Voedingsadvies & Coaching

Yolande van Bilderbeek, natuurgeneeskundig therapeut
Rijnsburg

Hoe gezond en voor jouw situatie passend is de voeding die jij tot je neemt? Je bent zo gezond als hoe je voeding kunt verwerken en de afvalstoffen goed kunt uitscheiden. Wat voedt jou en wat vult jou? Hiernaar ga ik graag samen met jou op zoek.

“Je bent wat je eet” maar ook ‘je eet wat je bent’ zijn uitdrukkingen die aangeven hoe belangrijk voeding is. We praten hier over zowel fysieke als emotionele en geestelijke voeding. We oefenen elke dag invloed uit op de spijsvertering door de voeding die wij tot ons nemen en hoe we dat verteren. Je kunt nog zo gezond eten, maar de darmen moeten de voedingsstoffen ook optimaal kunnen opnemen en de afvalstoffen goed kunnen afvoeren. Dit beïnvloedt het ontstaan van gezondheidsklachten, het gevoel en het gedrag.

Voedingsmiddelen zoals bewerkte voeding, geraffineerde suikers en snelle koolhydraten, overmatig eten en bestrijdingsmiddelen kunnen een groot effect hebben op de spijsvertering. 

Ook sommige berichten kunnen ons slecht op de maag vallen en kunnen we maar moeilijk verwerken of verteren. Verdriet kan onze eetlust bederven en spanningen kunnen krampen veroorzaken. Mensen met overgewicht weten meestal wel dat de hoeveelheid voedsel die ze eten maar tot bepaalde hoogte in relatie staat met hun overgewicht. Het is evenzeer van belang hoe iemand zich voelt.

De kwaliteit van de voeding speelt natuurlijk een belangrijke rol, want goede voeding (geen vulling) moet zorgen voor een goede opbouw en onderhoud van ons lichaam. Meer drinken (bijvoorbeeld water, thee) en regelmatig bewegen bevorderen een goede darmwerking en dus een goede gezondheid.

Graag help ik je op weg een voeding te vinden die bij jou past, zodat je zowel lichamelijk als emotioneel en geestelijk meer in balans komt en je fitter gaat voelen.

Over Yolande van Bilderbeek, natuurgeneeskundig therapeut

Mijn naam is Yolande van Bilderbeek. In mijn praktijk bundel ik mijn voorliefde voor het werken met mensen, de natuur en de (semi)medische wereld met mijn natuurgeneeskundige visie op ziekte en gezondheid.

Ziekte zie ik als een signaal van ons lichaam dat er een verstoring is opgetreden op een of meer van de niveaus waarop een mens functioneert, namelijk fysiek, psychisch en sociaal. Door onbalans op te heffen, wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam ondersteund en kan er heling plaatsvinden.

Ontwikkeling
Ik werkte lange tijd in de administratieve en organisatorische sector. Mijn levenspad heeft een andere wending gekregen toen er binnen mijn gezin gezondheidsproblemen ontstonden, waarvoor de reguliere geneeskunde niet afdoende oplossingen kon bieden. Op mijn zoektocht naar gezondheid ben ik terecht gekomen bij alternatieve geneeskunde of, naar mijn mening een betere term, complementaire geneeskunde als aanvulling op het reguliere veld. Deze ontmoeting veranderde mijn kijk op ziekte en gezondheid! Hier begreep ik dat wij zelf verantwoordelijk zijn voor onze gezondheid.Genezing, ontwikkeling en verandering zijn mogelijk als mensen daadwerkelijk verantwoordelijkheid willen nemen voor hun eigen proces en naar zichzelf willen en durven te kijken.

Met mijn opgedane levenswijsheid en kennis wil ik vanuit persoonlijke aandacht, een wederzijds respect en vertrouwen mijn cliënten graag begeleiden met een behandelingstraject ‘op maat’ om vanuit hun natuurlijke kracht de eigen weg (weer) te kunnen bewandelen.

 


Yolande van Bilderbeek, natuurgeneeskundig therapeut

Yolande van Bilderbeek

Elzenlaan 6
2231 XE Rijnsburg

Voedingsadvies & Coaching