Your Inner Nature YIN

Melted Heart
Noordwijk

Verdiepen, verstillen én het lichaam leniger maken. Ruimte maken in de breedste zin van het woord met YinYoga. Een terugkeer naar Your Inner Nature.

Yin Yoga is een vorm van yoga die al eeuwen oud is.

Het is een langzame en rustige vorm van yoga en geeft ruimte in het lichaam in de ruimste zin van het woord. Met rustige houdingen die voor langere tijd worden vastgehouden; 1 tot 8 minuten.

Hiermee wordt voornamelijk het bindweefsel opgerekt en gestimuleerd doordat het bindweefsel weer beter wordt gehydrateerd. Het versterkt en versoepelt ook de pezen en gewrichten. Rekken dieperliggende spieren en maakt het bekken gebied los. Het verbeterd de mobiliteit van het lichaam en maakt het lichaam leniger en zorgt dat de gewrichten beter in conditie komen en maakt het lichaam krachtiger.

Yin yoga heeft een rustig karakter en is voor iedereen geschikt. De lessen zijn juist zo lekker doordat je niet heel intensief hoeft te bewegen maar juist de tijd kunt nemen. Het aanhouden van de houdingen kan ongemakkelijk aan gaan voelen wat je uitdaagt niet alleen je lichaam te ontspannen maar ook je mind!

De mobiliteit en kracht van de gewrichten verbeterd hierdoor waardoor de spieren beter ondersteund worden in hun werking. Het lichaam gaat hierdoor soepeler en krachtiger aanvoelen.

Yin Yoga bij Melted Heart is altijd omlijst met passende muziek, die inspireert om te verdiepen en verstillen.

"We need people who can sit still" 

 

Over Melted Heart

Jan Kraayenoord is gediplomeerd YinYoga docent en bevlogen om de zachte kracht van Yin, het verstillen en naar binnen keren, te verspreiden. Hij geeft zijn yogalessen op unieke, authentieke wijze, omlijst met prachtige ondersteunende muziek.

De yogalessen worden gegeven in de Soefitempel in Katwijk en in de Herberg in Noordwijk.

Naast de Yin yoga lessen geeft Jan, samen met zijn vrouw Trijntje, ook koude trainingen in combinatie met ademtechnieken. Hiervoor hebben zij intensief les gehad van Wim Hof, The Iceman. Deze techniek zorgt ervoor dat je meer zuurstof op celniveau krijgt, waardoor een betere verbranding ontstaat en meer energie. Weerstand gaat omhoog en het happy hormoon endorfine wordt aangemaakt. Je creëert meer bruin vet voor een optimale verbranding.


Melted Heart

Jan Kraaijenoord


Noordwijk

Your Inner Nature YIN