Individuele sessies

www.vilija.nl
Hillegom

Individuele lichaamsgerichte therapie ondersteunt bij: lichamelijke klachten • lijden onder traumatische (jeugd)ervaringen • burn-out, rouwverwerking, depressie, eenzaamheid, voortdurende vermoeidheid • hoog gevoeligheid • vragen rond seksualiteit.

Lichaamsgerichte psychotherapie is een methode om de balans tussen lichaam en geest te herstellen door bewustwording van de persoonsgebonden oorzaak van de klachten. Er worden diverse therapievormen gebruikt die één ding gemeen hebben en dat is dat ze bij de behandeling van psychische klachten het lichaam betrekken. In vaktermen maak ik gebruik van o.a. integratieve psychotherapie, bio-energetica, karakter structuren, bodyreading, ademsessies, bodydrama, gesprekken en ontspanningstechnieken.

Binnen mijn praktijk werk ik met mensen in de leeftijd vanaf 24 jaar en ouder. Ik ondersteun mensen in het oplossingen zoeken voor hun fysieke en mentale klachten door mensen uit te nodigen om meer bewust te worden van de natuurlijke lichamelijke reacties en impulsen in verbinding met het grotere verhaal uit verleden en heden. Als ervaringsdeskundige bied ik een brede veld om de diep ingewortelde thema’s zoals verslaving, depressie, seksueel misbruik, incest, geweld te onderzoeken en daarin de nodige heling ervaren. Ik ondersteun mensen in hun persoonlijk onderzoek en groeiproces bij het oplossingen zoeken in de moeilijke tijdens zoals burn-out, scheiding, baan verlies of een relatie crisis. Wat mij vooral aanspreekt is om echt contact met iemand te maken en samen te onderzoeken hoe het komt dat iemand zich uit balans voelt. Ik vind het belangrijk dat de ander de vertrouwen in zijn of haar eigen helende kracht van lichaam een geest leert voelen en hersteld door over te geven aan de therapie en de stappen de nodig zijn om weer in balans te komen.

Over www.vilija.nl

Mijn naam is Vilija, 42 jaar, moeder van tweeling zoons van 10, gescheiden, werk als lichaamsgerichte therapeut en trainer. Ik ben geboren en tot mijn 20ste opgegroeid in Litouwen. Naar Nederland komen (als Au-pair) was voor mij een grote avontuur en een mooie kans om te ontwikkelen in een andere culturele omgeving. Ik heb Nederland altijd als uiterst anders ervaren in vergelijking met Litouwen, en toch heb ik me hier helemaal thuis leren voelen. 

In 2014 kwam ik in aanraking met lichaamgerichte therapie en trainingen. Het beviel mij heel erg en ik begon stap voor stap steeds meer deze pad te bewandelen. Voor dat ik mij keuze maakte om door te gaan met het ontwikkelen naar de therapeutschap, werkte ik als Clinical Research Associate bij een internationale pharmaceutische bedrijf. Het was een leuk baan met veel mogelijkheden voor grooei en ontwikkeling, maar in mijn hart kon ik niet de passie en vervulging ervaren die ik wel ervaar, sinds dat ik met lichaamsgericht werken begonnen ben. 


Praktijk Voor Lichaamsgerichte Therapie Vilija

Vilija Jozone

Leidsestraat 60
2182DP Hillegom

Individuele sessies