Relatie- en Gezinstherapie (EFT therapeut)

Praktijk MenS in Relatie / A4 Gezinstherapie / Praktijk Marja Kr
Lisse

MenS is de praktijknaam van Marja Krieger (praktijkmarjakrieger) en Trudy van der Helm (A4gezinstherapie). MenS staat voor Mediation en Systeemtherapie (Relatie- en gezinstherapie). Wij zijn opgeleid in de EFT relatietherapie (EFT)

Systeemtherapie is een vorm van psychotherapie en psychosociale therapie. Systeemtherapeuten zijn opgeleid in 2 stromingen: de relatietherapie en de gezinstherapie.

Als systeemtherapeut kijken we naar het gezin als systeem. Dat wil zeggen dat de gezinsleden op een bepaalde manier met elkaar omgaan, elkaar beïnvloeden, met elkaar communiceren en dingen van elkaar verwachten; er zijn patronen ontstaan binnen een gezin waar eenieder zich aan (moet) houden. Als er problemen ontstaan in een gezin, tussen ouders en kind(eren) of tussen ouders onderling is het belangrijk om deze patronen te ontrafelen. Te onderzoeken hoe deze problemen in het gezin ontstaan zijn, hoe ze in stand gehouden worden en, het belangrijkste, hoe de problemen gezamenlijk weer opgelost kunnen worden en in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Het doel van de therapie is om naast inzicht te verkrijgen, verandering te bewerkstelligen van patronen die met uw klachten verband houden. Binnen de therapie is het echter van belang om niet alleen het gedrag te bespreken, maar ook de emotie die met het bovenstaande gepaard gaat.

wij maken hierbij gebruik van o.a. emotiegerichte technieken die toegepast worden binnen de Emotionally Focused Therapy. Bezoek de website om een indruk te krijgen: eft.

Over Praktijk MenS in Relatie / A4 Gezinstherapie / Praktijk Marja Kr

Trudy en Marja zijn beiden Relatie- en Gezinstherapeut ( NVRG= Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie);  gevorderd en geregistreerd therapeut in EFT (=Emotionally Focused Therapy voor zowel stellen als individuen);

Marja is daarnaast (basis)therapeute Schematherapie en supervisor voor de NVRG.

Trudy is ernaast mediator voor gezinsproblemen.

Wij beiden hebben veel ervaring met stellen, gezinnen en jongeren. Veel ervaring opgedaan in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ).

Regelmatig geven wij samen de relatiecursus HOUD ME VAST. Kijk hiervoor op onze sites of op onze facebookpagina: smediationensysteemtherapie

 


Praktijk MenS in Relatie / A4 Gezinstherapie

Trudy van der Helm

Nassaustraat 3
2161 RJ Lisse

Lid van beroepsvereniging

Relatie- en Gezinstherapie (EFT therapeut)