Herberg Welgelegen | Een social enterprise waar zorg en horeca naast elkaar bestaan.

Herberg Welgelegen
Valkenburg

Herberg Welgelegen | Waar professionele zorg en horeca samenkomen. Waar niemand buitenspel wordt gezet, maar in zijn kracht. Waar gemeenschap en zorg zich weer verbinden. Maatschappelijk en duurzaam betrokken. Met verantwoording voor mens en wereld.

Zorg | Onze Herberg biedt dagbesteding aan ouderen met geheugenklachten en (jong)volwassenen voor wie een plek op de reguliere arbeidsmarkt niet zo vanzelfsprekend is. Kleinschalig en ongedwongen. Met aandacht, liefde en tijd. 

Hotel | Ons gastenboek spreekt inmiddels vele talen. Van toevallige passant, tot rustzoeker. Van zakelijke gast tot toerist. Een huis waar de waard zijn gasten kent. Onze kamers ruim en smaakvol ingericht. U vindt er rust en een heerlijk royaal bed. De torenkamer iets voor u? Met een schitterende doorkijk op de mooie Rijn. Dit geldt overigens ook voor ons kapelletje. Speciaal ingericht voor wie op zoek is naar verstilling. Dit maakt onze Herberg ook uitermate geschikt voor het organiseren van retraiteweekenden. Of voor wie zich wil bezinnen op levensvragen.

Vergaderen | Hotel en vergaderlocatie worden professioneel vormgegeven en geven zo direct bestaansrecht aan de Herberg. Een unieke plek voor uw heisessie, enkel of -meerdaagse vergaderbijeenkomst; boek onze Herberg voor u alleen!

Vieren | Uw verjaardag, jubileum, een trouwerij? Maak gebruik van ons prachtige huis! Meer uw huwelijksbootje letterlijk bij ons aan of hang de slingers op voor uw 50ste verjaardag. En u kunt ook nog blijven slapen. Heerlijk toch. Met (maximaal) 18 personen krijgt u onze Herberg zelfs geheel tot eigen beschikking.

Non-profit | Inkomsten die voortkomen uit onze commerciele activteiten vloeien direct weer terug in de zorg. Uw verblijf laat daarmee zóveel meer achter dan alleen uw aanwezigheid.

Over Martin Noort - bedrijfsleider

Herberg Welgelegen biedt vijf dagen per week dagbesteding aan ouderen met o.a. beginnende klachten van dementie. Daarnaast beschikt de Herberg over een speciale keukenbrigade. Een unieke groep van (jong)volwassenen met een zgn. afstand tot de arbeidsmarkt. In onze Herberg vinden zij een (werk)plek met ruimte en tijd voor ontwikkeling van hun talent. Dit alles binnen de veilige grens van hun persoonlijke (zorg)behoefte. 

Zorg is onze kernactiviteit. Inkomsten genereren wij uit commerciële activiteiten die wij professioneel, maar vooral gedreven inhoud geven. Onze Herberg is een social enterprise waar zorg en ondernemen naast elkaar bestaan. Waar we niet alleen drómen van vernieuwing, maar onszelf blijvend activeren. Gastvrijheid als ons grootste goed, klantgericht; een huis van kwaliteit.

Een social enterprise, waar zorg en horeca naast elkaar bestaan. Ons huis een herberg, maatschappelijk en duurzaam verbonden. Aan mens en wereld. 


Herberg Welgelegen

't Boonrak 21
2235 ED Valkenburg

Herberg Welgelegen | Een social enterprise waar zorg en horeca naast elkaar bestaan.