Yoga series

The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn
Noordwijk

In de Yogaseries bij The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn worden interessante thema's uitgewerkt en verdiept. Yoga gericht op een specifiek orgaan, spier, lichaamsdeel of klacht geven verdieping en bewustwording.

De yogaseries zijn ontwikkelt om meer te weten en te ervaren over een bepaald thema dat verbonden is met yoga. Dat thema staat centraal in de les en daar richten we onze aandacht op. Het accent in de yogales ligt op dat specifieke thema.

De yogaseries bestaan vier achtereenvolgende lessen, waar een mooie opbouw in zit.

We starten de eerste les met kennismaken. In deze les wordt het thema neergelegd en maak je er kennis mee. Het geeft je meer inzicht en kennis in het thema en het gebied in je lichaam waar het mee verbonden is. Daarom is het een belangrijke les, waarin je je aandacht leert richten naar het gebied, waar het mee te maken heeft.

De tweede les zal in het teken staan van bewustwording. Bewust worden van het gebied waar het mee te maken heeft, hoe voelt het bij jou, het leren waarnemen en je ermee verbinden, staat centraal.

De derde les gaan we verdiepen. In deze les ga je bewust de adem meenemen om het gebied te ontdekken en hoe de adem je kan helpen om meer ruimte te creëren. Ademen naar het gebied toe geeft meer zuurstof en energie in de cellen, wat de algehele gezondheid verbetert. We duiken de diepte letterlijk in.

De laatste les herhalen we de oefeningen van de voorgaande lessen, maar nu meer vanuit de verdieping en de adem.

De lessen bestaan uit yogahoudingen, ademoefeningen, aandachts- en bewustwordingsoefeningen en uitleg over het thema. De les duurt 90 minuten (incl thee) 

Over The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn

Mijn naam is Marjolein en rond mijn 20e levensjaar werd ik depressief. Onzekerheid en gebrek aan eigenwaarde maakte dat ik het leven helemaal niet leuk vond. Het voelde als overleven in plaats van leven. Ik ging naar een psycholoog waar ik over mijn angsten en onzekerheden praatte. Het luchtte iets op, maar ik bleef onzeker. Ik stopte bij de psycholoog en ging op eigen kracht verder. Een spiritueel pad volgde op zoek naar mezelf. Wie was ik eigenlijk?

Ik voelde me onzeker over mezelf en de toekomst, daardoor ging ik mezelf weggeven en verloor mijn eigen authenticiteit. Ik werd afhankelijk van anderen en kwam in burn-out terecht. Ik pakte alles aan om me weer goed te voelen. De vierjarige Saswitha yoga opleiding bracht mij de weg naar binnen en de adem werd mijn anker.

Ik kreeg vervolgens fysieke klachten, waaronder een knobbeltje in mijn borst en darmproblemen. Ik ging op onderzoek uit en kwam terecht bij Biologika, de Nieuwe Medicina. Ik kreeg inzicht in de oorsprong en het verloop van mijn klachten, dat gaf mij vertrouwen, (zielen)rust en heling.

Ik wilde weten wat de onderliggende oorzaak was van de (fysieke) klachten en ontdekte Body Mind Release. Ik werd mij bewust van de onderliggende oorzaak en pakte deze gericht en zelfstandig aan en haalde positieve gevoelens terug. Eindelijk kreeg ik meer energie, zelfvertrouwen, eigenwaarde, levensvreugde en positiviteit. Ik stond weer in mijn eigen kracht, wat een heerlijk gevoel.

Deze tools voor het leven deel ik graag met jou in het BewustZijnstraject!


The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn

Marjolein Meershoek

Dr. Hadriaan van Neslaan 4
2201GD Noordwijk

Yoga series