Jikiden Reiki®

Maya Kanhai
Noordwijk

Jikiden Reiki is de oorspronkelijke Reiki zoals het overgedragen werd door grondlegger Mikao Usui, zonder toevoegingen of achterwege laten van traditionele elementen. Jikiden betekent direct overgedragen, dus rechtstreeks van leraar naar student.

Jikiden Reiki kun je ervaren tijdens een directe behandeling of op afstand. Je ontvangt de behandeling over je kleding op een behandeltafel of zittend.

 Toepassing is mogelijk voor alles waar je last van hebt op fysiek gebied zoals pijn en huidklachten, maar het kan ook helpen bij mentale problemen zoals stress en angsten. Ik vraag je vooraf waar je aan wil werken en tijdens de behandeling werk ik aan de hand van de feedback die ik in mijn handen voel als ik die op het lichaam plaats. Die feedback kan aanvoelen als warmte, tintelingen of pijn en is informatie die je lichaam geeft. 

Jikiden Reiki is simpel en effectief en een zachte vorm van lichaamswerk waarbij je ontspant en de Reiki het werk laat doen. Ons lichaam heeft een zelfhelend vermogen en gebruikt de Reiki om zichzelf in balans te brengen en datgene af te voeren wat gezond en goed functioneren in de weg staat.  

Ik geef les in Shoden, het beginnersniveau (vergelijkbaar met het Westerse Reiki I) en Okuden, het gevorderde niveau (vergelijkbaar met het Westerse Reiki II). 

Over Maya Kanhai

Mijn naam is Maya en ik ben een energie coach. Ik help je je eigen energie weer in balans te brengen en er contact mee te maken. 

Ik heb de Westerse Reiki geleerd rond 1999-2000 in Leiden. Door het lezen van boeken over Reiki te lezen ontdekte ik Jikiden Reiki. Dat sprak mij aan omdat ik benieuwd was naar het ontstaan van Reiki, naar de grondlegger Mikao Usui was en de betekenis was van de Japanse woorden die gebruikt werden. Mijn Japanse leraar, Tadao Yamaguchi geeft sinds de jaren '90 les over de hele wereld en in 2010 werd ik zelf Reiki leraar (vergelijkbaar met het Westerse Reiki Master) na een traject van leren en vele uren in praktijk brengen. 

Toen ik naar Zuid Afrika verhuisde ging ik Jikiden Reiki behandelingen en cursussen geven. En nu wil ik vanuit Noordwijk iedereen uitnodigen om kennis te maken met deze zachte energie waar we allemaal mee geboren worden. 

In Kaapstad maakte ik in 2014 kennis met de Bars en andere technieken van Access Consciousness. Ik had in 2007 een burn-out en sindsdien chronisch pijn. Met wekelijks Bars, in combinatie met de mondelinge processen van Access was ik binnen een paar jaar pijnvrij. Ik merkte na een paar maanden al dat ik anders, lichter in het leven stond. Daarom geef ik als Bars Facilitator dit energetisch werk graag door, omdat deze technieken ruimte en lichtheid brengen voor iedereen die het wil uitproberen. Access Bars kan je leven veranderen, als je daarvoor kiest.


Maya Kanhai

Maya Kanhai

Offemweg 20A
2201 HD Noordwijk

Lid van beroepsvereniging

Jikiden Reiki®