Kinder- en jeugd therapie

KleurKracht
Lisse

Vaktherapie beeldend helpt kinderen en jongeren een nieuw evenwicht te vinden en meer veerkracht en zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Maak jij je zorgen over het gedrag, de gezondheid of de ontwikkeling van je kind? Soms is het duidelijk wat de oorzaak hiervoor is, maar vaak weet je niet precies wat er aan de hand is. Je kind zit al een poosje niet lekker in zijn vel en dat is ook merkbaar in het gedrag thuis en de leerprestaties op school. In mijn praktijk bied ik hulp aan kinderen die emotioneel uit evenwicht zijn en weinig zelfvertrouwen hebben. Ik ben gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen, door het zonder oordeel kunnen kijken naar het beeld van het kind, zijn/haar situatie en wat er nodig is. Samen met het kind werk ik met schilderen, tekenen en boetseren aan meer evenwicht en veerkracht. Kinderen hoeven niet het gesprek aan te gaan omdat de beelden die gemaakt zijn diep doordringen in het onderbewustzijn en daar hun werk doen, hierdoor ervaren kinderen de therapie vaak niet als therapie, maar kijken ze er juist naar uit om te komen. Regelmatig vinden er oudergesprekken plaats, waardoor we samen op weg gaan naar een nieuw evenwicht voor je kind. Vaktherapie beeldend biedt hulp aan die kinderen en jongeren die boos, (faal)angstig of verdrietig zijn, hooggevoelig of overprikkeld, een nare situatie hebben meegemaakt zoals echtscheiding of overlijden, moeite hebben met vrienden maken, gepest worden of buikpijnklachten zonder medische oorzaak hebben. Ik denk graag met je mee of deze therapie iets voor jouw kind kan betekenen. Je kunt hiervoor een  gratis inzichtsessie van 30 minuten via de mail plannen.

Over KleurKracht

Ik ben Diane Dijkgraaf, getrouwd, moeder van 3 volwassen kinderen en trotse oma van 4 kleindochters en een kleinzoon. Ik hou veel van de natuur, kunst, schilderen en reizen. Als rode draad in mijn leven loopt de interesse voor mensen, kinderen en wat hen beweegt. Ik heb in verschillende zorgcentra gewerkt en hier veel ervaring opgedaan met psychiatrische ziektebeelden, autisme en medische kennis. Mijn hobby was als kind al tekenen en schilderen en daar heb ik mij later verder in ontwikkeld. Lange tijd werkte ik op een atelier voor mensen met een verstandelijke beperking. Hier zag en leerde ik, hoe belangrijk de beeldentaal is en geen woorden nodig heeft. Het was een logische stap om de deeltijdopleiding kunstzinnige therapie aan de Hoge School Leiden te gaan doen. Hier kwam alles samen, mijn interesse in mensen psychologie en medische kennis. Mijn stage heb ik op een basisschool gedaan, waar ik onderzoek naar faalangst deed. Tijdens mijn stage en ook enige jaren na mijn afstuderen heb ik met succes jaarlijks faalangsttrainingen op een basisschool gegeven. Deze trainingen zullen op korte termijn in mijn eigen praktijk, naast de individuele trajecten aangeboden worden. Trainingen en workshops worden kenbaar gemaakt op mijn website, FB, Instagram en de agenda van Bewust Bollenstreek. 


KleurKracht vaktherapie kind en jeugd

Diane Dijkgraaf

`t Lange Rack 4
2162XX Lisse

Lid van beroepsvereniging

    FVB-Federatie Vaktherapeutische Beroepen, geregistreerd lid
Kinder- en jeugd therapie