Zhineng Qigong

ConnyBeter
Hillegom

Zhineng Qigong is een bewegingsleer waarmee je actief en preventief werkt aan een gezond lichaam en kalme geest. Zhineng Qigong is voor iedereen toegankelijk, de oefeningen zijn rustig, eenvoudig en snel te leren.

MINDFULNESS IN BEWEGING

Zhineng Qigong wordt ook wel beschouwd als meditatie in beweging. De rustige en eenvoudige bewegingen maken het lichaam los en ontspannen en de geest rustig en kalm. Door met de aandacht bij de oefening te blijven, is er geen plaats voor afleidende gedachten. 

Zhineng Qigong is zeer toegankelijk, jong of oud, lenig of stijf, gezond of ziek, iedereen kan Zhineng Qigong beoefenen. Ook bij een blessure of klacht, kun je souplesse opbouwen. De oefeningen maken de gewrichten soepel, versterken de spieren, laten de energie stromen door lichaam en organen, verbeteren het evenwicht en de coördinatie.

De bewegingen worden uitgesproken en voorgedaan, samen voeren we ze uit. Door te doen en herhalen leer je ze vanzelf. Kun je iets tijdelijk deels of niet nadoen dan is er een eenvoudigere vorm. Je staat in een ontspannen houding, is dat even te zwaar dan ga je lekker zitten. Je doet dat wat je kunt en dat is goed genoeg. Het gaat om het verbeteren van jouw gezondheid, zonder iets te forceren. 

Je kunt vrijblijvend deelnemen aan een gratis proefles (check de agenda) om het te ervaren.  

Ben je enthousiast geworden en wil je je gezondheid verbeteren met Zhineng Qigong? Dan kun je starten met de introductiecursus van 6 lessen. Heb je al Zhineng Qigong ervaring, dan kun je meedoen met de vervolglessen.  

Elke les duurt 1 uur, een kwartier voor aanvang staat er thee klaar. De lesruimte bevindt zich op de eerste verdieping, er is geen lift. 

Over ConnyBeter

Vanuit nieuwsgierigheid verdiep ik me al ruim 15 jaar in lichamelijk en geestelijk welzijn. 

Van lieverlee ontstond de wens om mensen vanuit een eigen praktijk te helpen om hun gezondheid actief en preventief te verbeteren. Om dat op een verantwoorde wijze te doen, heb ik, naast de vakopleidingen Quantum Coach en Zhineng Qigong, de Medische en Psychosociale Basisopleidingen afgerond.  Door alles eerst zelf te ervaren sta ik voor 100% achter wat ik doe. Daardoor kan ik jou helpen om je beter te voelen, zowel fysiek, emotioneel als mentaal, jij houdt altijd de regie!

Quantum Coaching en Zhineng Qigong gaan beiden uit van het zelfgenezende vermogen van de mens en ontspanning.  Zhineng Qigong is voor mij de ideale combinatie tussen fysiek bewegen én rust voor de geest. Ik ben zelf nogal een stijve hark, maar ben inmiddels heel veel soepeler en bewuster geworden. Mijn behandelingen en lessen zijn 'down to earth'. 


ConnyBeter

Conny Klein Schiphorst

Satellietbaan 33
2181 MG Hillegom

Zhineng Qigong