Jouw kind als liefdevolle spiegel - Kindertolk®, coaching en begeleiding voor jou en je gezin

Praktijk Hart voor Jou
Noordwijk

Kinderen spiegelen ons als ouders, dat waar wij mee aan de slag mogen. Door in de spiegel van je kind te kijken, kan je echte verandering creëren. Niet alleen je kind en jij zullen veranderen, maar ook de band die je met je kind hebt.

Als ouder kan je tegen situaties en gedrag aanlopen met en van je kind, die jou raken. Als de situatie of het gedrag van je kind jouw raakt, zegt dit iets over jou. Jouw kind is aan het spiegelen, in de hoop dat jij dit stuk oppakt en er iets mee doet.

Het is gebruikelijk dat als er iets met je kind aan de hand is, je als ouder hulp zoekt voor je kind. Soms missen we daardoor de onderliggende boodschap die verborgen zit in de situatie. Het stuk waarin jij als ouder geraakt wordt, wordt dan niet gezien. En dit is een gemiste kans om ook zelf in ontwikkeling en beweging te komen en daarmee je kind te helpen.

In het traject ‘Je kind als liefdevolle spiegel’, ga ik jou als kindertolk helpen om je in de opgehouden spiegel van je kind te laten kijken. En te begrijpen wat het is dat jouw kind jou wil laten zien. Ik vertaal de boodschap die jouw kind voor je heeft, zodat jij hier mee aan de slag kan. De bijzondere band die jullie samen hebben, wordt zichtbaar, waardoor je het gedrag van je kind anders kan gaan lezen.

Ik werk tijdens dit traject als Kindertolk® volgens de PresentChild Methode® van Janita Venema. Je kind hoeft niet bij de sessies aanwezig te zijn, om toch echt geholpen te worden. Indien gewenst kan ik na het traject jou als coach helpen om je verder te ontwikkelen. En echte verandering te realiseren.

Over Praktijk Hart voor Jou

Tijdens de sessies zal ik, Mirjam Laseur – van Ast, jou begeleiden. In mijn praktijk combineer ik mijn missie, het helpen van kinderen om zichzelf te kunnen zijn in onze maatschappij. Met het delen van mijn ervaringen en kennis over kinderen en persoonlijke ontwikkeling.

Het leven heeft mij regelmatig voor uitdagingen gesteld, waarbij ik altijd op zoek ging naar de lessen die situaties mij brachten. Als echtgenoot en moeder, neem ik diezelfde instelling mee. Dit bracht mij niet alleen steeds een stap dichter bij mijzelf, maar ook op de weg van het hebben van mijn eigen praktijk. Met veel voldoening en passie help ik jou als ouder om jouw pad te bewandelen en daarmee je kind te helpen zijn of haar optimale zelf te zijn.

Ik heb naast mijn opleiding tot Kindertolk® een opleiding gevolgd tot Coach. En ik heb in het verleden heb ik mijn opleidingen Orthopedagogiek en leerkracht basisonderwijs behaald waarna ik in het onderwijs werkzaam ben geweest als leerkracht in het speciaal onderwijs en als ambulant begeleider.

In mijn praktijk werk ik bewust als coach en niet als therapeut. Een traject bij mij vraagt eigen inzet en motivatie, dat je zelf aan de slag gaat in de periode tussen de sessie met de inzichten die je hebt opgedaan. Waarbij ik je uiteraard stimuleer en steun om op deze manier tot mooie resultaten te komen.


Praktijk Hart voor Jou

Mirjam Laseur-van Ast

Jan van Kanhof 13
2202VL Noordwijk

Lid van beroepsvereniging

Jouw kind als liefdevolle spiegel - Kindertolk®, coaching en begeleiding voor jou en je gezin