Zhineng Qigong

Alles is hier welkom
Noordwijkerhout

Wil je met meer rust en energie in het leven staan, kom dan kennis maken met deze eenvoudige en langzame Chinese bewegingsleer. 

Zhineng Qigong is een eenvoudige en langzame Chinese bewegingsleer en levenswijze en staat aan de basis van Tai Chi. Letterlijk betekent Zhineng Qigong het volgende:
Zhi staat voor wijsheid;
Neng staat voor mogelijkheden;
Qi (Chi) staat voor energie;
Gong (Kung) staat voor oefening.
Zhineng Qigong wordt over de hele wereld beoefend. Deze Qigong-vorm is bekend en geliefd vanwege het krachtige effect op de gezondheid. De eenvoudige, sierlijke oefeningen stimuleren de levensenergie en maken dat je ontspannen in het leven staat. Met rust in je hoofd kun je de regie nemen over je leven; fysiek, emotioneel, mentaal en sociaal. 


Tijd: woensdagavond vanaf 19.30 
Locatie: Centrum Healjezelf, Herenweg 416 Noordwijkerhout
Prijs: tien euro; voor tien keer negentig euro
Daarnaast geef ik instructie aan individuele mensen en groepen, tarieven zijn in overleg.
De door mij gevolgde opleiding is KTNO gecertificeerd:

sktno/opleider/chi-neng-instituut/
Zie verder de vermelding op de website:

schineng/onze-instructeurs/

Over Alles is hier welkom

Een korte biografie als ervaringsdeskundige, geestelijk verzorger, coach en therapeut.
Een lange reis heb ik afgelegd om de rust te vinden in mezelf en ik wens jou te ondersteunen om het geluk en de rust in jezelf te hervinden. Ik ben geboren met een aangeboren aandoening. Hoewel mijn ouders dachten dat ik binnen afzienbare tijd dood zou gaan streed ik om een volwaardig bestaan. Tot in mijn puberteit heb ik meer dan twintig operaties ondergaan in vijf verschillende ziekenhuizen. Daarna ging het mis, ik voelde me minderwaardig en mislukt met school, studie en werk. Niet veel later begon het gebruik van drank en drugs. Na jaren kreeg ik het besef hieraan iets te willen doen. De eerste kennismaking met bio-energetica volgde. Later volgden wekelijkse gesprekken met een psychiater. Medicatie weigerde ik te nemen want er moesten andere manieren zijn.Ik ben lichaamswerk gaan doen, dynamische meditaties bij Osho, bio-energetica en rebirthing sessies waren mijn redding.  Nadat ik veel emotionele lading kwijt was, kwam ik meer tot rust en kon ik meer aanschouwen en meer naar binnen keren. Ik mediteerde bij een boeddhistisch genootschap, volgde retraites in kloosters in binnen- en buitenland bij Dominicanen, Benedictijnen en de Broeders en Zusters van Jeruzalem. Ik kwam als pastor in contact met levensvragen van jongeren en ouderen. Ik begeleidde mensen in acceptatie van het leven waarbij ook verlies en rouw en dankbaarheid en liefde een plaats kregen.Een elfdaagse zitmeditatie gaf me uiteindelijk rust en heeft mij op grond van eerdere inzichten geleerd alles onder ogen te zien en te zijn met wat is. Deze meditatie in stilte en gewaarwording betekende voor mij een reis door de donkere nacht van de ziel; zoals Johannes van het Kruis, de middeleeuwse mysticus het uitdrukte. Ik verwerkte mijn oude trauma’s en kwam terug op aarde. Deze ervaring gaf mij de levenservaring, mede door de opleiding tot non-duaal therapeut, dat alles welkom is vanuit de eenheid van het hart.

Hiernaast ben ik docent Zhineng Qigong; een eenvoudige, langzame, en daardoor diepgaande Chinese bewegingsleer.

Na deze lange weg wens ik iedereen het geluk te leven vanuit het hart, voor jezelf en voor anderen en als jij dat wilt en het moment geschikt is kan ik je op dit pad begeleiden.


Alles is hier welkom

Johannes Belt

Nachtegaalstraat 26
2211 KJ Noordwijkerhout

Lid van beroepsvereniging

Zhineng Qigong