Wij helpen volwassenen, jongeren en kinderen hun balans, eigen kracht en vrijheid weer terug te vind

Vivamente
Lisse

In een veilige omgeving helpen wij volwassenen, jongeren en kinderen hun balans, eigen kracht en vrijheid weer terug te vinden. Dit kan door middel van psychologische hulpverlening, maar ook door coaching. 

Vivamente is afgeleid van het Italiaanse woord 'vivacemente', wat 'levendig' betekent.

"Het woord 'levendig' heb ik gekozen omdat de meeste mensen die zich aanmelden bij onze praktijk vastgelopen zijn en zich niet meer 'levend' voelen, maar puur aan het overleven zijn. Ze komen de dag door vanuit allerlei overlevingsmechanismen, opereren op de automatische piloot, maar voelen geen verbinding meer met hun hart en gevoel. Ons doel is dan ook om hulp te verlenen aan volwassenen, jongeren en kinderen opdat ze het gevoel van leven weer terugkrijgen ongeacht de omstandigheden waarin ze verkeren."

 

In een veilige omgeving helpen wij volwassenen, jongeren en kinderen hun balans, eigen kracht en vrijheid weer terug te vinden. Dit kan door middel van psychologische hulpverlening, maar ook door coaching.

 
We helpen ondermeer mensen met onderstaande hulpvragen:

  •  Ik wil weer tot rust kunnen komen, grip krijgen op mijn leven en balans ervaren.
  • Ik wil meer leven vanuit mijn eigen essentie: wie ben ik en hoe wil ik mijn leven vormgeven.
  • Ik zou me minder verdrietig en neerslachtig willen voelen.
  • Ik wil niet langer belemmerd worden door angsten die ik ervaar.
  • Ik wil gebeurtenissen die veel impact op mij hebben gehad verwerken, zodat ze mijn dagelijks leven niet  langer beïnvloeden.
  • Ik zou meer waardering voor mezelf willen ervaren en groeien in mijn zelfvertrouwen.
  • Ik wil leren opkomen voor mezelf en leren ‘nee’ zeggen.
  • Ik wil hulp bij vragen die ik heb over mijn seksuele geaardheid en handvatten bij het delen van mijn geaardheid aan familie, vrienden en collega's.
  • Ik zou de verlieservaring die ik heb meegemaakt een plek willen geven en om leren gaan met de gevolgen.

 

Over Vivamente

'Het inspireert mij wanneer mensen na een eerste gesprek al voelen dat ze in beweging zijn.'
 

Het leven is dynamisch. We zijn altijd in beweging. Elke stagnatie op welk gebied dan ook, belemmert de natuurlijke stroom van leven. Mijn missie is om mensen die vastgelopen zijn weer in beweging te krijgen zodat zij zich weer levendig voelen en verder kunnen op hun levenspad.
Soms doe ik dat letterlijk, door het lichaam er bij te betrekken. Het lichaam weet vaak beter dan de geest waar blokkades zitten en hoe deze op te lossen.
Daarnaast ga ik altijd uit van het zelfgenezend vermogen en help mensen om hun eigen kracht en balans weer terug te vinden. Het liefst help ik de ander weer te leren leven in plaats van te overleven. Het inspireert mij wanneer mensen na een eerste gesprek al voelen dat ze in beweging zijn.


Mijn opleidingen en ervaring:

Opleiding: Klinische kinder- en jeugdpsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, postdoctorale opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog bij De RINO in Amsterdam.
Werkervaring: RIAGG, Jeugd-RIAGG Noord Holland Zuid.

Sinds 2005 vrijgevestigd psycholoog in Praktijk voor Psychologie & Coaching.


Vivamente

Michaela Brouwer

Oranjelaan 96-b-3
2161KH Lisse

Lid van beroepsvereniging

Wij helpen volwassenen, jongeren en kinderen hun balans, eigen kracht en vrijheid weer terug te vind