Rouwverwerking - omgaan met verlies

Solve !t Counseling & Coaching
Voorhout

Wanneer je rouwt om het verlies van een geliefd persoon, je relatie, je baan, je gezondheid of anders, kan dit heftig voor je zijn. Mijn ondersteuning helpt je door dit ingrijpende proces heen te gaan om tot aanvaarding te komen van wat is.

Wanneer je met een groot verlies te maken hebt, kan dit een enorme impact op je hebben. Je leven is niet meer hetzelfde en je kunt er zelf ook door veranderen. Er vindt een interne verschuiving plaats wat niet iedereen begrijpt. Alles komt in een ander licht te staan. Wat voorheen belangrijk voor je was, kan van waarde veranderd zijn. De wereld gaat door, maar voor jou staat de tijd op dat moment stil. Wat niet zomaar is...je hebt tijd nodig om te verwerken en te leren omgaan met gemis en leegte. Net als de golven komen emoties omhoog en gaan weer. Een natuurlijk proces wat overweldigend voor je kan zijn.

Een rouwproces kost energie. Ook kan het een eenzaam proces zijn omdat alleen jij je kunt voelen zoals jij je voelt…

Ieder mens rouwt op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Bij rouwen kan het fijn zijn om een klankbord te hebben, iemand die begrijpt en weet door welk proces jij heen gaat. Die je steunt en je kan geruststellen dat de gevoelens die je hebt, erbij horen en er mogen zijn. Dan ben je echt aan het verwerken en dat is nodig om te helen en te wennen aan een veranderde situatie zodat je daar uiteindelijk vrede mee hebt.

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Vul het formulier in voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek: solve-it.coach/vrijblijvend-gesprek/  (staat ook op mijn website)

 

Over Solve !t Counseling & Coaching

Mijn naam is Annette Oppenberg, geboren in 1966 en liefhebbende moeder van 3 volwassen kinderen en een bonuskind. Ik woon in Voorhout, waar ik ook mijn praktijk aan huis heb.

In 2014 heb ik mijn HBO-opleiding tot Integratieve Counselor Coach afgerond. Als coach begeleid ik vooral in praktische zin, als counselor ga ik dieper in op wat er speelt. Ik ben de begeleidingsdeskundige, jij bent de ervaringsdeskundige. Jij weet diep van binnen hoe het zit, kan er alleen niet altijd bij of er zelf uitkomen.

Doordat ik het nodige heb meegemaakt, zoals de dood van mijn babyzusje, de scheiding van mijn ouders, na 20 jaar mijn eigen scheiding en in 2015 de zelfdoding van mijn geliefde middelste broer, ben ik ook ervaringsdeskundige.

Inleving, begrip en ruimte geven aan wat er is, of wat nog ontdekt mag worden, vind ik van cruciaal belang vind om succesvol te zijn. Ieder heeft zijn eigen pad te bewandelen, heeft zijn eigen tempo. Respect hebben voor jouw eigen manier van ont-wikkelen staat voorop.

Vroeger benaderde ik veel vanuit mijn hoofd, controle hebben en houden was belangrijk voor mij. Ik heb geleerd mezelf en het leven te omarmen, ook als ik het moeilijk heb. Nu voel ik dat ik lééf, is mijn leven eenvoudiger en puurder geworden. Dit gun ik jou ook!

Ik heb me aangesloten bij Bewust Bollenstreek omdat ik geloof in de kracht van bewustwording. Hoe beter jij jezelf kent, hoe meer jij keuzes maakt dicht bij jezelf en vanuit je hart.

 


Solve !t Counseling & Coaching

Annette Oppenberg-Buijsman

Bergamolaan 11
2215 TH Voorhout

Rouwverwerking - omgaan met verlies