Rouwverwerking - omgaan met verlies

Solve !t Counseling & Coaching
Voorhout

Wanneer je rouwt om het verlies van een geliefd persoon, je relatie, je baan of bv. je gezondheid, kan dit erg heftig voor je zijn. Ondersteuning helpt je door dit ingrijpende proces heen te gaan om uiteindelijk tot aanvaarding te komen van wat is.

Een ingrijpend verlies brengt verandering in je leven. Alles komt in een ander licht te staan. De wereld gaat gewoon door, echter voor jou staat de tijd stil. Wat niet zomaar is…je hebt tijd nodig om dit verlies te verwerken. Om te leren omgaan met het gemis en de ontstane leegte. Daarnaast onderga je allerlei bijbehorende emoties die vergelijkbaar zijn met golven. Een emotie komt op, breekt op het hoogtepunt en vloeit daarna weer weg. Hoewel dit een natuurlijk proces is, kan het overweldigend aanvoelen. Helemaal als je nog ander onverwerkt verdriet hebt wat nu ook opspeelt.

Rouwen kost energie. En het kan een eenzaam proces zijn omdat alleen jij je kunt voelen zoals jij je voelt…waar niet altijd begrip voor is. Het is belangrijk om nu extra goed voor jezelf te zorgen!

Ieder mens rouwt op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. En ieder mens heeft de kracht om het aan te kunnen. Niettemin kan het je helpen om in dit heftige proces een klankbord te hebben. Ik begrijp je en weet als (ervarings)deskundige door welke verschillende fases je heen gaat. Als coach ondersteun en begeleid ik je hierin en help ik je met de emoties om te gaan die erbij horen. Als dit je wens is biedt de verwerking ook een ingang om jezelf op een dieper niveau te ontmoeten en lief te hebben.

Heb je behoefte aan begeleiding en steun? Mail, app of bel me. Ik neem z.s.m. contact met je op.

 

Over Solve !t Counseling & Coaching

Mijn naam is Annette Oppenberg, geboren in 1966 en liefhebbende moeder van 3 volwassen kinderen en een bonuskind. Ik woon in Voorhout, waar ik ook mijn praktijk aan huis heb.

In 2014 heb ik mijn HBO-opleiding tot Integratieve Counselor Coach afgerond. Als coach begeleid ik vooral in praktische zin, als counselor ga ik dieper in op wat er speelt. Ik ben de begeleidingsdeskundige, jij bent de ervaringsdeskundige. Jij weet diep van binnen hoe het zit, kan er alleen niet altijd bij of er zelf uitkomen.

Doordat ik het nodige heb meegemaakt, zoals de weggestopte dood van mijn babyzusje, de uiteindelijke scheiding van mijn ouders, mijn eigen scheiding en in 2015 de onverwachte zelfdoding van mijn geliefde middelste broer, ben ik ook ervaringsdeskundige.

Inleving, begrip en ruimte geven aan wat er is, of wat nog ontdekt mag worden, vind ik van cruciaal belang vind om succesvol te zijn. Ieder heeft zijn eigen pad te bewandelen, heeft zijn eigen tempo. Respect hebben voor jouw eigen manier van ont-wikkelen staat voorop.

Vroeger benaderde ik veel vanuit mijn hoofd, controle hebben en houden was belangrijk voor mij. Ik heb geleerd mezelf en het leven te omarmen, ook als ik het moeilijk heb. Nu voel ik dat ik lééf, is mijn leven eenvoudiger en puurder geworden. Dit gun ik jou ook!

Ik heb me aangesloten bij Bewust Bollenstreek omdat ik geloof in de kracht van bewustwording. Hoe beter jij jezelf kent, hoe meer jij keuzes maakt dicht bij jezelf en vanuit je hart.

 


Solve !t Counseling & Coaching

Annette Oppenberg-Buijsman

Bergamolaan 11
2215 TH Voorhout

Rouwverwerking - omgaan met verlies