Slow Sports: genieten én ontspannen bewegen!

De Groene Leefstijlcoach
Noordwijk

Ervaar je ook een drempel om te gaan sporten? Ga mee met Slow Sports. Slow Sports maakt het leuk!

Slow Sports staat voor genieten én ontspannen bewegen. Plezier is belangrijk bij Slow Sports. Slow Sports is een veelzijdige training waar iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen. Er wordt veel gewandeld. Er wordt echter ook gewerkt aan de opbouw van je conditie, spierkracht en lenigheid. De lessen worden op zo’n manier vormgegeven dat er geen enorme drang achter zit om op een (te) hoog niveau te presteren. Belangrijk is het om op jouw eigen manier mee te kunnen doen. Alleen dan haal je er voor jouw de gewenste effecten uit.

De groepen zijn maximaal 10 deelnermers groot. Van belang is dat je als deelnemer minimaal 2.5 kilometer zelfstandig moet kunnen lopen. De lessen vinden buiten plaats. Het buitenzijn in de mooie natuur maakt het een hele fijne manier om ontspannen te bewegen!

Slow Sports is een concept bedacht door Désirée Smits, zij is leefstijlcoach en docent beweging en gedrag. Zij zag dat voor veel mensen de drempel tot sporten hoog was. Zij besloot zelf een concept op te zetten om die drempel lager te maken. Met succes! 

Ook voor mensen met gezondheidsproblemen die weer willen gaan of willen blijven bewegen is Slow Sports geschikt!

Over De Groene Leefstijlcoach

Hallo, mijn naam is Lia Meerkerk. Samen met mijn man woon ik met veel plezier in Noordwijk.

Als verpleegkundig specialist heb ik vele jaren in het ziekenhuis gewerkt en daar heb ik gezien hoe chronische stress kan leiden tot tal van gezondheidsproblemen. Ik heb prachtige voorbeelden gezien van mensen die kleine veranderingen in hun leven hebben aangebracht en daardoor een compleet ander leven zijn gaan leiden. Zelfs kleine aanpassingen kunnen al grote positieve veranderingen teweegbrengen, zowel fysiek als mentaal. Deze ervaring heeft mij geïnspireerd en ik wil nu ook een bijdrage leveren aan een gezonde levensstijl. Mijn doel is om mensen die veel stress ervaren in de huidige maatschappij te begeleiden naar een slow living levensstijl.

Bewegen in de buitenlucht, omringd door de natuur, is mijn persoonlijke motto. Dit zal dan ook de basis vormen van mijn praktijk. Buitenlucht en natuur leveren altijd iets op. De leefstijlbegeleiding die ik bied, zal plaatsvinden in de buitenlucht. Daarnaast zal ik laagdrempelige sportactiviteiten aanbieden, genaamd Slow Sports. Bovendien zal ik ook bosbaden en stiltewandelingen aanbieden, zodat mensen volledig tot rust kunnen komen.

Ik ben iemand die zich inzet voor langdurige verbetering van de gezondheid. Ik geloof niet in snelle oplossingen, maar in gezondheid die zich richt op alle aspecten van het leven. Het gaat vooral om het ervaren van een positieve gezondheid en een positieve mindset!


De Groene Leefstijlcoach

Lia Meerkerk

Kerkhofpad 41
2201 LA Noordwijk

Lid van beroepsvereniging

Slow Sports: genieten én ontspannen bewegen!