Omgaan met Verlies. Hoe doe je dat?

Ik zing mijn eigen lied Verliesverwerking - Annette Oppenberg
Voorhout

Wanneer je rouwt om het verlies van een geliefd persoon, je relatie, je baan of bv. je gezondheid, kan dit heftig voor je zijn. Ondersteuning helpt je door dit ingrijpende proces heen te gaan om uiteindelijk tot aanvaarding te komen van wat is.

Een ingrijpend verlies verandert je leven. Als je een dierbare hebt verloren, waardeer je wat iemand zo speciaal maakte. Welk gevoel die persoon je gaf. Het kan een hard gelag zijn. Leren omgaan met het gemis, met leegte. Er wordt van je gevraagd om los te laten terwijl je vast wilt blijven houden...aan wat was.

Kun je zijn met wat er nu is? Juist nu je een geliefde hebt verloren? Je gezondheid? Je werk of anders? Om daarin jezelf te vinden. Om te ervaren hoe veerkrachtig je kunt zijn. Hoe intens alles aanvoelt. Door het verlies en wat dit met je doet, wordt je uitgenodigd om het leven VOL te ervaren. Je overgeven aan verdriet, wanhoop, machteloosheid en boosheid. Maar ook het voelen van vreugde, verwondering en dankbaarheid!

Het leven vraagt om overgave. Als we niet volgens onze ware natuur leven, raken we in de war. Ons denken wil controle houden. Het moet gaan zoals we willen. Er is dan geen ruimte meer voor het ont-staan. Voor creatie en spontaniteit. Zo raak je uiteindelijk uitgeblust, opgebrand of verlies je je bezieling. 

Een ingrijpend verlies, hoe naar ook, schudt je wakker! Het is een uitnodiging om opnieuw te beginnen. Wie ben ik zonder dit alles? Wat is mijn diepste verlangen? Hoe wil ik echt leven? 

Annette is levenscoach èn ervaringsdeskundige op het gebied van Zelfliefde en Verliesverwerking. Heb je behoefte aan ondersteuning en wil je ondervinden welk verlangen je hebt? Een vrijblijvend gesprek is mogelijk! Bel of mail je me?

 

Over Ik zing mijn eigen lied Verliesverwerking - Annette Oppenberg


Annette Oppenberg is levenscoach en heeft haar praktijk Ik zing mijn eigen lied ♬ in Voorhout. Ze begeleidt mensen van vastlopen naar bevrijding, van denken (hoofd) naar voelen (hart), van zelfafwijzing naar zelfliefde, van angst naar vertrouwen. Door alles los te laten wat niet van jou is, ga je terug naar je ware natuur. Daarnaast geeft ze wandelsessies in de natuur, workshops over Basisbehoeften en begeleidt ze binnenkort een Cirkel Omgaan met verlies.

Verlies loopt als een rode draad door haar leven. Ze heeft dierbaren verloren, haar ontvankelijkheid verloren, haar stem verloren, haar glans verloren en uiteindelijk haarzelf verloren. In dit vastlopen heeft ze kunnen ontwaken om te kiezen voor Liefde. Liefde heelt, verbindt, begrijpt en verwarmt. Vanuit deze natuurlijke bedding ondersteunt ze ook bij Verliesverwerking waarbij pijn een uitnodiging is om nog meer van jezelf te houden en te mogen rouwen op jouw manier.

Annette is gelukkig getrouwd, moeder van Sven (29), Bjorn (27) en Pip (21) en bonusmoeder van Delano (19). Het is haar missie om mensen aan te moedigen om voor zichzelf te kiezen door denk-en gedragspatronen te doorbreken. Om mee te geven dat je altijd een keuze hebt ook al voelt het niet zo. Dat we vrij zijn om ons eigen lied te zingen!

 

  


Ik zing mijn eigen lied Coaching

Annette Oppenberg

Bergamolaan 11
2215 TH Voorhout

Omgaan met Verlies. Hoe doe je dat?