Coaching en begeleiding voor ouders met opvoedingsvragen

Praktijk Hart voor Jou * Mirjam Laseur - van Ast
Noordwijk

Er is sprake van gedrag van je kind waar je tegenaan loopt. Iets wat je raakt. Maar het lukt maar niet om er zelf verandering in te brengen. Ik help jou graag om anders te kijken en te handelen en jullie beiden weer op weg te helpen.

Van niet slapen tot boosheid, zindelijkheidsproblemen, pesten of gepest worden, neerslachtigheid of ziekte. Als ouder kan je tegen allerlei gedrag en situaties aanlopen van je kind. Door samen met jou naar het gedrag van je kind te kijken en duidelijk te krijgen wat er nou precies gebeurt, ontdekken we wat nodig is om weer samen liefdevol verder te kunnen.

Door mijn brede ervaring met kinderen en hun ouders, komen niet alleen praktische adviezen op tafel. Als pedagoog, coach en Kindertolk®  kijk ik samen met jou in de opgehouden spiegel van je kind. En help te begrijpen wat het is dat jouw kind jou wil laten zien met zijn of haar gedrag. Waarin mag jij je ontwikkelen als ouder en als mens, om jezelf en je kind verder te helpen? 

Het is gebruikelijk dat als er iets met je kind aan de hand is, je als ouder hulp zoekt voor je kind. Maar we missen daardoor de boodschap die verborgen zit in de situatie. Het stuk waarin jij als ouder geraakt wordt, wordt niet gezien. Dit is een gemiste kans om zelf in ontwikkeling en beweging te komen en daarmee je kind te helpen. In mijn praktijk zie ik daarom geen kinderen, maar alleen de ouder. Want als jij in beweging komt, beweegt jouw kind vanzelf mee. 

Voel je welkom bij Praktijk Hart voor Jou, om te ontdekken wat de boodschap achter het gedrag van jouw kind is. Zodat jullie samen weer liefdevol verder kunnen. 

Over Praktijk Hart voor Jou * Mirjam Laseur - van Ast

Even voorstellen… Ik ben Mirjam Laseur - van Ast, 44 jaar, getrouwd met Ferdinand, moeder van 2 prachtige kinderen en eigenaar van Praktijk Hart voor Jou. Altijd heb ik met kinderen gewerkt. Al van jongs af aan voelde ik dat ik verschil wilde maken voor kinderen. Hen wil helpen om hun weg te vinden. Juist als het even niet vanzelf lijkt te gaan.

Na het behalen van mijn studie Orthopedagogiek en Pabo heb ik gewerkt in het speciaal onderwijs als leerkracht en ambulant begeleider. Daar ervaarde ik dat ik in het willen helpen van de kinderen een belangrijke schakel mistte… de ouders. Toen ik zelf moeder werd realiseerde ik mij dat kinderen ons onbewust spiegelen in wat aandacht vraagt in onszelf. Ik volgde opleidingen tot Kindertolk® en coach. En blijf het als moeder en kindertolk wonderlijk vinden om te zien wat voor liefdevolle boodschappen de kinderen voor ons ouders hebben. En belangrijker nog... wat er gebeurt als wij ze begrijpen en er mee aan de slag gaan.

Door mijn cliënten wordt mijn ik omschreven als warm, geduldig en liefdevol. “Mirjam kan op een mooie, heldere en constructieve manier inzichten geven waardoor je daar zelf op een positieve manier mee aan de slag kan gaan. Binnen enkele dagen veranderde de dynamiek tussen mij en mijn zoontje volledig.” 

Neem gerust contact op als je meer wilt weten over mij of mijn werkwijze. 

Warme groet, Mirjam Laseur – van Ast


Praktijk Hart voor Jou

Mirjam Laseur-van Ast

Jan van Kanhof 13
2202VL Noordwijk

Lid van beroepsvereniging

Coaching en begeleiding voor ouders met opvoedingsvragen