Begeleiding & Ondersteuning bij Verlies

Ik zing mijn eigen lied / Annette Oppenberg
Voorhout

Een verlies verwerk je het beste op jouw eigen manier. Jij kent jezelf als geen ander en weet precies wat je nodig hebt als je goed afstemt op jezelf. Heb je hier moeite mee? Ik begeleid en ondersteun je in jouw natuurlijke verwerkingsproces.

Verlies heeft een impact op je. Het verliezen van een dierbare laat een lege plek achter. Het doet pijn om een geliefd persoon of huisdier te moeten missen. Je kunt ook iets kwijtraken waar je grote waarde aan hecht. Dit kan je gezondheid zijn, je werk, je thuis, een vriendschap, je kind uit huis of iets anders. Een verlies gooit je terug op jezelf. Als je omstandigheden veranderen, hoe ga je daarmee om? Hoe ga je met jezelf om?

In onze cultuur vinden wij heftige emoties en gevoelens bij rouw en verlies vaak lastig. We neigen om snel door te willen gaan. Generaties lang hebben we meegekregen dat we flink moeten zijn terwijl rouwverwerking juist om verzachting vraagt. Ons lichaam weet hoe het verlies verwerken moet. Het heeft hiervoor rust nodig, liefdevolle aandacht, begrip en erkenning van jezelf.

Soms weet je echter niet hoe je met alle heftigheid om moet gaan. Als (ervarings)deskundige begeleid ik anderen met een verlies. Ik bied steun, begrip, warmte en geborgenheid, bemoediging zodat jij op jouw EIGEN natuurlijke manier het verlies verwerkt. 

Wil je vrijblijvend kennismaken? Ervaren of je bij mij op de juiste plek bent? Geef je op via het aanvraagformulier. Ik neem contact met je op.

Over mezelf:

In mijn leven heb ik met vele vormen van verlies ervaren. Het heftigst was de onverwachte zelfdoding van mijn broer in 2015. De weg erdoorheen vraagt liefdevolle zelfzorg. Ook al dragen we het zelf, we hoeven het niet alleen te doen!

Over Ik zing mijn eigen lied / Annette Oppenberg

Mijn naam is Annette Oppenberg. Ik ben een ervaren levenscoach, mijn praktijk in Voorhout heet Ik zing mijn eigen lied. De opleiding tot CounselorCoach heb ik met succes afgerond aan de Nederlandse Academie voor Integratieve Psychotherapie in Amsterdam.

Mijn expertise is het begeleiden van jongeren en volwassenen met een laag zelfbeeld, die moeite hebben zichzelf als volwaardig te zien. Daarmee ook gelijkwaardig te zijn aan anderen. Ik bied coaching op maat aan waarmee vormen van zelfafwijzing worden getransformeerd in zelfliefde.

Tevens ben ik ook een ervaringsdeskundige. Als kind en met name als tiener was ik onderhevig aan allerlei vormen van afwijzing en werd ik kleingehouden. Erna volgde een lange tijd waarin ik mezelf als niet genoeg zag. Onzeker over alles wat ik deed, zocht ik houvast buiten mezelf. Ik raakte mezelf hierdoor uiteindelijk kwijt en zakte weg in een diepe depressie.

Achteraf gezien was dit het beste wat mij had kunnen overkomen. Deze zware periode heb ik gebruikt om mezelf te hervinden, persoonlijk en beroepsmatig te groeien. Mijn leven is puur, sprankelend, liefdevol én boeiend geworden omdat ik mezelf alle ruimte geef om mijn eigen lied te zingen. 

 

 

 

 

 

  


Ik zing mijn eigen lied - coaching Zelfliefde

Annette Oppenberg

Bergamolaan 11
2215 TH Voorhout

Begeleiding & Ondersteuning bij Verlies