Kom tot rust met bosbaden!

De Groene Leefstijlcoach
Noordwijk

Ook zo druk in je hoofd? Ga mee bosbaden, dit brengt rust in je hoofd en lijf!

Bij bosbaden trekken we de natuur in. Maar we gaan de natuur ervaren in plaats van er in gedachten door heen te lopen.

We gaan de stilte van de natuur opzoeken en door gebruik te maken van al onze zintuigen de natuur ervaren. Welke geuren ruik je? Hoe voelen de bladeren of de takjes die op de grond liggen? Zie je de verschillen tussen de kleuren groen van de bomen? Welke verschillende geluiden hoor je? En proef je de regendruppels als deze vallen?

Door in stilte langzaam te wandelen kun je gebruik maken van al je zintuigen. Tijdens de wandeling worden er ook ademhalingsoefeningen of een mindfulness oefening gedaan. Dit om het bosbaden en de natuur ten volste te kunnen beleven, en echt tot rust te kunnen komen in het hier en nu.

Bosbaden heet officieel Shinrin Yoku en komt uit Japan. Naast dat het je hoofd tot rust kan brengen, is ook wetenschappelijk aangetoond dat bosbaden o.a. een gunstig effect heeft op de hartslag, bloeddruk en dat het de aanmaak van het stresshormoon verminderd.

Ga je ook een keer mee? 

Over De Groene Leefstijlcoach

Hallo, mijn naam is Lia Meerkerk. Samen met mijn man woon ik met veel plezier in Noordwijk.

Als verpleegkundig specialist heb ik jarenlang gewerkt in het ziekenhuis. Maar ik realiseerde me dat ik me meer bezig wilde gaan houden met hoe mensen gezond kunnen blijven of een gezonder leven kunnen nastreven. Ik zag soms prachtige voorbeelden van mensen die kleine veranderingen in hun leefstijl aanbrachten en zo een heel ander leven gingen leiden. Die kleine aanpassingen konden al hele grote positieve veranderingen geven. Niet alleen lichamelijk maar ook mentaal: mensen werden zelfverzekerder en positiever! Dit inspireerde mij zo, dat ik besloot dat ik me ook wilde gaan inzetten voor een gezonde leefstijl. Door samen met mensen te kijken hoe ook zij een gezonder leven kunnen nastreven.

Bewegen in de buitenlucht in de natuur is mijn levensmotto. Dit ga ik dan ook inzetten in mijn praktijk. De buitenlucht en de natuur levert altijd wat op. Al is het maar een fris hoofd! De leefstijlbegeleiding zal buiten plaatsvinden en daarnaast ga ik laagdrempelig sportsessies aanbieden: Slow Sports. Ook zal ik bosbaden/ stiltewandelingen aanbieden. Om ook het hoofd complete rust te kunnen geven!

Ik ben iemand die zich wil inzetten voor een langdurige verbetering van gezondheid. Ik geloof niet in een quick fix. En gezondheid gericht op alle aspecten. Maar vooral gericht op het ervaren van een positieve gezondheid en een positieve mindset!


De Groene Leefstijlcoach

Lia Meerkerk

Kerkhofpad 41
2201 LA Noordwijk

Lid van beroepsvereniging

Kom tot rust met bosbaden!