Kinder en volwassen therapie

KleurKracht
Lisse

Niet praten maar doen, laat je onderbewustzijn spreken door beeldend te werken. Krijg nieuwe inzichten en ontwikkel meer zelfvertrouwen bij burnout, laag zelfbeeld of als je niet goed in je vel zit.

Over KleurKracht

Ik bied hulp aan kinderen, jongeren en volwassenen die vastlopen door psychische of sociaal-emotionele problemen d.m.v. beeldend werken.

Kunstzinnige therapie onderscheidt zich van andere vormen van therapie doordat het zelf genezend vermogen hierin een grote rol speelt. Je gaat aan het werk met verf, tekenmateriaal of klei en krijgt verschillende eenvoudige opdrachten die van toepassing zijn op jouw situatie en hulpvraag. Ik begeleid je door de oefeningen heen, waarna we deze samen bekijken en bespreken. Innerlijke processen die spelen worden zichtbaar gemaakt in het kunstzinnig werk. Hierdoor wordt wat onbewust leeft naar boven gehaald en door je hier bewust van te worden kan er een nieuwe koers ingezet worden.

In mijn praktijk zie ik veel kinderen en jongeren die worstelen met zelfvertrouwen of verwerkingsproblematiek. Daarnaast zie ik veel volwassenen met stress-gerelateerde klachten door verschillende oorzaken, bv een burn-out of depressie, een ziekteproces of het verwerken van gebeurtenissen. Naast therapie biedt ik ook PGB begeleiding voor kinderen met autisme aan.

Ik als therapeut, ben een schakel in het proces waarin iemand in staat is de stappen te kunnen nemen die nodig zijn om een ontwikkeling of verandering tot stand te brengen. Het persoonlijk contact en het samen een stukje op weg gaan, vind ik steeds weer bijzonder om mee te maken en maakt dat ik dit werk met hart en ziel kan doen.


KleurKracht

Diane Dijkgraaf

Oranjelaan 96b
2161KH Lisse

Kinder en volwassen therapie