Helpt kinderen en volwassenen op beeldende manier veerkrachtig verder leven na hun misbruiktrauma

Bloemsma Creatieve Verwerking
Leimuiden

In mijn atelier help ik mensen verder om de gevolgen van hun misbruiktrauma op een beeldende manier de baas te worden. Als ervaringsdeskundige weet ik hoe het kan voelen om met de gevolgen van een misbruiktrauma te moeten dealen.

Met beeldende therapie kunnen mensen o.a. herinneringen transformeren en krijgen ze meer inzicht waardoor ze hun triggers steeds beter kunnen herkennen en erkennen. Hierbij richt ik me niet alleen op degene die de hulpvraag heeft, maar ook op de omgeving van diegene, bv. partner en gezin.

Met beeldende therapie (oftewel creatieve therapie) druk je gedachten, emoties en herinneringen uit door het maken van een tekening, schildering of ruimtelijk beeld. Ik ga uit van het nu.

Hoe voel je je nu?
Waar denk je aan?
Welke emoties ervaar je?

Een herinnering die vaak naar boven komt, kan bijvoorbeeld (vaak onbewust) het onderwerp van jouw kunstwerk zijn. Het is praten zonder woorden. Wist je dat je hier helemaal niet creatief voor hoeft te zijn?


Ik help jou je emoties te uiten om zo dichter bij je gevoel te komen. Ik leer jou, jou triggers beter te herkennen en erkennen. Met als resultaat dat jij op een andere manier naar de situatie kijkt, jouw verwerkingsproces in beweging komt en jij je vrijer voelt.

Het is eventueel mogelijk om de therapiesessie bij jou thuis plaats te laten vinden. Het atelier is met enkele kleine obstakels te bereiken met een rolstoel.

Daarnaast geef ik ook div. themaworkshopsinloopavonden en lotgenotenavonden 'Samen helen', voor lotgenoten, partners en gezinnen, interactieve lezingen en interactieve boekpresentaties. Meer informatie vind je op mijn website.

Over Bloemsma Creatieve Verwerking

Mijn naam is Maaike Bloemsma, (1968). Naast beeldend therapeut ben ik beeldend kunstenaar en heb een atelier en praktijkruimte in Leimuiden. In 2008 ben ik van de Veluwe verhuisd naar Leimuiden. Samen met mijn partner Hans, geniet ik enorm van de kleine dingen in het leven: met blote voeten door het gras in de tuin lopen, met vrienden op een terras zitten, een wandeling op het stand door de branding. Ik word er blij van!  En als beeldend kunstenaar gaat mijn creatieve hart natuurlijk sneller kloppen van schilderen en keramiek

Toen ik voor mijn eindopdracht voor de opleiding Verlieskunde enkele herinneringen door middel van beeldende uitingen heb kunnen transformeren, heb ik hier oven mijn boek ‘Durven kijken’ geschreven en uitgebracht. Toen ik hiermee bezig was dacht ik dat ik hier ook andere mensen mee kan helpen. Dit is de start geweest van mijn bedrijf Bloemsma Creatieve Verwerking. 

Opleidingen:

Hoge school voor de Kunsten Utrecht

Verlieskunde verborgen verlies

Basis opleiding 'Hulp bieden na seksueel misbruik'

Train de trainer 'Samen helen'

Creatief kindercoach

Creatief coachen

 

 


Bloemsma Creatieve Verwerking

Maaike Bloemsma

Griede 15
2451ZC Leimuiden

Helpt kinderen en volwassenen op beeldende manier veerkrachtig verder leven na hun misbruiktrauma