalen, innerlijke rust. Daarnaast is zij auteur van het boek “Handboek voor universele welvaart”.

Petra heeft veel onderzoek gedaan naar het mentale, universele en lichamelijke bewustzijn. Zij ontwikkelde hiermee haar eigen coaching en trainingstechnieken en werkt nu vanuit de visie dat je vanuit zelfreflectie en wat er innerlijk leeft met een positief gevoel iets sneller in werking kunt zetten om je doel te bereiken. Zij helpt dagelijks mensen gelukkiger en succesvoller te worden en stimuleert mensen om met plezier aan doelen te werken, zowel persoonlijke als zakelijk.

blog icon

Rebecca van Noort-Foyle

To Grow Coaching opgericht door Rebecca van Noort-Foyle vanuit het hart en de liefde voor kinderen.

"Groeien is springen in het onbekende, telkens weer"

Kinder en jeugdcoaching voor hooggevoelige kinderen

Tekening analyse

Rots en Water trainer weerbaarheidstrainer

Teken je gesprek coach

blog icon

William Slotboom

Als Lifecoach, als ervaringsdeskundige, begeleidt William Slotboom van B-Lifecoaching met name mannen in het "mogen zijn wie je bent". Daarnaast is hij als relatiecoach actief op dit thema. Hij begeleidt partner en dierbaren van de man die zijn vrouwelijkheid graag uit, die op zoek is naar een voor hem passende genderexpressie. En het spreekt voor zich dat hij er als lifecoach ook is voor nabestaanden. Kijk op de agenda voor de eerstvolgende transgendercirkel!

blog icon

Yvonne Kuijpers

Yvonne Kuijpers is orthomoleculair therapeut/voedingscoach. In haar zoektocht naar een gezonde leefstijl voor haar gezin, is gezondheid een echte passie geworden. Het aanpassen van leefstijl heeft veel energie gegeven en bovendien een stuk minder chronische klachten. Ondanks het feit dat zij zichzelf niet als een keukenprinses beschouwde, heeft ze plezier gekregen in het samenstellen van gezonde maar vooral ook lekkere gerechten, zonder pakjes en zakjes.

Ademtherapie Astrologie Bioresonantie Body Stress Release Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kruidentherapie Kunst Kunstzinnige therapie Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Persoonlijke verzorging Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Retraites Shiatsu Therapie Sjamanisme Sociaal ondernemen Sport en Beweging Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Bollenstreek
Bewust Bollenstreek

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!