Zelfoogsttuin: Pluk de oogst en tuinier ook mee!

Elsgeesterhof
Voorhout

Zelfoogsttuin: Weten wat je eet, hoe het geteelt wordt én genieten van producten van het seizoen. Kies voor een oogstaandeel en deel mee in de oogst of word vrijwilliger en tuinier met ons mee!

Er is goed nieuws voor seizoen 2022! We kunnen niet alleen nog een jaar blijven aan de Boekenburglaan maar we krijgen ook meer grond ter beschikking. In totaal zullen we 7000 m2 grond gebruiken voor de teelt van groente, bloemen en kruiden.

De tuin aan de Boekenburglaan is tijdelijk en ondertussen blijven we op zoek naar een definitieve plek voor Elsgeesterhof.

Houd je van groente met ‘echte smaak’? Bloemen van het seizoen en dat alles op milieuvriendelijke wijze en lokaal geteeld? Vind je het leuk om te zien hoe alles groeit en bloeit en zelf te oogsten? Dan is Elsgeesterhof bedoeld voor jou!

Als je kiest voor een oogstaandeel deel je mee in de oogst en kom je elke week zelf groenten en/of bloemen oogsten. Er zullen wekelijks meerdere momenten zijn waarop dat mogelijk is. Je krijgt via de mail een oogstbericht waarin vermeld wordt wat en hoeveel je mag meenemen. Het oogstaandeel wordt aan het begin van het jaar betaald zodat de tuinders verzekerd zijn van afzet en middelen hebben om zaden, plantgoed en ander materiaal aan te schaffen waarmee zij de oogst kun verzorgen.

 

 

Over Elsgeesterhof

Ingrid heeft, na jaren werkzaam te zijn geweest in het onderwijs, het roer omgegooid. Het werd tijd voor iets anders en omdat de volkstuin al jaren haar favoriete hobby is koos zij voor het telen van groente op milieuvriendelijke wijze.

Jacqueline’s grote passie is bloemen telen. Samen besloten de dames de krachten te bundelen en zo Elsgeesterhof uit te breiden met een bloemenaandeel. Het bloemenaandeel is los van het groenteaandeel te bestellen. 


Elsgeesterhof

Ingrid Verdegaal

Churchilllaan 39
2215 PE Voorhout

Zelfoogsttuin: Pluk de oogst en tuinier ook mee!