by Esther Yoga & Ademcoaching

Esther Augustinus
Noordwijk

Saswitha Yoga op een toegankelijke, zachte en inspirerende wijze. De adem loopt als een rode draad door de lessen en helpt je om meer ruimte te creëren. Je aandacht verstilt en keert naar binnen, daar waar je weer in contact komt met je ware kern.

" Yoga is het leven zelf, de ware essentie wanneer we lichaam, geest en hart integreren om de Eenheid te voelen in de diepste kern van ons bestaan "

Als yogadocente, Saswitha geschoold, verzorg ik Hatha yogalessen die zowel staande, zittende als liggende houdingen bevatten. De adem is daarbij de dragende kracht voor het lichaam en voor de geest. Er ontstaat een meditatieve aandacht die je brengt bij aanwezigheid en verstilling.
In deze aanwezigheid onderzoek je de bewegingsmogelijkheden van je lichaam, het juiste evenwicht tussen spanning & ontspanning en kracht & zachtheid.
Je bouwt een vertrouwensband op met je lichaam waarbij de adem je leidraad is.
Zelfs bij fysieke klachten kan yoga je weer terug in contact met je lichaam brengen om je grenzen op te zoeken, te verkennen en te respecteren. 

Elke les is verrassend en inspirerend, met diverse thema's om je geest te prikkelen. De ene keer zal er meer aandacht zijn voor de ademgebieden of het fysieke lichaam, andere keren staan de chakra's centraal of putten we inspiratie uit de yogafilosofie.We eindigen de les met een lange ontspanningsoefening om al wat er aan ervaringen is opgedaan, dat wat in beweging is gekomen, te laten indalen. Het lichaam hierbij de gelegenheid bieden om in rust en stilte alleen maar te zijn.

Kom en ervaar wat yoga voor jou kan betekenen. Boek een proefles.

Je bent van harte welkom!

X Esther

Over Esther Augustinus

Mijn allereerste yogales volgde ik op aanraden van een vriendin. Daarvoor had ik geen moment stilgestaan bij wat yoga inhield.
Ik was uitgeput na een langdurige onveilige levenssituatie en op zoek naar het vinden van een nieuwe veilige plek voor mijn kinderen en mijzelf.
Toen er meer rust kwam merkte ik pas hoezeer ik aan het overleven was geweest. Ik voelde aan alles dat er iets moest veranderen, maar hoe??

Tijdens deze yogales kwam ik in contact met een gevoel van diepe rust.
Veilig en ontspannen, geen gedachten geen emoties, alleen maar zijn…misschien duurde het maar een paar seconden maar dat gevoel is de drijfkracht geworden achter mijn yogalessen en het verspreiden van yoga zoals het bedoeld is.

Yoga beoefen je dagelijks en niet alleen maar op je mat. Het helpt je om bewuster te worden van je gedachten, overtuigingen en patronen, om deze te onderzoeken en te verruimen vanuit vertrouwen en rust.


Yoga by Esther

Esther Augustinus

Offemweg 85
2201 HC Noordwijk

Lid van beroepsvereniging

by Esther Yoga & Ademcoaching