Haptonomie Katwijk

Gina van der Plas
Katwijk

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding, samen bezig zijn met de zwangerschap, de bevalling en jullie kindje.

ZWANGERSCHAPSBEGELEIDING

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is erop gericht om de zwangerschap en bevalling samen te beleven. Door te leren luisteren naar je lijf kan je zwangerschap op een zo natuurlijk mogelijke manier verlopen. De partner heeft een belangrijke rol in deze nieuwe levensfase en dus ook in de begeleiding.

Thema’s die worden behandeld tijdens de sessies:

-het dragen van de baby in de buik

-contact maken met elkaar en met het kindje in de buik

-omgaan met fysieke en mentale veranderingen

-het opvangen van weeën

-het omgaan met angst en pijn

-de ondersteunende rol van de partner

-voorbereiden op het ouderschap en de periode na de bevalling

De begeleiding kan starten vanaf week 20 week van de zwangerschap en bestaat uit 5 of 6 sessies tijdens de zwangerschap en 1 erna. Als de baby ongeveer 6 weken oud is wordt teruggekeken op de ervaring van de geboorte en richt de begeleiding zich op het omgaan met de nieuwe gezinssituatie.

Twijfel je of haptonomische zwangerschapsbegeleiding iets voor jullie is ? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Over Gina van der Plas

Ik ben een denker. En daar paste een baan als jurist goed bij, totdat haptonomie op mijn pad kwam. In eerste instantie was voor mij moeilijk te bevatten waar haptonomie over ging. Het gaat over “voelen”. Dit vond ik erg vaag. Na mijn ervaringen met de haptotherapie en na het lezen over haptonomie werd ik steeds enthousiaster.

Ik ben mijn droom gaan volgen, heb mijn baan als jurist opgezegd en ben haptotherapie gaan studeren aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Nijmegen.

Het mooie aan mijn vak vind ik het begeleiden van mensen om (weer) zichzelf te worden. Het is elke keer weer een avontuur om samen met de cliënt op weg te gaan en te onderzoeken welke ontwikkeling de cliënt op dat moment past. Naast individuele begeleiding geef ik ook relatiebegeleiding. Ik vind het prachtig om te zien en te voelen wat er gebeurd wanneer mensen zich (weer) met elkaar leren verbinden.

Een denker zal ik altijd blijven, haptotherapie leerde mij echter op mijn gevoel te vertrouwen zonder mijn verstand overboord te gooien. Hierdoor voel ik mij een vrijer mens.


Haptonomie Katwijk

Gina van der Plas

Monseigneur Bekkerstraat 6
2223 AR Katwijk

Lid van beroepsvereniging

Haptonomie Katwijk