Vanuit ontspanning naar zelfreflectie

ReFlax
Voorhout

Via de voeten het hele lichaam behandelen.Goed bij slapeloosheid, spanningen en fysieke klachten. Voel maar hoe jij en je voeten aanvoelen na een behandeling.

Voetreflexzonetherapie

Alle delen van het lichaam, zoals de huid, spieren, organen, botten en zenuwen hebben een reflexzone in de voet. De voet weerspiegelt dus het hele lichaam. Door massage van deze reflexzones kunnen de blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven. Wanneer de blokkades zijn opgeheven of opgelost is het lichaam in staat zichzelf te genezen. Ik genees dus niet; ik help je slechts om jezelf te genezen.

Ik ga er vanuit dat ik de mens als geheel behandel en niet alleen dat gedeelte van de voet waar zich de pijn of klacht bevindt. Vandaar dat ik je ook vragen kan stellen, waarvan je misschien denkt, dat heeft niets met mijn klacht te maken.

Tijdens de eerste behandeling wordt er altijd een overzicht gemaakt. Dit is om een eerste indruk te krijgen waar de harmonie verstoord is en waar de volgende keer extra aandacht aan gegeven kan worden.

Wat er ook gebeurd, tijdens en na de behandeling, alles is goed, want dat wil zeggen dat er iets in gang is gezet, ieder mens verschilt, dus reageert een ieder ook anders. Laat mij weten wat er gebeurt tijdens de behandeling (meestal merk ik het wel) en vertel mij bii een volgend keer hoe de tussenliggende periode is verlopen. Dat helpt je weer om verder te komen.

Over ReFlax

Hallo, mijn naam is Ruud Warmerdam (1964). Na de tuinbouwschool doorlopen te hebben, ben ik gaan werken in de "bollen". Door een progressieve oogaandoening was dit niet meer mogelijk en ben ik een totaal andere richting opgegaan. Na de opleiding sportmassage (1997) werd ik positief verrast wat ik met mijn handen kon bewerkstelligen, door te vertrouwen op mijn gevoel. Om me nog meer te verdiepen heb ik in 2004 de opleiding voetreflex afgerond. Met deze twee diciplines kon ik goed uit de voeten. Toch zocht ik naar meer verdieping in de massages. Hiervoor ben ik in 2010 de opleiding Holos massagetherapie gaan volgen. In 2014 heb ik deze met succes afgerond. Wat mij steeds interesseert is, hoe gaat iemand met zijn klacht om en hoe kunnen we er samen iets aan doen. In mijn behandelingen staat rust en ontspanning voorop. Na de behandeling is er ruimte en tijd om de ervaringen te delen. Ervaar zelf wat het met je doet.


ReFlax

Ruud Warmerdam

Boekenburglaan 48
2215 AE Voorhout

Lid van beroepsvereniging

Vanuit ontspanning naar zelfreflectie