Slow Sports: genieten én ontspannen bewegen!

De Groene Leefstijlcoach
Noordwijk

Ervaar je ook een drempel om te gaan sporten? Ga mee met Slow Sports. Slow Sports maakt het leuk!

Slow Sports staat voor genieten én ontspannen bewegen. Plezier is belangrijk bij Slow Sports. Slow Sports is een veelzijdige training waar iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen. Er wordt veel gewandeld. Er wordt echter ook gewerkt aan de opbouw van je conditie, spierkracht en lenigheid. De lessen worden op zo’n manier vormgegeven dat er geen enorme drang achter zit om op een (te) hoog niveau te presteren. Belangrijk is het om op jouw eigen manier mee te kunnen doen. Alleen dan haal je er voor jouw de gewenste effecten uit.

De groepen zijn maximaal 10 deelnermers groot. Van belang is dat je als deelnemer minimaal 2.5 kilometer zelfstandig moet kunnen lopen. De lessen vinden buiten plaats. Het buitenzijn in de mooie natuur maakt het een hele fijne manier om ontspannen te bewegen!

Slow Sports is een concept bedacht door Désirée Smits, zij is leefstijlcoach en docent beweging en gedrag. Zij zag dat voor veel mensen de drempel tot sporten hoog was. Zij besloot zelf een concept op te zetten om die drempel lager te maken. Met succes! 

Ook voor mensen met gezondheidsproblemen die weer willen gaan of willen blijven bewegen is Slow Sports geschikt!

Over De Groene Leefstijlcoach

Hallo, mijn naam is Lia Meerkerk. Samen met mijn man woon ik met veel plezier in Noordwijk.

Als verpleegkundig specialist heb ik jarenlang gewerkt in het ziekenhuis. Maar ik realiseerde me dat ik me meer bezig wilde gaan houden met hoe mensen gezond kunnen blijven of een gezonder leven kunnen nastreven. Ik zag soms prachtige voorbeelden van mensen die kleine veranderingen in hun leefstijl aanbrachten en zo een heel ander leven gingen leiden. Die kleine aanpassingen konden al hele grote positieve veranderingen geven. Niet alleen lichamelijk maar ook mentaal: mensen werden zelfverzekerder en positiever! Dit inspireerde mij zo, dat ik besloot dat ik me ook wilde gaan inzetten voor een gezonde leefstijl. Door samen met mensen te kijken hoe ook zij een gezonder leven kunnen nastreven.

Bewegen in de buitenlucht in de natuur is mijn levensmotto. Dit ga ik dan ook inzetten in mijn praktijk. De buitenlucht en de natuur levert altijd wat op. Al is het maar een fris hoofd! De leefstijlbegeleiding zal buiten plaatsvinden en daarnaast ga ik laagdrempelig sportsessies aanbieden: Slow Sports. Ook zal ik bosbaden/ stiltewandelingen aanbieden. Om ook het hoofd complete rust te kunnen geven!

Ik ben iemand die zich wil inzetten voor een langdurige verbetering van gezondheid. Ik geloof niet in een quick fix. En gezondheid gericht op alle aspecten. Maar vooral gericht op het ervaren van een positieve gezondheid en een positieve mindset!


De Groene Leefstijlcoach

Lia Meerkerk

Kerkhofpad 41
2201 LA Noordwijk

Lid van beroepsvereniging

Slow Sports: genieten én ontspannen bewegen!