Begeleiding en training HSP en strong-willed kids

Onderwijs en Opvoeding Op Eigen Wijze Nowadayskids
Vogelenzang

Esi Petra Strootman is leerkracht, trainer en coach. Zij begeleidt kinderen en ouders (c.q. verzorgers) die HSP en/of HSK zijn.

Twee belangrijke aandachtsvelden in de begeleiding van Nowadayskids zijn prikkelgevoeligheid en bewustzijn. Zowel strong-willed kids als kinderen met vermijdingsgedrag krijgen bij Nowadayskids ondersteuning op maat in 1 op 1 sessies. Voor volwassenen worden tevens workshops rond gerelateerde thema's georganiseerd. Voor kinderen vanaf 6 jaar is er een speciaal ontwikkelde Sensikidscursus van 7 bijeenkomsten van 90 minuten. Esi werkt met verhalen, creatieve verwerking van thema's, lichaams- en ontspanningsoefeningen en verschillende spelvormen. 

 

Over Onderwijs en Opvoeding Op Eigen Wijze Nowadayskids

Esi Petra Strootman, Drenthe 1953, is moeder van een volwassen zoon en dochter. Ruim 40 jaar geleden begon zij als kinderwerkster in een buurthuis. Dit breidde zich uit naar tieners en jongeren, zowel in steden als op het platteland. Toen een uitstapje naar het mode- en ontwerpvak, want ze houdt niet alleen van kinderen, maar ook van creatief bezig zijn, iets mooi maken. Daarna ging ze opnieuw met kinderen werken maar in andere disiplines: de residentele jeugdzorg en het (ook speciaal) onderwijs. Esi is zelf HSP-er en werd als hoog sensitief kind in de 50 er jaren niet als zodanig herkend en erkend. Dat was soms eenzaam en tegelijkertijd is het haar kracht. Want hierdoor ontwikkelde ze haar specialistische kennis en ging ze in de loop der jaren steeds meer invulling en betekenis geven aan het begeleiden van gevoelige kinderen. Kinderen die anders zijn in hun beleving van de wereld om hen heen dan veel leeftijdgenootjes. Wijs soms voor hun leeftijd, het meer weten, meer aanvoelen dan je zou verwachten. Grote geldingsdrang of juist heel dromerig. Gevoelig voor sfeer of energie. Prikkelmijders. Prikkelzoekers. Kinderen die ze, als invalleerkracht in een nieuwe klas, direct herkent en vice versa. Esi: Ik zie ze denken. Hoor ze bijna opgelucht zuchten: "Hè, hè, ik wordt GEZIEN!' Dat is haar drijfveer.Dat kinderen zich bij haar gezien weten en erkend. Haar studies en cursussen, PR en Voorlichting, Schrijversvakschool, Geweldloze Communicatie, Drama, Sensikidscoach, het droeg allemaal bij tot wat zij Op Eigen Wijze doet! 


Onderwijs en Opvoeding Op Eigen Wijze Nowadayskids

Esi Petra Strootman

Deken Zondaglaan 84
2114 EE Vogelenzang

Lid van beroepsvereniging

Begeleiding en training HSP en strong-willed kids