Hirudo / Bloedzuigertherapie

Bio balans
Noordwijkerhout

Ooit wel eens van Hirudotherapie gehoord? Misschien wel als ik zeg dat we het over bloedzuigertherapie hebben?. Hirudo is een therapie waarbij medicinale bloedzuigers worden geplaatst op gekwetste gebieden van het menselijk en dierlijk lichaam.

De Hirudo medicinales worden speciaal geïmporteerd en gekweekt door een gecertificeerde kwekerij in Biebertal (Duitsland). De bloedzuiger is een officieel medisch product. Zij brengen geen ziektes over, ze zijn kiem en bacterievrij. Ze mogen maar 1 keer worden gebruikt (zo bepaalt de Duits/Europese wetgeving).

Het zijn een soort kleine biologische apotheekjes. Ze spuiten gemiddeld 100 verschillende werkzame stoffen in via het speeksel. Deze niet door de farmacie na te maken combinatie van stoffen werkt genezend. De stoffen werken pijnstillend en licht bloedverdunnend, hormoon regulerend, ontstekingsremmend, antibacterieel, gewrichtssmerend, bloeddrukverlagend, vaatverwijdend, ze verbeteren de doorbloeding, de lymfatische doorstroming en stimuleren het immuunsysteem. 

Zodra een bloedzuiger toehapt zal er eerst een lichte niet-pijnlijke beet opgemerkt worden, waarna de bloedzuiger binnen luttele seconden stoffen vrijlaat die gevoel op lokaal niveau uitschakelen, daardoor voelt u niets meer van de beet. Na de beet nemen ze het bloed van hun gastheer op. Hij reinigt en ontgift het opgenomen vloeistof, zelfs bij blootstelling aan zware chemicaliën. Een behandeling duurt ongeveer 40 tot 90 minuten.

De pijnstillende werking is vrijwel meteen merkbaar. De bloedzuiger veroorzaakt een betere doorbloeding, infecties worden opgeruimd en afvalstoffen worden verwijderd. Bloedzuigers kunnen worden ingezet bij tal van acute en chronische (pijn)klachten en aandoeningen.

De behandelingen kunnen ook worden toegepast op, kinderen, kleine huisdieren, paarden en ander vee. 

Over Bio balans

Mijn naam is Debby Hermsen

Ik ben natuurgeneeskundig en energetisch therapeute (wat betekent aanvullende zorg, dit komt dus niet in plaats van de gangbare medische zorg, maar voegt daar iets aan toe). Verschillende studies heb ik met succes afgrond. Meer informatie kunt u vinden op mijn website.

De therapievormen waar ik mee werk zijn; Hirudotherapie (bloedzuiger therapie), vaat therapie (Bemer) en NES health therapie (energetische lichaamsscan en behandeling). Daarnaast test ik door middel van een droog bloed analyse het vetzurenprofiel als aanvullend diagnostisch middel. 

Mijn interesse en enthousiasme is omgeslagen naar een passie om hulp te bieden aan mensen en paarden op bijzondere wijze. Tot op heden heb ik veel mensen en paarden van hun (vaak vervelende) klachten kunnen verlossen. De goede resultaten, waardering en vertrouwensband die ik met mijn cliënten opbouw, maken dat ik elke dag weer met veel plezier aan het werk ga.

Heeft u chronische of acute klachten, mentale disbalans of vermoeidheidsklachten?. Neem gerust vrijblijvend contact met mij op om uw persoonlijke situatie te overleggen.          


Bio balans

Debby Hermsen

Duinschooten 12
2211 ZC Noordwijkerhout

Lid van beroepsvereniging

Hirudo / Bloedzuigertherapie