Schilderlessen, workshops en exposities in De Rode Schuur, een prachtplek voor kunst en ambacht

De Rode Schuur / Daniël Tavenier
Noordwijk

Wekelijkse schilderlessen en modellessen door Daniël Tavenier, workshops en exposities. De Rode Schuur staat voor kunst en ambacht, een groen paradijsje met twee historische bollenschuren en een weelderige tuin. Een stukje Frankrijk in Nederland.

SCHILDERLES
elke maandag + dinsdag ochtend van 09:30 tot 12:00
docent: Daniël Tavenier

Persoonlijke begeleiding binnen een groep van maximaal 12 personen in een ontspannen sfeer. In alle technieken en materialen.

 

MODELLES
elke dinsdag avond van 19:00 tot 21:30
docent: Daniël Tavenier

In een modelles komt alles aan bod zoals: waarneming, compositie, schetsen, schilderen, lijnvoering, materiaalkennis enz. Je kan inspirerende oefeningen en opdrachten uitvoeren maar je bent ook vrij om  helemaal je eigen gang te gaan. We werken uitsluitend met professionele modellen.

 

Algemene informatie over de lessen

Er zijn twee seizoenen per jaar voor zowel de schilderlessen als de modellessen.

Één schilderles-seizoen bestaat uit 15 lessen.

Één modelles-seizoen bestaat uit 10 lessen.

Het eerste seizoen loopt van begin januari tot begin mei.

Het tweede sezoen loopt van begin september tot de kerstvakantie.

Materialen kun je tegen vergoeding aanschaffen of zelf meenemen. 

Het gebruik van eigen materialen wordt niet vergoed. 

Koffie en thee worden gratis aangeboden tijdens de lessen.

Je kunt tussentijds instromen, en bent altijd welkom voor een proefles. Ben je geïnteresseerd? Neem dan via deze link contact op.

Het nieuwe schilderles-seizoen begint op 19 en 20 september en eindigt vlak voor de kerstvakantie.

Het nieuwe modelles-seizoen begint op 4 oktober en eindigt op 13 december.

 

Voor privéles in teken-, schilder- en grafische technieken kun je een mailtje sturen om samen de mogelijkheden te bespreken.


Over De Rode Schuur

De Rode Schuur staat voor de promotie en beoefening van diverse disciplines uit de Kunst en Ambacht traditie. Om zo vakkennis te behouden voor komende generaties. Dit middels de ontwikkeling van activiteiten die op creatieve wijze oudere en jongere generaties bij elkaar brengen, inspireren en wederzijdse kennisoverdracht stimuleren.De Rode Schuur is een groen paradijsje met twee historische bollenschuren en een weelderige tuin. Een stukje Frankrijk in Nederland.

De rode bollenschuur wordt gebruikt voor schilderlessen en (gast)workshops. De blauwe bollenschuur is sinds 2021 omgebouwd tot een ambachtelijke grafiekwerkplaats.

Een sfeervolle locatie waar je de hedendaagse hectiek even achter je kan laten. De ideale plek voor een creatief proces.

 

Niet alleen maar samen!
Naast een ambachtelijke werkplek zijn we ook een sociale werkplek. Het gaat om ontmoeten, verbinden en fijn aan het werk zijn, met ruimte en tijd voor de mens. Zo worden en blijven we gezond.

 

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over De Rode Schuur / Daniël Tavenier

De wekelijkse lessen worden gegeven door Daniël Tavenier

Daniël is een docent met jarenlange ervaring. Hij beheerst diverse teken, grafische en schildertechnieken op hoog niveau. Ook heeft hij veel kunsthistorische kennis van stijlen en stromingen. Daar waar nodig geeft hij intensief begeleiding, met alle ruimte voor eigen ideeën en expressie.

"Een modern ambachtsman, is hoe ik mijzelf zie. Ik ben schilder, tekenaar en graficus, en een bezield docent. Volgens de recepten van de oude meesters maak ik zelf mijn verf, met geheel natuurlijke materialen. Maar wel op een eigentijdse en experimentele manier. Daarnaast ben ik bewoner van en zorgdrager voor De Rode Schuur."

 

Het team van De Rode Schuur bestaat verder uit:

 

Rhodé Tavenier

"Ken je ze? Van die verhalen die je alleen vindt wanneer je aandachtig kijkt?
Als kunstenares vertel ik deze verhalen, als grafisch vormgeefster help ik anderen de juiste vorm te vinden om die van hen te vertellen. Samen met mijn vader en Peter hebben wij De Rode Schuur opgericht. Een plek vol met liefde en aandacht voor kunst en ambacht."

 

Peter Minnee

Als autodidact ben ik in 1989 het grafische vak ingezogen. Van krantenplakker tot vormgever en nu  huisdrukker van De Rode Schuur. Hier laaf ik me aan de verschillende druktechnieken en verwonder me over de verrassende uitkomst van de diverse processen. Mooie dingen maken verveelt immers nooit.


De Rode Schuur

Daniël Tavenier

Bronckhorststraat 41
2201 KV Noordwijk

Schilderlessen, workshops en exposities in De Rode Schuur, een prachtplek voor kunst en ambacht